[]

kanada mi avrupa mi?

selam,

bir iki sene icinde yurt disina tasinma planim var. emekli olana kadar oralarda kalamam diye dusunuyorum, 3 en fazla 5-6 sene kalip donerim gibi.

kanada'ya gitmeyi dusunuyordum ama son birkac ayda cevremde 3-5 kisi almanya'ya gitti, bir o kadar da onumuzdeki aylarda gidiyor. 24 is gunu mu ne izin veriyolarmis, maaslar da fena degil orada yasamak icin. baslangic seviyesine 2000-2500euro falan veriyorlar.

siz kanada veya almanya sansiniz olsa hangisini secerdiniz ve neden?

bana ilk adimi daha uzaga atmak daha mantikli gorundugu icin kanada daha makul geliyor. kime soylesem manyak misin diyor :D

 
Kanada. İngilizce konuşacaksın bir kere. Almanca kasmaya gerek olmayacak. Amerika ile komşu. İzin günlerinde neden bir New York, California yapmayasın?


  • dissendium  (21.09.17 19:36:24) 
Belçika da yaşıyorum, kanada da yaşama ihtimalim var iş bulursam vize vs gerekmiyor. İş bulsam direkt kanadaya kaçarım. Eğer kanada olmuyorsa almanya da yaşa


  • England  (21.09.17 19:36:39) 
kanada'nın insanı kültürü yeter. biraz soğuk ama avrupa'da türk olmaktan daha iyi fikir bence.


  • otonomo  (21.09.17 19:43:50) 
kanada ama toronto değil vancouver ya da ottawa.


  • cedex  (21.09.17 19:52:21) 
Bu kişiye ve ülkenin yapısına bağlı. Her insanın karşısındaki ülkeyle ilgili beklentileri ve kriterleri var. Sizin bir de kendi kişiliğiniz var, dolayısıyla bunların uyumu kişiyi mutlu edecek şey. Örneğin, ben sıcak seven bir insanım, Kanada'ya ya da Almanya'ya gidip donacağıma, Suudi Arabistan'da birinin onuncu cariyesi olnayı ve onuncu sınıf vatandaş/köle olarak değer görmeyi tercih edebilirim. Şaka bir yana, bu ülkelerin kültürel endekslerine, yaşam şartlarına falan çok bağlı.

Örneğin, iki ülkenin kültürel endekslerine bakalım. Gri Almanya, mavi Kanada.
hizliresim.org
İki ülkenin kültüründe güce tapma hemen hemen eşit ve düşük.
Bireysellik benim için çok önemli mesela. Türkiye'de hiç bireysellik olmaması sorun bence; herkesin burnu herkesin iç işlerinde olması, komşunun senin yaşantını merak etmesi fazla geliyor. Amerika'da da bireysellik aşırı fazla geliyor mesela, insanlar açık havada hücre hapsindeymiş gibi geliyor. Kendi adıma bireyselliğin 40-50 civarı değeri olduğu bir ülke benim için uygun. Eğer 'Dışarı çıktığımda komşularımla konuşmak isterim' ya da 'İş arkadaşlarım bana yakın olsun' ya da 'Kankalık müessesi benim için önemlidir' gibi talepleriniz varsa Almanya daha uygun gibi duruyor ama 'İnsan hiç olmasa da olur, ben bıktım. Bir daha kimsenin yüzünü görmek istemiyorum', 'Görmesem de aramam' tarzı biriyseniz Kanada daha uygun olur.

Masculinity kısmı da eğer ülkenin maskülen kısmı ağırlıkta ise daha maddi şeylere ağırlık veren, kahramanlıkları seven bir memleketten; faminen kısmı ağırlıkta ise işbirliği, destek, dayanışmanın çok olduğu ülkeden bahsediyoruz demektir. Maskülen ülkelerde performans ve rakamlar önemlidir. Feminen ülkeler daha bir 'Olsun, performansı düşük olsun. Biz ona bakarız' yapısına sahiptir.

Uncertainty avoidance is vatandaşlarının ne kadar riski sevdiği ile ilgili. Örneğin, Türkiye'de 'Memurluğa kapağı atayım' yapısı daha fazla olduğu için bu oran bayağı düşük. Girişimciliğin yüksek olduğu yerlerde yüksek. Örneğin, Kanada'da girişimcilik, Almanya'da geleceği garanti altına alma oranı daha yüksek gibi görünüyor. Almanya biraz daha sosyal bir devlet zaten.

