[]

kurdistan kuruldu diyelim. hayatimizda ne degisir?

buna neden karsiyiz? kurdistan kurulursa somut olarak standart bir turk vatandasinin hayatinda neler degisebilir?

not: pkk turkiye'yi yikar, kurdistan turkiye'ye savas acar, kurtler azitir gibi tarafli, soyut orneklerden ziyade soyle olacak gibi somut ornekler verirseniz sevinirim.


 
savaş çıkar


  • pgup  (24.09.17 14:22:13) 
-Türkiye İran ile bağlantısını kaybeder. (aşk-nefret ilişkisi vardır ikisi arasında, iki tarafın göz yumduğu kaçak ticaret görece mühim)
-Hatay'ın Türk toprağı olarak varlığı tehdit altına girer. (Kürdistan Akdeniz'e açılmadan uzun vadeli bir proje OLAMAZ.)
-Fırat ve Dicle gider. (Kulağa ehemmiyetsiz geliyor, insan nüfusu geometrik artarken temiz su kaynakları konusu 20-30 seneye bambaşka bir noktaya taşınacak.)
-Karadeniz Bölgesi'nin dış tehditlere karşı güvenliği ciddi anlamda zeval görür. (2015'te yaşanan Rus jetinin düşürülmesi krizi'nin bir benzeri yaşanırsa?)
-Kürdi olmayan bölgelerde Kürtler'e karşı pogrom başlar. Kürtler karşılık verir. Metropollere yangın sıçramış olur. Özellikle Antalya, Ankara, İzmir.

En sarih ve somut konuları yazdım.

Not: Nihayetinde Türkiye'den de toprak alma varsayımına sahip bir Kürdistan'dan bahsettim. Zaten Irak Kürdistanı'nın bağımsız olmasına duyulan çekince de bu. Herhangi bir Kürdistan projesi başlarsa o proje Akdeniz'e açılmadan bu iş bit-me-ye-cek.)
  • testis agrisi  (24.09.17 14:32:36 ~ 14:38:15) 
bi bok olmaz, tayyip baba asariz keseriz diye aciklama yapar, 15 gun sonra petrolu ucuza almak icin heyet gonderir.


  • baldur2  (24.09.17 14:36:15) 
Hiçbir şey olmaz. İlkel milliyetçi tiplerin karnına ağrı girer, iki ağlar zırlarlar. Bizim siyasiler de iki atar yapar 2 güne bir şey kalmaz.


  • doxanikee  (24.09.17 14:57:57) 
kürdistan kurulduktan sonra o şekilde kalmaz gözü daima bizim topraklarımızda yaşayan kürtlerin yoğun olduğu bölgeleri kendi topraklarına katmak için elinden geleni yapacaktır buna oradaki pkk ya yardım halkı kışkırtma vs gibi bir çok eylem dahil.

Ha bunları zaten akıl aldığı devletlerin talimatı ile yapacak çok değil birkaç yıl içinde doğuyu verelim kurtulalım şeklinde söylemlerle karşı karşıya kalıp bunda hemfikir olan insanlarla yüzyüze kalacağız.

Doğuda referandum batıda referandum vs gibi söylemlerde birkaç yıl içinde medyada dönmeye başlar.
(bkz: eyalet sistemi) (bkz: başkanlık sistemi).....
  • basond  (24.09.17 15:15:30) 
kısa vadede iç savaş olmadığı sürece bir şey olmaz ama uzun vadede Türkiye şu an veya şu andan daha zayıf konuma gelirse Osmanlı'nın son 100 yılında balkanlarda yaşadığını yaşar o bölgede. O bölge neden önemli derseniz de, petrolden daha önce direkt cevap olarak su kaynaklarını söyleyebiliriz.


  • gezegen olan pluton  (24.09.17 15:43:57) 
İsrail destekliyorsa her şey olabilir. Irak sonrası suriye de parçalanınca ilk yapılması gereken buydu ve yapıyorlar. Barzani kerkük'ün kürdistan için önemini daha önce de söylemişti. musul ve kerkük de buna dahilken ve bizim için de bu kadar önemliyken -atatürkün o dönemde söyledikleri düşünülünce- neler olacağı belli. Olmaz diyenler neye dayanarak diyor anlamıyorum. Bugün pkk ile uğraşıyoruz yarın bunun ülke olanıyla uğraşacaksın bu kadar açık ve net.


  • eksi sozlugun tatli insani  (24.09.17 15:48:44) 
savaş olmadıkça gündelik hayatta bir şey değişmez. uluslararası siyaset ve küresel ekonomik gelecek değişir. türkiye bunu pkk'nın tamamen lağvedilmesi için lehine kullanabilir. sadece terör tehditinden kurtulsak ciddi miktarda milli sermaye kurtulur.

türkiye bölge politikasını amerika'dan koparmaya çalışmakta bir anlamda doğru olanı yapıyor. ama bunu klasik popülist milliyetçi, ırkçı, nefrete yoğunlaşmış söylemler üzerinden yapıyor. bu küresel şiddeti ve gündelik gerginliği arttıtıp durmaktan başka bir boka yaramıyor. daha devlet aklıyla, stratejik ve halkını güvenlik altına alacak şekilde yapması lazım. bi tarafta vampir amerika, bir tarafta etnik terör, sürekli halkına karşı suç işleyen ohal ohal devlet mekanizması, bir tarafta kendini patlatıp kafa kesmeye gönüllü olabilen aşırı dinci ruh hastaları...

gerçekçi olmak gerekiyor. kasımpaşa delikanlısı, yok abdülhamit yok biz turküz skeriz filan saçma sapan şeylerle strateji kurulmayacak konular.
  • otonomo  (24.09.17 15:58:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.