[]

Hızlı yürüyüş ve koşu sırasında kaval kemiğinin ortasında ağrı ve yanma ?

Merhaba. 1 aydır koşu sporuna önem verdim ve koşmaya başladım fakat 2-3 koşudan sonra ayağımda kaval kemiğinin tam ortasında ağrı ve yanma hissi başladı. Koşuyu bitirince 5-10 dk sonra ağrı geçiyor fakat her koşuşumda ya da hızlı yürüyüşümde tekrar ağrıyor.

Ellediğimde de o bölgede ağrı oluyor. Doktora gittim röntgen çekildi fakat bir şey çıkmadı. Acaba sorun nedir ve bu sorunun üstesinden nasıl gelebilirim ?


 
ağrı kemikte mi yoksa kemik bölgesindeki kaslarda mı?

mr çektirdiniz mi?
  • cedex  (24.09.17 01:14:23) 
kaval kemiğinin tam ortasında fakat oradaki tibialis anterior kasında mı yoksa kemikte mi bilemiyorum. mr için tarih aldım fakat ben sorunu hemen çözüp tekrar koşulara başlamak istiyorum.


  • erncnr  (24.09.17 01:16:27 ~ 01:17:29) 
kas zayıflığı yüzünden.


  • secrexv2  (24.09.17 01:16:28) 
istediğiniz cevap olmayacak ama bende bu liseden beri yani yaklaşık 7 yıldır var. mr, röntgen, emg... yapmadıkları şey kalmadı. hiçbir şey çıkmıyor. bende bazen kaval kemiğinde yanma dışında ciddi bir his kaybı da oluyor, artık daha nadir olsa da bazen hızlı yürüdüğümde ayağımı bilekten kaldıramıyorum. düşük ayak dedikleri şey. ne fıtık çıkıyor ne başka bir şey. defalarca gittim, farklı yerlere gittim. hepsi "bir şey yok" deyip gönderdi.


  • der meister  (24.09.17 01:16:32) 
Sadece koşarken benimde fazla kasılma ve yanma oluyor bacak kaslarımda dinlenip dinkenip koşuyorum yada bisiklet sürüyorum sebebini araştıramadım
Mineral vitamin eksikliğide yapıyormuş sanırım

  • kararsızataletfilozofu  (24.09.17 02:10:13) 
Muhtemelen bacaklar kıllı ve uzerinizde topuka kadar inen eşofman var. Yani bahsettiginiz ortam tempolu harekette fazla ısinip terliyor hava icerde kaliyor.

Bir de bu isi şort/kapri gibi seylerle deneyin.

Bende de aynisi olurdu, doktora gitmedim ama yukarda yazdıkları gibi kas zayıf desen haftada 2-3 maç yapardim o zamanlar.... Bence ortama kisa zamanda cok yuk biniyor ayrica fazla isinip ortam hava almıyor.
  • qobel  (24.09.17 02:38:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.