Bunun yanı sıra 'low context' 'high context' ülkeler var. Kanada'nın İngilizce konuşulan yerleri ve Almanya low context'tir, Kanada'nın Fransızca konuşulan yerleri high context'tir. Siz low context bir insansanız, atıyorum Quebec'te sıkıntı yaşarsınız; high context bir insansanız Almanya'da ve atıyorum, Vancouver'da sıkıntı yaşarsınız. Aşağıdaki test, kendinizi tanımak için güzel bir değerlendirme.
www.laits.utexas.edu

Bunun dışında Türk olarak Almanya'da veya Kanada'da bulunacağınız bölgelerde ırkçılık ne derecede var; buna da bir bakın derim. Almanya'nın şeker gibi bir yerinde rahat edebilecekken Kanada'da milletin size terörist gözü ile baktığı bir yer olmasın ya da tam tersi Kanada'da komşularla mutlu olabilecekken Almanya'da 'Yine mi Türk' diye bakılan bir yer olmasın.
  • aychovsky  (21.09.17 19:53:30 ~ 19:59:23) 
Uncertainty avoidance'ı görünce gözüme takıldı, riskten kaçınmadan farklı bir terim o, hatta risk ile alakasız.

Neyse tabi ki Kanada.
  • passion rules the game  (21.09.17 20:25:59) 
uncertainty avoidance için belirsizliğe dayanamama desek daha doğru olabilir. disipli ve önlem almayı seven almanlar, inciği cinciği planlayan hollandalılar ile allah kerim, kervan yolda düzülür diyen türkler iki uç olarak örnek verilebilir


  • otonomo  (21.09.17 20:29:54 ~ 20:30:30) 
The Uncertainty Avoidance dimension expresses the degree to which the members of a society feel uncomfortable with uncertainty and ambiguity. The fundamental issue here is how a society deals with the fact that the future can never be known: should we try to control the future or just let it happen?

High uncertainty avoidance countries
Some of the highest uncertainty avoidance countries include Greece, Japan, Guatemala, Turkey, France and Germany.

Low uncertainty avoidance countries
Some of the lowest uncertainty avoidance countries include the Philippines, the United Kingdom, Denmark, and Singapore.

İlk bakıldığında adı 'Kervan yolda düzülür' ülkesi ile ilgili görünüyorsa da, genel olarak kurallarla çerçeveyi tanımlamadan çok geleceğin garanti altına alınıp alınması ile ilgili bir madde bu.

Türkiye'nin kesinlikten kaçınma puanı 85, bu puan Türklerin daha garantici bir millet olduğunu söylüyor. Trafik kurallarının netliği veya kanunlarla haklarımızın net olarak korunması değil; geleceğin garanti altında olmasını isteme, riskten kaçınma puanı.
  • aychovsky  (21.09.17 20:34:47 ~ 20:37:34) 
Ben bu duyurudaki adamın kafasındayım. eksiduyu.ru Dünyanın öteki ucuna niye gideyim durup dururken? Kaçmak istediğim bir geçmişim varsa, arkamda kimseyi bırakmayacaksam Kanada olur tabii ki.


  • speedy  (21.09.17 21:18:00) 
konusu burası değil ama; www.google.com.tr (ki vs bile koymadım :)

Almanya için bu kadar yüksek olması şaşırtıcı, biz Türkler için yapmıştık.
  • passion rules the game  (21.09.17 21:49:28) 
Tabi ki kanada dostum. Kanada Amerika'nın sorunsuz veya az sorunlu olanı demek. Ayrıca Amerika kıtasındaki türk algısı Avrupa'dan fersah fersah iyi.


  • ad astra per aspera  (21.09.17 23:44:57) 
*cries in german*

ben iflah olmaz bir kış ve buz hokeyi hastası olmama rağmen almanya'yı seçerdim. amerika kıtası açıkçası pek ilgimi çekmiyor, özellikle yaşamak için. avrupa'nın da göçülecek bir tarafı kalmadı gerçi ama türkiye'den iyidir yine de. kanada fazla uzak, yalnız ve boş geliyor bana. kar küreyip 4 nüfuslu yerde yaşamak ve buz hokeyi izlemek istesem isveç'e veya kuzey sibirya'ya giderim kanada yerine. geri kalan her şey için evropa.
  • der meister  (21.09.17 23:46:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.