[]

İlk kez ev kiralayacağım, deneyimlerinize ihtiyacım var (istanbul)

Ekim sonuna dek Kadıköy dolaylarında ev tutacağım. 1+1 ya da stüdyo daire düşünüyorum ancak bir yandan da tek oda olursa içim sıkılacakmış gibi geliyor. Ailemin de nerede yatacağız? derdi olmadan gelip gidebilmesini istiyorum. Bu ilk sorunum. Ayrıca herhangi bir aksilik olmazsa 2 yıl boyunca burada yaşamayı planlıyorum.

Gerekli bilgiler:

-İşim Kadıköy Çifte Havuzlar durağı dolaylarında.
-İşime yürüyerek ya da taşıt kullanarak 30-40 dakikada ulaşabilmem önemli.
-Haftanın 2-3 günü Çapa'ya gidip geleceğim.
-Kira giderim 1500'ün üzerinde olursa (1600-2000'e dek) iş yerinin maaşımı bu oranda yükseltme olasılığı var. Depozito vs masrafları da iş yeri karşılıyor.

Stüdyo dairelerle ilgili merak ettiklerim:

1- Eşyalı ve faturalar dahil bir stüdyo daire mi tutmalıyım? Örnekler şunlar:

* www.sahibinden.com

* www.sahibinden.com

2- Bir stüdyo dairenin ısınma, elektrik masrafları ne kadar olur? Özellikle ısınma kısmı çok önemli. Tek kişi aylık ne kadarlık su faturası öderim örneğin?

3- Isınma ve su faturaları dahil böyle yerler de var:

* www.sahibinden.com

Eşyalı 1+1 ve 2+1 örnekleri de şöyle:

* www.sahibinden.com (faturalar bana ait, iş yerine yürüme mesafesi)

* www.sahibinden.com (faturalar bana ait, iş yerine taşıtla ulaşım)

* www.sahibinden.com (Her şey dahil, iş yerine taşıtla ulaşım)


Bir de şu var;

Ailem eşyalı daire tutmamı öğütlüyor fakat böyle olunca da daireye hiç yoktan eşya parası da veriyormuş gibi hissedeceğim. ayrıca hiç kullanmayacağım koca gardroplarla vs uğraşmak istemiyorum. bir çekyat, bir çalışması masası bile ilk etapta işimi görür gibi geliyor. Bunun yanına çamaşır makinesi ve mini buzdolabı da ekledik mi tamamdır. Kalan şeyler gerektikçe sağlanır diye düşünüyorum. Yanlış mı düşünüyorum?

Biraz uzun oldu arkadaşlar fakat çok yabancı olduğum konular... Yardımcı olur, öneri sunarsanız teşekkür ederim. :)

 
bende benzer deneyimler yaşadım. ilk önce stüdyo eşyalı bir dairede kaldım 9-10 ay kadar içim sıkıldı. baktım olmuyor. 1+1 eve çıktım. çok uygun maliyetlere eşya almıştım. eşyalı kiralamak uzun vadede hele 2 yıl için çok mantıksız. şuan 70m2 evim. 1+1. elektrik 50-60 geliyor. su 30. ısınma çok değişken. haftaiçi sabah 10-11 çıkıyorum akşam 8-9 dönüyorum. ona göre kabaca bir hesap yapabilirsin.


  • onurrrrr  (24.09.17 02:17:12) 
öncelikle eşyalı bir evle başlamanızı öneririm,
çekyat, masa, yatakla bitmiyor,

Akla gelmeyen pek çok eşya gerekiyor,
Mesela sadece çamaşır makinesi aklımıza geliyor ama; çamaşır sepeti, çamaşır kurutma teli, mandal, gardrop, ütü masası, ütü gerekiyor...

Ayrıca eşya sahibi olmak insana bir yük oluyor, yarın öbür gün hayatınızda bir değişiklik yapmak istediğinizde eşyalar yüzünden hareket alanınız kısıtlanabilir,

Bence 6-7 ay eşyalı bir ev ile başlayın
  • michael_knight  (24.09.17 05:35:39) 
@michael +1

ev demek aklınıza gelmeyen bir sürü minik esya demek. mesela arkadas guzel saymis, ama dolabin icine konacak kiyafer askisini atlamis :D siz her gün ise gidecek, orada yaşayacaksınız. hayat düzeniniz bu olacak artık. madem kiranızı da işyeri karsilayacak esyali bir yer tutmanızı öneririm.
daha önce hic böyle bir deneyiminiz olmamış. eşyalı bir daire ile.baslayin, sonra ihtiyaçlarınız ve tecrübeniz eşliğinde gerekirse başka bir yer bakarsınız.
  • balik kraker  (24.09.17 07:02:59) 
Görünüşe göre hiç istemememe rağmen eşyalı kiralamam gerekebilir o zaman... :)

Peki arkadaşlar, çapa'ya gidişte yormayacak ve işe taşıt/yürüyerek 30 dakikada varabileceğim bir mevki önerme şansınız var mı?
  • chihirovekohaku  (24.09.17 10:20:54) 
2 yil az bi sure degil ki, bence gayet kendi zevkine gore doseyebilirsin evini. Emanet gibi evde yasamaya gerek yok bence.
6 ay olsa esyali derdim ama i-ih.

Ciftehavuzlar icin kolay gidip gelecegin
Kucukyali (ve hatta biraz maltepe'den itibaren) kadikoy yeldegirmenine kadardaki sahil yoluyla minibus caddesinin az ustu arasinda kalan tum semtler. (Mesela feneryolu'nun sahil kismi kalamis'tir, cadde kismi feneryoludur, minibus caddesi kismiysa kuyubasidir)

Buralarda 2+1 evler 2500e filan dustu, bisuru yeni ev var, bulabilirsin bence. Ama iyi araman lazim ve cogu esyasiz.

Capaya buralardan giderken yorulmazsin. Altiustu kadikoy-vapur-tramvay yapacaksin ya da kadikoy-marmaray filan.

Annem unideyken kadikoy-vapur-otobus yaparmis (tramvay yokmus o zamanlar :D)

Ben de 7 yil studyoda yasadim, misafirimi de agirladim valla, sikinti olmadi. Ama benim mutfak amerikan mutfak degildi, gayet ayri, kendine ait kapisi filan olan bi mutfakti :) oyle olunca rahat oldu. Ha simdi daha buyuk bi evdeyim, oh be diyorum
Cunku 7 yilin sonunda her seyi ayni odada yapmaktan bayilmistim.
  • kuehles blondes  (24.09.17 12:12:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.