[]

evde tek kalınca kedim çok ağlıyor

4 gün önce yeni yavru kedi sahiplendik. 2,5 aylık erkek..
çok uysal uslu bilindik yavru kedi işte ilgiye muhtaç ama gel gör ki çalışan bi çiftiz gündüz yokuz evde, onu oyalasın diye zillisinden tutun zıplayanına kadar çeşit çeşit oyuncakları da var.
Ama ama... Dün tanımadığım bi numara aradı telefonumu güvenlikten almış kediniz çok ağlıyor ne zaman geleceksiniz diye.. zaten yoldaydık gaza basa basa geldik eve /:
internetten okudum başka kedi sahibi arkadaşlarımızla konuştuk bu ağlama normalmiş alışana kadar evde tek kalmaya.. ama biraz daha az ağlasın daha az üzülelim diye ne yapabiliriz? mesela giydiğimiz tişörtü yastıga gecırdik yattıgı yere bıraktık.. hoş sabah çıktığımızda ne yaptıysakta fark etti çıktığımızı arkamızdan miyavlamaya başladı :((

Ya o kadar üzüldüm ki iyilik mi ettik kötülük mü ettik sahiplenerek anlamadım :(

 
Çare ikinci kedi.
Zamanla alışır tabii yalnız kalmaya. Ama özellikle çalışan insan için tek kedi iki kediden daha zor bence. Yavru ve genç kedilerin enerjisi çok yüksek oluyor. İkinci kedi olursa birbirleriyle takılırlar, siz rahat edersiniz.

  • auroraaurora  (21.09.17 10:45:40) 
sokaktan sahiplenmedık.. arkadaşımızın kedisi dogum yaptı.. annesi sutten kesınce sahıplendık.. cins kedi değil onu da belirteyim.


  • zenc  (21.09.17 10:50:55) 
bir süre sonra alışacaktır. ama bana kalırsa da ikinci bir kedi almanız çok iyi olur. sahiplendiğiniz kedinin kardeşlerinden birini alabilirsiniz. auroraaurora'ya katılıyorum bu konuda.
hem ikinci kediyi şimdi alsanız çabuk alışırlar. tek kedi evde gerçekten çok sıkılıyor ve kedi olduğunu unutuyor.

  • istanbul kanatlarimin altinda  (21.09.17 11:26:47) 
henüz daha küçükken ikinci bir yavru almayı düşünün derim. sonradan başka kediye alışması çok zor olur erkeğin. İki kediye bakmakla tek kediye bakmak arasında çok fark yok.


  • chavezding  (21.09.17 11:33:55) 
peki ikincisi erkek mı olmalı dişi mi?


  • zenc  (21.09.17 11:35:24) 
Erkek de olur dişi de. Dişi olursa erkek olan kızgınlığa girmeden dişiyi kısırlaştırmanız lazım. Aksi halde nur topu gibi torunlarınız olur.


  • auroraaurora  (21.09.17 11:39:46) 
yalız dışardan komik görünecek,
tek kediden şikayet geliyor,
siz ikincisini alacaksınız :) :)
  • herhaltibiliyoring  (21.09.17 11:41:49) 
çok küçük daha ondan ağlıyor; bir süre daha ağlar sonra geçer umurunda olmaz.
ikinci kediyi alacaksanız ilki çok büyümeden almanızı tavsiye ederim ama şart değil tabi.
benimki tek ve mutlu mesela, arkadaşın iki adet kısmen mutsuz kedileri var, kediler baba kız ama çok kavga ediyorlar. kendi durumunuza göre karar verin bence.
  • tiny penny  (21.09.17 16:18:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.