[]

mkv - altyazı

mkv'lere altyazı gömülme işlemi yapılırmı (banko yapılıyordur ama sorayım dedim)? birde bu altyazılar gömüldüğünde kalitede düşme olur mu? şimdiden teşekkürler.




 
gomme degil de, bazı mkv lerde denk geldim coklu altyazı destegi oluyor. istersen acıyorsun onu istersen dil degistirebiliyorsun fln. nasıl yapılıyor dersen blmiyorum.


  • bryan fury  (29.01.10 11:41:22) 
aslında olay şu. ps3'den izlemek için bu mkv'leri vob diye bir formata çevirecekmişim. yani altyazı harici olarak desteklenmiyor. gömmek zorundayım.


  • soujiro  (29.01.10 12:40:38) 
evet kaliteden biraz ödün vereceksin. sonuçta o mkv'nin kaynağı muhtemelen blu-ray ya da HD yayın. videoyu altyazılı şekilde tekrar kodlayacağın için (ne miktarda emin olamasam da) kalite kaybı yaşayacağın kesin.

ayrıca büyük hacimli (6-8 GB) videolar için konuşuyorum - felaket uzun süren bir iş..
  • celeron 300a  (29.01.10 12:50:50) 
vob dvd formatı bu arada.

dvd yapabilecegin proramlar, dvd menusu hazırlama, altyazı, ses dosyaları fln. onla olacak bu senın deigin.
  • bryan fury  (29.01.10 13:11:29) 
vob değil sub tır o :) dvdden riplenmiş altyazılar o formatta olur yanında bi de .idx uzantılı bi dosya olur boyutu 2-3mb falan olur. ps3 te mkv izlemek icin farklı yollar var sanırım gecen gormuştum bi yerlerde ama.

mkv icin nası olur o iş bilmemde uzun sürmesinin dışında kullanacagınız programa göre kayıp biraz fazla olabilir.
  • rurouni  (29.01.10 13:55:33) 
mkv toolnix diye (ya da buna benzer bir isimli) bir program var onunla herşeyi yapabilirsin.


  • etna  (29.01.10 15:12:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.