[]

Yüzerek vücut geliştirme

Evet gençler,

Sadece yüzerek vücut geliştirilip yağlardan kurtulunabilir mi?

Omuzlar ve göğüs kısmı geliştirilmeye muhtaç bir halde bekliyor.

Haftada 3-4 defa havuza gidip 1'er kilometre yüzüyorum.

Whey ve Creatine kullanıyorum.

 
3 yildir haftanin bes gunu 4-5 kilometrelik yuzme antrenmanlari yapiyorum, omuzlarim genisledi ancak 6-7 ay body salonlarinda takilanlar kadar vucudum yok.

sadece yuzerek vucut gelistirilmez. cok iyi kardiyo yapmis olursun stilli ve tempolu yuzersen. yag yakimi da olur ama gozle gorulur bir kas gelismesi goremesin. kimsede gormedim 3 yildir. gorduklerim ise mutlaka kara antrenmanlari da yapiyordu agirlik calismalari yaparak.

sen yine de bu isim egitimini almis bir bilene danis
  • wagner love  (21.09.17 02:57:28) 
nasıl bir vücut amacında olduğunuzla ilgili bence.
yağ yakma noktasında daha verimli bir yol yok. enfes de bir vücudunuz oluyor. omuz, göğüs çok sağlıklı ve güçlü hale geliyor.
ama bu protein seviciler gibi bir porno vücudu olmaz tabi.
diyetinize dikkat ediyorsanız haftanın 3-4 günü 1km gayet sağlıklı ve yeterli bir antrenman.
  • brakgn  (21.09.17 03:26:26) 
kilo vereyim diye gittim hayvan gibi göğüs omuz kası yaptım geldim. kasıla kasıla yürüyen tiplere benzedim. kiloma hiçbir şey olmadı. jogging + yüzme olur sanki.


  • aşksız prens  (21.09.17 08:38:47) 
Yüzmek esasında anaerobik bi iştir, yani vücut yüzerken oksijensiz solunum yapar, bu durumda enerji çoğunlukla karbonhidrattan karşılanır yağa çok dokunmaz, yüzücülerin yüksek kalorilerle beslenmesi de biraz bu nedenle oluyor (Tabii profesyoneller günde 15 saat antrenman yaptıkları için onlarda yağ da kullanılır ama yarım saat/40 dakika yüzen insanlar için bu geçerli değil.) Karbonhidrat çok kullanıldığı için glikojenler çabuk boşalır, yüzme sonrası genelde çok fazla açlık hissedilir bu nedenle, kaybedilen enerji de yenilen yemeklerle geri alınır. O nedenle salt yüzmeyle kilo kaybı çok olmaz. Vücut geliştirme kas kütlesinin artması da zaten periyodik olarak ağırlık yüklemesi yapmadan olmaz, o nedenle kas gelişimi de çok olmaz. Yüzücülerin 100 metrecilerin falan şahane vücutlarının olmasının birkaç nedeni var: Kendi branşlarının yanında her zaman ağırlık çalışması yapıyorlar, bu yolla kas kütleleri artıyor; aerobik egzersizler yapıp sıkı diyetler uyguluyorlar, bu yolla yağ oranları düşük kalıyor; spora ergenlik öncesi başladıkları için standart bir insana göre daha fazla kas hücresine sahip oluyorlar, haliyle daha çabuk fiziki değişiklik sağlayıp daha kolay form tutuyorlar.


  • angelus  (21.09.17 10:19:31) 
direkt cevap geliştirilmez.

yüzme cardiodur, vücut geliştirmek için ağırlık çalışman gerekir. en fazla omuzların biraz genişler ve güzel yağ yakarsın o kadar.
  • eindaclub  (21.09.17 10:54:00) 
Vücut geliştirmeden ne anladığına bağlı olay.

Yüzerek fit ve sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsin, güçlenirsin. Yağlardan kurtulabilirsin. Kas da yaparsın ama bir yere kadar. Ve sprintlerle, intervallerle ve doğru teknikle yüzmen lazım.
Ama tabii vücutcu abiler gibi kaslarının belirginleşmesi için ağırlık çalışmak lazım. Suda sadece suyun direnci ile çalışıyorsun.

Yani fit olayım, vücudum şekillensin yeter diyorsan devam.

Not: eski bir yüzücü
  • peggy  (21.09.17 11:50:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.