[]

yurtdışına kapağı atmak adına

2 yıllık web tasarımı ve kodlama

ya da

2 yıllık laborant ve veteriner sağlık mı okusam?


hangi alandan iş bulmam daha kolay içeride ve dışarıda?

 
icerde saglik derim disarida web tasarim.


  • fayfim  (21.09.17 13:39:05) 
Saglikcilarin sanirim diplomalari yurt disinda sayilmiyor bu nedenle web'le devam et.


  • Traveller  (21.09.17 13:52:24) 
veteriner. web'de rekabet çok büyük.

ama berber-aşçı-marangoz u bence seçeneklere dahil et.
  • eindaclub  (21.09.17 13:52:46) 
veteriner diyen fena sallamış. direk denklik yok yapamazsınız. web daha mantıklı


  • oscar  (21.09.17 14:05:10) 
yurt disinda veya yurt icinde is bulmanin formulu su kriterlere gore oluyor genelde.
1. sektor, is alani ve is sayisi
2. piyasadaki isci sayisi
3. kisinin bilgi seviyesi ve uzmanligi
4. ulkelerin kanun ve yonetmelikleri

tum bunlar dikkate alininca yurtdisi icin madde 1 konusunda web avantajli cunku is alani cok genis. ama madde 2 konusunda ise web alani buyuk problem cunku ozellikle yurtdisi icin bircok hintli ve cinli rakiple ayni pozisyon icin yarismalisin. eminim onlarin calistigi rakama calismazsin cunku cok ucuzlar. madde 3 konusunda ise her ikisi de ozellikle yurtdisinda tercih edilebilir duruma gelmek icin mutlaka deneyim isteyecekleridir. web alaninda deneyim kazanmak daha kolay ama turkiyede deneyim kazanacak is bulmak daha zor bence. madde 4 konusuda ulkeler programcilara torpil geciyor.

ozetle tum artilari eksileri tartinca bu iki alanda da cok farkli problemlerle karsilasman olasi, bu problemleri asman da ancak o meslegi severek pek bir karsilik beklemeden yapacak motivasyona sahip olman gerekiyor. cunku uzun sure karsiligini alamadan emek sarfetmen durumlar olabilir. Ornegin is disinda uzun sertifika sinavlarina hazirlanmak, o alanda uzun arastirma ve okuma yapman gerekebilir. o nedenle karar verirken ilk soracagin soru "hangi isle yurt disina giderim?" ya da "hangisi cok kazandirir?" gibi sorular yerine "hangi isi yaparsam daha cok severim?", "hangi is icin sabah erkenden uyanirken mutlu olurum?", "hangi isi icin is disinda sirf kendime yatirim yapmak icin aksamlari da calisirim?", "hangi iste yurt disina gidemesem bile yurt icinde de mutlu calisirim?" gibi kendine sorular sorman daha mantikli bence.
  • emrahday  (21.09.17 14:10:32) 
@emrahday +1
seviyorsan kesinlikle web.

  • kabloescobar  (21.09.17 14:33:00) 
sağlık ve hukuk okursan yurtdışında denklik almak için tekrar okursun hem de o ülkenin dilinde. kuzenim veterinerdi avusturalyada formasyon alması gerekti vazgeçti geldi.

şu an yazılım alanı revaçta. kodlama kas.
  • KidLazer  (21.09.17 17:10:24) 
bilgisayar, it sektörü tabii ki. 5 senedir yurt dışında yaşayan biri olarak yazıyorum. Diğer göçmenler ülkeye uyum sağlamak, dil öğrenmek için bi taraflarını yırtarken, beginner seviyesinde bile dili olmayan it ci çok iyi işleri alabiliyor.


  • speedy  (21.09.17 19:08:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.