[]

Duyurudan kimseyle buluşma ? (Anketli)

Sözlüğe ve duyuruya zamanında istanbul müze gezisi ile ilgili ilan tarzı yazılar yazmıştım.
Ama ilgilenen çıkmadı. Sanırım ya ben kötüyüm yada insanlar tanımadıkları birine şans vermiyorlar
Couchsurfing diye bir site var. Başkalarının evinde ücretsiz kalıyorsunuz.
Buraya öylesine ilan bıraktım. 8 yıl önce evinde kaldığım İstanbul'da yaşayan bir Suriye'li (kendisi çevirmen ve univesitede gorevli, sosyal sorumluluk vs birçok şey de aktif birisi.) Kendisi bana gel bende kal diye teklif yaptı.
Sonra benim plan iptal oldu. Söyledim buna.
Önemli değil. Ne zaman ne kadar istersen kalabilirsin dedi.

Çünkü adam bana şans vermişti ve benim kötü biri olmadığımı biliyor.
Neden biz Türkler birbirimize bu şansı vermiyoruz


www.strawpoll.me

Sebebini yazarsanız sevinirim

Bu arada ilgilenen varsa gezi hakkında detay verebilirim

 
İnsanlar yeni birileriyle tanışmaya üşeniyor ve hiç görmedikleri birisine de pek şans vermiyor.


  • reactionic  (21.09.17 15:48:42) 
hiç görmediği insanlarla buluşup bir şeyler yapmak isteyen insanlar çok büyük ihtimalle bomboş insanlardır. karşıdaki kişinin 150 kilo, katil, hırsız, tecavüzcü, kendine hiç bakmamış olma ihtimalini göze alıyorsa, bu kişi de bu tiplerden biridir bence.


  • diffarentiationation  (21.09.17 15:50:07 ~ 15:52:40) 
kişiselleştirmeye gerek yok bence, insanlar ortak paydaları olan kişilerle buluşmaya daha sıcak bakıyorlar. duyurudan bazı kişilerle görüştüm, ama bu kişilerle hiç konuşmamış olsaydım veyahut bu kişilere herhangi bir şekilde sempati duymasaydım buluşmazdım.


  • evde liyakat kalmamis  (21.09.17 15:51:43) 
son 1 senede 50 insan tanıdıysam 25i duyurudan. bence bi problem yok.


  • elorelia  (21.09.17 15:53:45) 
Belki duzenledigin etkinlikle ilgilenmiyorlardir.


  • stavro  (21.09.17 16:05:55) 
halihazırda oturmuş sosyal bir çevremiz varsa yeni insanlarla tanışmak gereksiz efor gibi geliyor bana.


  • zgrydn  (21.09.17 16:06:28) 
Görüşüyorum, çok tatlı arkadaşlıklarım da oldu, çok acı çektiğim durumlar da oldu... kimsenin acısını kimseden çıkarmadım, çıkarmıyorum. Ama ben özgüven sahibi insanım ve bu özgüvenin altı boş değil, gayet sağlam temeller üzerine inşa edilmiş bir özgüvendir. Kimseye zarar vermedim, insanların zarar göreceğini bile bile de hiçbir şey elde etmeye çalışmadım. Kendim böyle yaşadığım için çevreye karşı da nispeten daha çok güvenen bir insanım.

Yani güvenmenin biraz insanın iç dünyasıyla ilgili olduğuna inanıyorum. Biraz değil tamamen aslında. İnsan en çok kendine kırılır kendine kızar kendini sever. Kendini sağlamlaştırdıkça başkalarından zarar görme ihtimali de yüzdesi de azalır. Böyle inanıyorum.
  • yaren  (21.09.17 16:07:46) 
ben duyurudan 15-20 kişiyle bu platformun dışında muhabbet edip, 3-5 tanesiyle de görüştüm şahsen. iyiydi hoştu, yine olsa yine görüşürüm.

senin etkinlik ilgi çekmemiş olabilir. ben de yakın zamanda dream theater konserine benimle gelecek biri var mı diye bi bakınıcam bakalım buraya mesela.
belki benimle gelen de çıkmaz. işte o zaman hepinize yazıklar olsun.
  • cay koy geliyorum  (21.09.17 16:10:47) 
katıldığım 2 zirve oldukça keyifli geçmişti. katıldığım 1 zirvede benim o gün ki psikolojime bağlı olarak çok sarmadı. net vasıtası ile pek çok kişi ile tanıştım.


  • gazozailacatmauzmani  (21.09.17 16:16:16) 
internetten insanlarla tanışmanın kötü ve ya yapılmaması gereken bir şey olduğunu düşünmüyorum kesinlikle, ama temkinli davranılması gereken durumlar bunlar bence. genellikle böyle durumlarda biraz önyargılı ve mesafeli oluyorum, konuşmaya devam etsem bile görüşmek konusunda her daim çekincelerim oluyor. ama eninde sonunda "en kötü ne olabilir ki?" diye düşünüyorum ve görüşmekten yana oluyorum. buradan tanışıp hiçbir şekilde anlaşamadığım insanlar da oldu, ve tam aksine çok çok sevdiklerim de. o yüzden iyi ki görüşmeye olumlu bakmışım diyorum.


  • theseachange  (21.09.17 16:45:16) 
Duyurudan tanıdığım insanlar oldu.
Bir tanesi karşılıklı kitap yollama etkinliği ile tanıştığım, ve karşı cins olmam dolayısı ile rahatsız edici tavırları olan (sevgilim olduğunu bildiği halde sürekli mesaj atıp yılbaşı gecesi beraber takılalım falan diyen bi tipti/zaten etkinlik için kitap yollamak yerine WhatsApptan fotoğrafıma bakıp yüzyüze görüşmeyi teklif etmişti ajdkkdkska) bi adamdı, engellemek zorunda kaldım sonunda.
Ondan sonra daha temkinli oldum sözlükteki/duyurudaki kişilere karşı.
Ama yıllardır bu platformlardayım, çok insan tanıdım, yine de tanıyabilirim.

