[]

toefl? ielts?

hangisi daha yapılabilir?
hangisine nasıl hazırlanmak gerekir?
özellikle karşımıza çıkabilecek kelimelerin listesi falan var mı?
her şeyi geçtim, speaking kısmına nasıl hazırlanılır?

kafamda milyon soru var.
not: yurt dışında master programlarına başvurmayı planlıyorum, bu yüzden ortalama üstü bir puana ihtiyacım var. ama nereden başlayacağımı bilemiyorum.

 
hangisi daha yapılabilir? ielts
hangisine nasıl hazırlanmak gerekir? meşhur bi kitabı vardı al o yeter. kursa gerek yok.
özellikle karşımıza çıkabilecek kelimelerin listesi falan var mı? internette var
her şeyi geçtim, speaking kısmına nasıl hazırlanılır? o sana kalmış. canlı sohbet yapıyosun ama çok kolay konuşmalar oluyor. genelde teknik bi konu geçmiyo

bu dediklerim ingilizce seviyene göre değişir tabi
  • KidLazer  (20.09.17 10:07:23) 
toefl'da dil bilgsinin önemi yok genel olarak ingilizceyi anlayıp kullanabiliyor musun'u ölçen bir sınav. yani boşluk doldurmada has/has been/had been vs. soruları yok.
toefl için 400 words şeklinde pdf olarak bulunabilen bir kitap var. hem kelimeyi veriyor, hem cümle içinde kullanmanı sağlayıp, benzer bir reading pasajı verip sorular soruyor.
deneme sınavı olarak cambridge tavsiye edebilirim. iki kere girdim, ve aynı kaynakla hazırlandım, sonuçlar 97,96.

speaking kısmına gelince iş biraz değişik. toefl'da soru tarzları belli 6 speaking sorusu var. ilk ikisi günlük hayattan sorular, örneğin arabayı mı motorsikleti mi tercih edersin, neden? şeklinde oluyor, diğerlerinde de kampüs yaşantısı, bir lecture dinleyip sonrasında sana ne anladın diye soruyolar.
bu kısma youtube'da joseph diye bir arkadaş var baya taktiksel anlatıyor. yani adamın belli bir şablonu var ve o şablonu kullanıp boşlukları karşına çıkan soruya göre dolduruyor. soru tipleri sabit olduğu için gerçekten yararlı.
www.youtube.com - burdan yürüyebilirsin.


online kaynak olarak da notefull önerebilirim. ücretli ama değer.

** yurtdışı için problem yok ama eğer olur da yurtiçine başvurmak isterseniz, ielts'in zaten denkliği kaldırıldı. Toefl'da da şayet sınava devlet ya da vakıf üniversitesinde girmezseniz geçersiz oluyor. benim başım yandı bu sebeple yine de bir hatırlatmak istedim.
  • ilkot  (20.09.17 10:42:24) 
www.edx.org

Buraya bakarak da fikir edinebilirsin.
  • jazzabel  (20.09.17 11:45:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.