[]

Askerlikten muaf olduğum için mi işsizim acaba?

Kısaca özet geçeyim. Ben geçen sene mezun oldum. Bölümüm uluslararası ilişkiler. İngilizce bilgim var, askerlikten de muafım ve CV'mde elbette bunları belirttim. Ama o zamandan bu yana en kötü yerden en kurumsal firmalara iş başvurusunda bulundum ama hiçbiri de geri dönüş yapmadı. Bunun sebebi askerlikten muaf olmam olabilir mi? Sadece tek kulağım %100 sağır, engelli statüsünde değilim bu arada.




 
Askerlik durumunuzu illa belirtecekseniz ilişiği yoktur diye belirtin. Aslına bakarsanız askerliği özgeçmişinizde muhakkak yazmanıza gerek yok. Bunun dışında şu zamana kadar iş bulamamanızda tek başına bir etkisi olmayabilir.


  • microfiction  (22.09.17 21:47:50) 
kurumsal firmalarda askerlikten muaf veya bedelli yapan birçok insan var. bunun asli bir kriter olduğunu sanmıyorum ama şimdi bir IK'cı gelip konuyu netleştirir.

iş bulmak zor maalesef. bazı şeyler hiç de kişisel olmayabilir.
  • EasyTiger  (22.09.17 21:48:35) 
ondan kaynaklandığını sanmıyorum. ha muaf ha bedelli ha gidip gelmişsin, bunlar önünde askerlik engeli olmadığı için avantaj sayılır hatta.

engelli olsaydın o da bir artı olurdu. şirketler engelli personel çalıştırmak zorunda. sırf bu yüzden kağıt üstünde engelli çalışan gösteren yerler var. bu kontenjanı kalifiye bir elemanla doldurmak firma için de avantaj olur.
  • nrmnm  (22.09.17 21:51:48) 
Askerlik durumunuzun is bulamamaniza etkisinin oldugunu sanmıyorum. Genel olarak bir işsizlik sorunu var. Umarım en kisa sürede is bulursunuz.


  • scheisskopf  (22.09.17 21:53:53) 
internetten yıllardır bütün özelliklerim uyan yerlerden gerı donus almıyorum
hatta ınternetten iş bulanlar nasıl buluyor anlamıyorum

  • kurcalamabozarsin  (22.09.17 21:55:50) 
Ne kadar ülke süper dense de çok büyük kriz içindeyiz. 2018 çok daha kötü olacak.


  • boray eris  (22.09.17 21:59:15) 
ben işveren veya ikcı olsam buna bakmam bile. ilgisi yoktur.


  • Delay Fuze  (22.09.17 22:19:20) 
Bir de engelli raporu alamıyor musun?şeker hastası arkadaşım dandik bi bölümden mezun, kız memur oldu engelliler için olan kpss ye girmişti.


  • geçerkenugradım  (22.09.17 22:39:09) 
@geçerkenugradım: Hayır, alamıyorum. Çünkü tek kulakta total işitme kaybı, genel engellilik oranında %18 yapıyormuş ve engelli raporu için %40 gerekiyor. Gidip de bizzat sormadım ama.


  • m e b  (22.09.17 22:43:12) 
Burada ilgisi yok demişler ama ilgisi olabilir. Hocamızın bir hastası epilepsiymiş. Vestel'de çalışıyormuş, mühendismiş ve terfi alacakmış ama askerlik problemi varmış. Askerliğe elverişli değil diye rapor almış. Terfi beklerken "Sen askere gitmeyecek kadar çürüksen bize de yaramazsın." diye işten atmışlar.


  • Lim5  (22.09.17 22:53:07) 
lim5'in dediği olay doğrudur ama herkes bu kadar kestirip atmacı değil. cv merak uyandırdıysa en azından görüşmeye çağırıp neden muafsın onu sorarlardı, sorunun muaflık olduğunu sanmıyorum. genel işsizlik var, bir de bölümün direkt bir mesleğe hitap etmediği için işe alacak kişi senin o işi yapacağından tam emin olamıyordur.

atıyorum, mühendis insan hiç çalışmamışsa da okulda gördükleri işin ucundan tutmaya yeter. ama senin öyle pratik bir bilgin ya da direkt olarak hitap ettiğin bir meslek yok, o yüzden ilk sefer zor olacaktır. yerinde olsam ingilizceni kullanabileceğin, pozisyon olarak beklediğin kadar yüksek olmasa da şirket adı/bilinirliği olarak yüksek bir yere girmeye çalış. atıyorum, koç'un binasında info deskte işe başla. hem kendini şirket içinde birilerine gösterme şansın olur hem de bölümle ilgili devam edeceğin meslekte alan farklı olsa da bi çalışmışlık görünmüş olur, psikolojik olarak cv'yi kontrol edene olumlu etkisi olur bunun.
  • Bruce  (22.09.17 23:02:08 ~ 23:06:45) 
Zannetmiyorum. Kronik bir hastalığı bulunan bir tanıdığımın engelli raporu var ve bu CV'sinde yazıyor ama şu ana kadar üç tane inşaat şirketinde çalıştı inşaat teknikeri olarak. Bence sağlık sorunundan çok, uluslararası ilişkiler bölümünde bir sorun var. İİBF mezunları genel olarak iş bulma sıkıntısı yaşıyorlar. Eğer çok ihtiyacın varsa daha basit pozisyonlara başvuru yapabilirsin.


  • dissendium  (22.09.17 23:36:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.