Yine de babamın oğlunu bile 10 gün evimde barındırmazken tanımadığım birini hiiiiç alamam.
İkisi elmayla ıspanak kadar farklı şeyler, karıştırmayın birbirine.
  • bir nick var benden iceri  (21.09.17 16:50:22) 
Ben de tanımadığınız insanın evinde nasıl bu kadar rahat kalıyorsunuz onu anlamıyorum. Sapık olur, ruh hastası olur, katil olur, olur da olur. Maalesef bu ülke bize paranoyak olmayı öğretiyor doğduğumuz andan itibaren. Hep bi g.tü kollama, kimseye güvenmeme, herkesten bir pislik bekleme halindeyiz. DNA'mıza kazınmış adeta.

Soruyu genel anlamda insanlarla tanışmak, sosyalleşmek bazında kendi adıma cevaplayacak olursam böyle bir şeye ihtiyaç duymadığım için girişimde bulunmadığımı söyleyebilirim. Sosyalleşecek vaktim ve enerjim kalmıyor daha doğrusu. Üşeniyorum. İşten gelince dinlenmek, film vs. izlemek dışarı çıkıp birileriyle sohbet etmekten daha cazip geliyor bana.
  • i m cool with that  (21.09.17 17:01:24) 
duyurudan çok güzel insanlarla tanıştım, hatta zirve düzenlemişliğim de var. 1 senede araya çok şey girdi ve çoğunun adını-nickini dahi unuttum, ama olsun, o an için güzel ve eğlenceliydi.


  • nice tnetennba  (21.09.17 17:08:48) 
zgrydn +1

kendi arkadaşlarımla bile görüşemiyorum bazen haftalarca. yeni birileriyle tanışmak zor geliyor.
  • naksidil  (21.09.17 17:42:52) 
Elo +1. Zaten sürekli duyurudan birileriyle tanışıyorum. Güzel arkadaşlarım da var buradan. :3


  • yirmisantim  (21.09.17 17:51:48) 
valla ben de geçen 2-3 ay sözlük ve duyurudan bi ton kişiyle tanıştım da kafa dengi çıktığımız az. artık pek uğraşmam galiba net falan


  • passion rules the game  (21.09.17 18:02:48) 
Ben birkaç kişi ile tanışıp buluşmuştum burdan fakat sonra devamı gelmedi. Sıkıcı biri olduğumdan ya da ilgi çekici biri olmadığımdan olsa gerek devamı gelmedi. (Başka sebepler de olabilir tabi) Ben de oluruna bıraktım artık.


  • clones  (21.09.17 18:04:16) 
Bence fazla kisilestirmissiniz. Olay sizden ziyade etkinliginizle alakali. Yoksa burada 2 kere zirve de duzenledim birine 40kusur kisi katildi. Kac tane de zirveye gittim.

Siz bakmayin burda herkesin muze, kitap, sanat takildigina gercekten cikacak kisi sayisi 4-5 onlar da gormemistir belki :)
  • c1b2k3  (21.09.17 20:03:05) 
Buradan buluştuğum, görüştüğüm çok insan oldu. Genelde buluşmayacaksam bir şey rahatsız etmiş demektir, yoksa çok da çekinmem zamanım varsa. Ancak, daha hiç görmediğim birinin evinde kalırken de gerilirim. Biri gelip 'Evimde eğlence var, gelin' dese bir tırsarım.

Ben de olayı kişiselleştirdiğinizi düşünüyorum; etkinliği sevmemiş olabilirler. Etkinliği sevseler bile önerdiğiniz tarih onları çekmemiş olabilir. Zaten, 'Gelin, hep birlikte Cosmos izliyoruz' deseniz, en fazla 5 kişi çıkar. Tarihe bağlı olarak onların da işleri güçleri olabilir.

Olayın Türklerle bir ilgisi olduğunu düşünmediğim gibi, Türklerin buluşmaya daha meyilli olduklarını da düşünüyorum. Sizinle de ilgisi yok bence.
  • aychovsky  (21.09.17 20:14:02) 
benim tanışıp mesajlaştığım kişiler falan oldu ama 7-8 senedir kullanıyorum, belki iki kişidir.
benim en anlamadığım, "kadıköyde olan var mı, bir şeyler içelim" tarzı sorular. Anlamama nedenim kınıyor olmam değil, o kadar bana uzak, o kadar yapmayacağım bir şey ki, insanların bunu sorması, ve muhtemelen olumlu cevaplar veren çıkması çok şaşırtıcı geliyor.

Kısaca, yeni insanlarla tanışmak herkesin cazip bulduğu, ya da yapmayanın eleştirilebileceği bir şey değil bence. Benim bütün hayatım zaten laf dinleyerek ve laf anlatarak geçiyor, "acaba ne hikayesi vardır" diye düşünemiyorum diğer insanlar için. Dolayısıyla, hiç tanımadığım bir insanla vakit geçirip, hele bir de evimde kalması çok garip ve hiç ilgi çekici olmayan bir fikir.
  • sopiro  (21.09.17 20:35:17) 
Eksiduyuru benim acımdan bilinçaltımın özgür olduğu bir yer. Anonimite çok önemli bu açıdan, bazen kendime bile itiraf edemedigim seyleri buraya yazıyorum.

Manitacılık yapar mıyım? yaparım vefakat MANITA yok.
  • binder dandet  (24.09.17 11:34:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.