[]

IPhone Şarj Problemi

IPhone 6S bir cihazım var, yeni.

Kullanmaya başlamadan önce eski cihazı yedekledim, buna restore ettim. Kullanmaya başladıktan sonra farkettim ki pili yiyor resmen alet. Örneğin gece bırakıyorum yatarken, sabaha kadar %25-30 arası kemiriyor pili. Gece yatarken wifi kapattım olmadı, konum servislerini kapattım olmadı, açık uygulamaları kapattım olmadı, arkaplanda çalışan uygulamaları kapattım olmadı.

Pil analizinde de arkaplanda pil harcayan birşey görünmüyor bu arada.

Biraz internette forum karıştırdım. Indexing yapar bikaç gün sabredin demişler. Ettik bişey değişmedi.

Sonra backuptan dönülen cihazlarda olabilir demişler, sıfır kurulum yaptık aynı.

Apple teknik destekten eleman bağlandı pil analizi aldı. Piliniz gıcır gıcır, biz bişey göremedik dedi, oradaki elemanın önerdiği her şeyi ben zaten denedim.

Son olarak ios11 geçişinden sonra bakalım dedik. Yok, yine aynı. Bugün apple store'a gittim, orada da sıfırlama önereceğiz falan dediler. Ulan yaptık zaten sıfırlama, olmuyor. Denersiniz olmazsa tekrar randevu almanız lazım falan dediler. Bi de anladık ki ürün apple tr ürünü değil. Başka firma getirmiş, ondan apple da bakamıyor, kvk falan bakıyor galiba.

Ne diyorsunuz bu hususa? Ne kemiriyor bu pili? Adam gibi uygulama da yok pil analizi yapan. Kaldık dımdızlak.

 
bende 6s kullanan birisi olarak gönül rahatlığıyla şunu söyleyebilirim ki;
ayfon şarj bakımından piyasadaki en zikten telefon.
diğer telefonlara göre şarjı hemen bitiyor.
bende usandım bundan dolayı.
  • seyduna6687  (22.09.17 15:28:10) 
@seyduna

Hocam eskiden de iphone vardı. Şirket yenisini verdi. Eski telefonu bırakırdım gece %100 sabah alırdım %95-96. Bu alette bi mallık var, onu da anlayamadım bir türlü.
  • antipodes  (22.09.17 15:38:52) 
telefon değil ama benzer bir sorun benim macbook air laptop ım da olmuştu. akşam %100 bıraktığımda sabah %50 oluyordu alet. serviste önce bataryayı değiştirdiler çözüm olmadı. daha sonra anakartı değiştirdiler sorun halloldu. bahsettiğin şeyleri denediysen sorun donanımsal olabilir yani.


  • lrdrylgh  (22.09.17 16:07:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.