[]

Barış Özcan - Fethullahçılık

anladığım kadarıyla bu youtuber'ın yurt dışına yerleşmesi, fetö cemaati ile olan alakasından kaynaklanıyor. bununla ilgili olarak hakkında açılmış bir davanın olduğu da kendisiyle birebir tanışan insanlardan edindiğim bilgi.

aklıma takılan şey ise videolarından parlak ve açık görüşlü olduğu anlaşılan bir adamın fethullah gülen cemaati ile bağlantısını neden yakın zamana kadar koparmadığı. fikirleriniz?


 
www.youtube.com

şunun başında söylediği mevzu için gitti sanıyordum ben.
creators for cgange mi bir şey. anlatıyordu uzun uzun da esas vidyoyu bulamadım.
  • güneyli çocuk  (21.09.17 11:38:46 ~ 11:39:04) 
dünya düzdür diyodu geçen. sufi'ye yazık lan.


  • altinci nesil caylak  (21.09.17 11:45:15) 
Bu iddianızın bi dayanağı var mı?

Youtube gibi saniyede milyonlarca boktan içeriğin üretildiği bir ortamda severek takip ettiğim sayılı isimlerden kendisi. Ben de şu aralar yayınladığı Creators for Change için oralarda olduğunu düşünüyordum. Onun dışında da sıkça yurtdışında olan bi abimiz zaten kendisi.

@altinci nesil, hangi videosunda diyor Dünya düzdür diye?
  • elon  (21.09.17 12:13:37) 
bir youtube videosunda denk gelmiştim, arasanız bulabilirsiniz. videonun bir kısmını izlemiş ve dünya düzdür fikrini desteklediğini duyunca devamını izlememiştim. ironi mi gerçek mi bilemem.


  • altinci nesil caylak  (21.09.17 13:35:57) 
Fetöcü olduğuna dair bir belge var mı? Benim bildiğim yok. Yani hakkında konuşanlar hep belgesiz ve zan üzerine konuşuyorlar. Yaza yaza her şeyini fetöye bağladı konuşanlar. Belge getirilse anlayacağım ama tek söyledikleri "evinde fetullahın kitabını gördük". Ben anlamıyorum, birinin kitabını okumak ona destek ve taraftar olmak mıdır? Ben mi yanlış biliyorum, sadece merak için bile "ne diyomuş bunlar" diye okunmaz mı?


  • yaren  (21.09.17 13:53:26) 
iki bilgilendirme:

1- dünya düzdür videosunda adam ironi yapıyor. değerlendirme yapmadan evvel videonun tamamını izlemeyi akıl etseydiniz keşke.

2- cemaat öğrencilerine verdiği çeşitli konferanslar ve kendisi ile direkt tanışan arkadaşımın verdiği bilgi, cemaat ile alakasının olduğu yönde kanaat oluşturdu bende. hakkında dava açıldığını da tekrar edeyim.
  • zgrydn  (21.09.17 14:58:43) 
Ya ya, creators for change icin amerikaya yerlesmis, fethullah gulen de tedavi olmak icin yerlesmisti. Cok iyi niyetliyiz.


  • jemjum  (21.09.17 17:43:44) 
Sorunuza direkt cevap olmayacak ama hangi videolarından parlak ve açık görüşlü olduğunu anladınız? Bilgiyi ezberlemiş olmak, tanım gereği kültürlü olmak, normlarca donanımlı olmak; açık görüşlülük sanrısını bir müddet başarıyla yaratabilir fakat açık görüşlülük kritik ve eleştirel düşünmeyle alakalıdır. Dün iyi yaptı dediğine bugün kötü yaptı diyebilmek, şu teoride şöyle hatalar olabilir mi acaba demek, bu kişi iyi fakat şu noktada yanılıyor diyebilmek, Cumhuriyet'in hataları şudur, Osmanlı'nın hataları budur; gelgelelim iyi yanları da şudur diyebilmektir. Fethullahçıların yarattığı güçlü bir illüzyon, ezber bilgilerle kendilerini entelektüel göstermektir. Özellikle entelektüel kadroları dünya klasiklerini okuyup hatmetmeye bayılırdı benim gördüğüm... Lakin kendisinin çoklu evren hipotezleri, evrim teorisi, sicim kuramı gibi vurucu ve abrahami dinleri takip edenlerin uzak durmaya çalıştığı bahislerde herhangi bir kelamı var mıdır?

NOT: Bu tabii ki adamın fethullahçı olduğu anlamına da gelmez tek başına, sadece bu heriflerin nasıl bir kodlamaya sahip olduğundan dem vurmaya çalıştım :)
  • testis agrisi  (21.09.17 17:54:16 ~ 17:57:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.