[]

Çok mutsuzum

İü hukuktan yeni mezun oldum ve istanbulda staj yapacak yer arıyorum. Baro ilan sayfasından bulup 20den fazla yere cv attım. Sadece 2 büro görüşmeye çağırdı, biriyle görüşme iyi geçti ama işe almadılar.

Diğeriyse bugündü. Ve tam bir hayal kırıklığı :( kadın beni karşısına oturttu ve ne kadar disiplinli olduklarını anlatıp durdu ve ben karşısında ışık görmüş tavşan gibi durdum. E susup kaldığım için o da işe almayacak.

Beni sonsuza kadar kimse işe almayacak ya galiba ;(
Neden görüşmede böyle oluyo? Napiym ben şimdi?? Mutsuzluktan ölcem galiba :(

 
Avukat adaylari da böyle aglarsa, biz ölelim yahu


  • okiler  (21.09.17 22:14:49) 
20'de 2 fena bir rakam değil :D


  • queer animal  (21.09.17 22:18:48) 
@okiler

Avukat mavukat olamıcam bu gidişle, aç geziyom ben hiç avukatlık bi halim yok :(((
  • turuncu tonlarda  (21.09.17 22:29:02) 
Referans olabilecek kimse yok mu? Uzak yakın herkese haber sal. Cv attım olmadı diye düşünme. İşsizlik çok canını sıkıyorsa bir süreliğine farklı işler de deneyebilirsin. Hem biraz nefes almış olursun hem tecrübe olur.


  • harvey  (21.09.17 23:05:08) 
Ben adliye calisaniyim, izmire gel bi buro bulalim sana


  • okiler  (21.09.17 23:09:17) 
@harvey
Tanıdıkçılıkla bulamadım valla, denedim ama yardımcı olmadılar. Farklı iş de bilemiyorum napcam ki :(

@okiler
Gelemem ki izmire.

@j r r
Takmadan edemiyorum ya sadece bunu düşünüyorum sabahtan akşama kadar :(
  • turuncu tonlarda  (21.09.17 23:34:43) 
Hiç olmayacak yerlerden bile dönüş alabilirsin. Cv yolladigin yerleri gozden geçir. Çok uç yerlere mi yolluyorsun ya da onyargili yaklasip beni almazlar diyip basvurmuyor musun gibi. Basit bir büro gibi gorunen yerleri de es gecme. Her ofisi gidip gormek lazim. Baro ilanlarina da bagli kalma. Bürolarin kendi sitelerinde kariyer bolumlerine de cv at. Bu kısımlarda sorun yoksa bekle biraz daha. Mutlaka olacak bir yer yani. Stajsız kalacak halin yok. Sabirli ol. Iş bulmak staj bulmaktan daha kolay olabiliyor gercekten.

Edit : bir de cv attigin yerlere yazdigin önyazi da mulakata cagrilmak icin cok onemli. Bürolarin Tek tek calisma alanlarini arastirip dikkatlerini cekebilecek kelimeler kullanmaya calis. Deneyimin vardir, ilgin vardir o alanda vs onlardan bahsedebilirsin.
  • aquarium  (21.09.17 23:36:11 ~ 23:38:29) 
@aquarium

Hiç olmayacak yerlere atmıyorum, mesela ing bilmiyorum ve ing isteyen bürolara atmıyorum. Adresim çağlayana yakın olduğu için sadece oralardaki bürolara atıyorum. Sınırlamalarım sadece bunlar. Bi de bazı bürolar az da olsa tecrübe istiyor, tecrübe isteyenlere hiç atmıyorum.
  • turuncu tonlarda  (21.09.17 23:39:53) 
@aquarium

Edite edit; önyazım çook sade, ama mesela bugün gittiğim büronun internet sayfasında kamu hukuku ağırlıklı görünüyordu, görüşmede tam kamu hukuku güzellemesi yapacaktım ki kadın %80 özel hukuk yapıyoruz dedi :(( sorunlu muyum neyim, yanlış giden bi şeyler var :((
  • turuncu tonlarda  (21.09.17 23:43:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.