[]

Plak alacağım, nelere dikkat etmeliyim?

Merhaba dostlar,

Koleksiyonundaki tek eksiği tamamlaması için arkadaşıma plak hediye etmek niyetindeyim ancak bu antika plak işlerinden pek anlamamaktayım. Amazon ya da Ebay'den satın alacağım gibi görünüyor, çünkü Türkiye'de bulamamış kendisi.

Şimdi benim bu sitelerde araştırma yaparken dikkat etmem gereken terimler nelerdir? Bir sürü anlamadığım durum var çünkü konuyla ilgili. örneğin bazılarında import yazıyor, bazıları fransa ya da almanya versiyonu olarak geçiyor. hepsinin de ortasındaki yazılı bölümü farklı farklı mesela. orjinal antika olduğuna emin olmam gerekiyor. hızlı bi' özet geçin bana lütfen.

Bir de İstanbul'da "yine de bak" diyeceğiniz antikacılar varsa aradığımı bulabileceğim o önerilerinize de açığım.

 
Farkli basimlardir.
Discogs.com Burayi da arastir.

  • baldur2  (23.09.17 00:06:25) 
Eğer ne aradığınızı bilmiyorsanız kişinin kendi bulsun siz hediye edin. En kolay öyle memnun edersiniz. Yoksa muhtemelen kendi de herhangi bir yerden alırdı. Aradığı şeyi iyice öğrenmeniz gerek.


  • idexo  (23.09.17 00:11:31) 
önce şunu oku: support.discogs.com

sonra aradığın albümün baskılarını araştır. ilk baskı en kıymetlisidir genellikle. bir de eski albümlerde avrupa baskılar amerika baskılarına göre biraz daha kaliteli oluyor. özellikle ingiltere ve almanya baskıları... import dediği de işte o ülkelerden import demek oluyor. japonlar da iyi de onlarda da yazılar mazılar sıkıntı.
  • alperz  (23.09.17 00:13:04) 
Nadirkitap.com'a bakabilirsin.Bir sürü pikap var.


  • basubadelmevt  (23.09.17 01:53:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.