[]

Basa cikilamaz cocuk!

Bu cocuk benim kuzenim. Daha once uyusturucu madde ile yakalandi ve kontrollere gitti. Sikintili arkadasliklar, kotu mahalle, kotu ekonomik durum vs ile buyudu. Uzun zamandir babasi turkiye disinda calisiyor eve kismen iyi para gertirebilmek icin. teyzem ilgileniyor kuzenimle. 96li ve calisiyor biyandan kuzenim tekniker olarak.

Simdi evden teyzemin kartlarini alarak enistemin kazandigi paranin gittigi hesaptan 2000tl kusur para cekti birkac ay once. Habersiz yapti bunu ve sonra 1 gun boyunca ulasamadik ona. Sonra sordugumuzda herkese farkli sey anlatti yalanlar soyledi. Simdi ise yine 2000 tl gerektigini soyleyip ailesini zorluyor. Tehdit ediyor. Teyzem cildirmanin esiginde. Biz ailemizden birinin bu durumda olmasini izlemek degil bir seyler yapmak istiyoruz. Enistem isi birakip turkiyeye donunce kuzenimi evden kovacagini soyluyor. Ve bir cok agir sey daha. Ortada kalan teyzem, kuzenim ve kucuk kardesi icin cok uzuluyorum. Ne yapilir bu durumda.


Sorunu ne anlatmayan bir cocuk, sıkışık durumda bir aileden para isteyip duruyor. Veremeyiz denildiginde kendini oldurmekle tehdit ediyor. Soruldugunda bir tatil yaptim diyor, oyun icin gerekiyor diyor (knight icin gerekir mi o kadar para?) Arkadasim zor durumdaydi diyor, yok su olaydan kurtulmak icin rusvet gerekti diyor, diyor da diyor.

Gecen seneye kadar ara ara konusup hal hatir sorustugumuz kuzen gitti yerine en yakinlarini korkutan basa cikilamaz bir cocuk geldi.

Tavsiyelerinize acigim..

Tesekkurler..

 
Uyuşturucu kullananların tüm hal ve davranışlarına sahip bir kuzenin var. ne yapacaksınız ona göre yapın bence.


  • denklemci  (22.09.17 16:14:48 ~ 16:15:07) 
dinsizin hakkından imansız gelir.
babası gelsin sıçsın ağzına.
varoşun; tipik işe yaramaz genç modeli.
anlattığına göre maalesef bu hamurla iyice yoğrulmuş.
adam olacağını sanmıyorum ama yine de size kolaylıklar dilerim.
  • seyduna6687  (22.09.17 16:26:07) 
kendi bu illetten kurtulmak istemediği sürece ne kadar tedavi de edilse yapacsk bir şey yok. sakın sakın babası ağzına fln sıçmasın, bence şevkatla sevgiyle yaklaşsınlar, ne kadar değerli olduğunu onu ne kadar çok sevdiklerini.


  • oscar  (22.09.17 16:53:01) 
www.birgun.net
nationalgeographic.com.tr
www.buzzfeed.com

şimdi google'dan bulduğum sonuçlar değil. zamanında okuyup beğendiğim, değişik araştırmalar.

yıllardan beri dünyanın her yerinde uyuşturucu bağımlılığı suç kabul edildi ve kullananlar hapis cezasına çarptırılırlardı. oysa günümüzde bu bir hastalık olarak kabul ediliyor. (en azından modern ülkelerde.) 1. linkte de dedikleri gibi, bağımlılığın sebebi duygusal yoksunluk, psikolojik problemler, yalnızlık, depresyon vs. bunlar çözüldüğünde sorun ortadan kalkıyor. oysa çocuğun daha da üzerine gidildiğinde ve baskı kurulduğunda tamamen ters tepiyor. daha çok para çalıyor daha çok uyuşturucu kullanıyor.

ama çok değişik tedavi yöntemleri çıktı. (2. ve 3. linktekiler gibi.) 3. linki azıcık özet geçmek istiyorum. danimarka'da başlayan ve avrupa ile amerika'da da kurulmaya başlanan uyuşturucu klnikleri var. "supervised safe injection sites" deniyor. bağımlılar gidiyor, tertemiz yataklara yatıp tertemiz iğnelerini alıp doktor kontrolünde uyuşturucu kullanıp gidiyorlar. kimse kimseyi yargılamıyor, suçlamıyor, cezalandırmıyor. (tam olarak böyle değil tabi. linkte detaylarını okuyabilirsin.) ve sonuçta bu insanlar bağımlılıklarından kurtuluyorlar.

ama malesef türkie'de bu iş biraz sıkıntılı. tedavi merkezleri, tedavi olmak istemeyen hastayı tedavi etmiyor. kaldı ki kullandıkları tedavi yöntemleri de 50 yıl önceki yöntemlerdir muhtemelen. nat geo linkinde de anlatıldığı gibi, klasik tedaviler bittikten sonra hastaların çoğu tekrar uyuşturucuya başlıyor.

uyuşturucu bağımlısı olmak bir psikolojik hastalık olduğu için tedavi edilmesi şart. şu an türkiye'deki koşullarda ne yapabilirsiniz bilmiyorum. bu alanda uzmanlaşmış bir psikolog bulunsa iyi olabilir. ama tedaviden önce, size tavsiyem, kuzeninize "seni evden atıcam, para çalmışsın, parayla naptın, allah belanı versin, çaaat!" gibi bir yaklaşımdan ziyade daha ılımlı yaklaşmalısınız. çok hassas bir konu, ne yapılır nasıl davranılır bilmiyorum uzman da değilim ama dediğim gibi, modern tedavi yöntemleri arasında cezalandırmak kesinlikle yok.

evden atarsanız bu onun sonu olur. yaklaşın, konuşmaya ve iletişim kurmaya çalışın. bu konuyla ilgili makaleler okuyun. belki yurtdışındaki konunun uzmanı doktorlara mail atıp ne yapabileceğinizi sorabilirisiniz.

kolay gelsin.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (22.09.17 17:35:58) 
Cok tesekkurler verdiginiz yanitlar icin!


  • vosvos  (23.09.17 12:47:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.