[]

ingiliz dil ve edebiyatı bölümüne girme ile ilgili.

sevgili dostlar düz lise mezunu ve ingilizce bilmeyen birisi ingiliz dil ve edebiyatı bölümüne nasıl girer.ne yapmalı veya böyle bir şansı var mı?yardımlarınız için şimdiden teşekkürle.




 
dersanelerde dil programina hazirlayan kurslar oluyor. istanbul'daysan uzmani dilko'dur.
1 senede duzenli sistemli calisirsan olur bir yerler ama vakif mi devlet mi, nasil bir universite olacagi senin ogrenme hizin ve geldigin noktayla ilgili tamamen bittabii.

  • pyro clustic flow  (29.01.10 11:29:20) 
elbette olabilir. hem de ne güzel olur. (mezun konuşuyor.)
ingilizce'ye yds sorularını çözecek kadar hakimse devamlı test çözsün. sistemli çalışmak için de bir dersane şart.
ingiliz dili ve edebiyatı'na girmek de çıkmak da biraz zahmet ister. bunu da unutmasın.
  • anuk kokulu sair  (29.01.10 11:38:15) 
@pyro clustic flow: özel üniversite imkanımız yok, devlet üniversitesi olacak ve de istanbul olması ekonomik açıdan zaruri.dediğinden bunun zor olduğunu çıkardım.

@anuk kokulu şair: dediğim gibi düz lise mezunu ve ingilizce bilmiyor.ama dershane işi kolay, tabi hali hazırda bir 8 saatlik işi olan bir insanın düzenli ve sistematik hazırlanması kolay olmayacak galiba.
  • kaleci makabayasi  (29.01.10 11:52:14) 
ingilizce bilmiyorsa elbet biraz daha zor olacaktır; ama kesinlikle imkansız değil. zor olan şey bunun bir iki sene içinde yapılabilir olduğu.

1. önce üniversitelerin kendi bünyesinde açtığı ingilizce kurslarına gitsin 1 sene boyunca. akşam da var bu kurslardan. çalışanlar da çok. örneğin boğaziçi üniversitesi ve marmara üniversitesi (göztepe kampüsü) bu kurslardan düzenliyor. eğitim iyi.

2. bu kursların bitimiyle bir yds hazırlık kursuna gidilmeli ve yds mantığı, testlere alışılmalı.

bu izlek takip edilirse başarı şansı artar.
  • anuk kokulu sair  (29.01.10 12:01:41) 
peki.gerçekten önemli bilgilerdi, çok teşekkürler.


  • kaleci makabayasi  (29.01.10 12:08:21) 
akademik bir amac yoksa, bence ogretmenlik oku. formasyonu vs. edebiyat okursan sorun olabiliyor, her sene bir seyler degistirebiliyorlar.

vakif olmasin ve istanbul olsun dersen, puanlar epey yukselir, o zaman 2 senede hazirlanirsin diye tahmin ediyorum. bu sene icin konusursak 1,5 sene sonra.

ucuz bir anadolu kentinde de okuyabilirsin, yani hic olmamasindansa bu secenegi de hemen eleme derim kafandan. burs alirsin, yurtta kalirsin, bir de part-time bir yerde calisirsan gecinir gidersin. bu sekilde okuyan cok ogrenci var.

sozluk'ten mesajlasalim istersen. deliler gibi calisirim diyorsan, ciddi dusunuyorsan, yardimim olabilir mi diye arastirabilirim.
  • pyro clustic flow  (04.02.10 09:40:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.