[]

Sokakta gürültü yapanları nereye şikayet edebiliriz

İstanbulda varoş sayılabilecek bi mahallede yaşıyoruz. Apartmanımızın hemen bitişiğinde ufak bir alan var. Bir süredir civardaki kekoların uğrak yeri olmuş durumda. Bağıra bağıra gülüyorlar, çok ses çıkarıyorlar. Laftan anlayacak tipler değiller kesinlikle, laftan anlayacak olsalar zaten bu yaptıklarını yapmazlar. Yani gidip konuşsam hem bir faydası olmaz hem de muhtemelen kavga çıkar. Bunları nereye şikayet edebilirim? Polis ilgilenir mi? İlgilense bile ertesi gün yeniden gelmezler mi?




 
beyaz masa + bimer

kesin çözüm bulunur
biz bulduk
  • liriamer  (20.09.17 00:28:00) 
biz aynı böyle bir durumda polisi arıyorduk. 10 15 dakika sonra geliyorlardı. devriyelerden biri uğrar gençler ses etmeyin der. bi daha gelirlerse bi daha ararsınız yine gelir devriye. ama başka biri gibi ararsanız daha iyi olur. biz apartman sakinleri olarak sırayla arıyorduk. polis gelip burda durmayın diyordu. kekolar da bi süre sonra rahat edemiyorlar orda diye ayaklarını kestiler. polisin ağzına göre konuşun, abi çekin, aile var diyin çoluk çocuk her akşam bunların küfürlerini dinliyoruz falan gibisine.

eğer toplandıkları yerde ışık yoksa bir başka çözüm belediyeye başvurup ışıklandırma istemek. işte geliyorlar içiyorlar bağırıyorlar gibi bir dilekçe hazırlayıp başvurursunuz sıra gelirse ışıklandırırlar o da belki işe yarar.

bir diğer çözüm; eğer ev sahibiniz sizden memnunsa onların yüzünden taşınmak zorunda kalacağınızı uygun bir dille anlatmaya çalışın. gitmenizi istemezse ev sahibi gece açık olan esnaf falan varsa onlardan asayişi sağlamalarını rica eder.

biz sadece ilkini yapıyorduk çünkü ışıklandırılabilecek bir yer değildi ve gece açık olan esnaf yoktu.
  • duydukduymadıkdemeyin  (20.09.17 00:39:11) 
@duyduk

Evin karşısına yeni bir kahve açıldı. Ne kadar it kopuk varsa oraya doldu. Bu kekolar da ondan sonra mesken bellediler. O saate açık tek esnaf da onlardan :( Ev de bizim olduğu için ev sahibine şikayet etmek gibi bir seçeneğimiz yok. Ama madem polisler ilgileniyor ben de şikayet ederim, bimere falan da yazarım ilk fırsatta. Teşekkür ederim
  • marowak  (20.09.17 00:44:19) 
  • secrexv2  (20.09.17 01:04:49) 
camı kapatın ses geliyorsa. yine geliyorsa yalıtım yaptırın. evinizin dışında insanların toplaşmasına karışamazsınız.


  • goodman  (20.09.17 02:03:13) 
kimsenin gürültü yaparak bir başkasını rahatsız etmeye hakkı yok. asayiş için polisi arayabilirsiniz. gelip bakacaklar. yine yapınca yine arayın. devlet örgütü bu yüzden var. öyle 13 yaşında internete bir şekilde bağlanıp size gürültü için cam, pencere kapatmanızı tavsiye edenleri ciddiye almayın. bir yetişkin için daha akıllıca çözümler var.


  • karlmarx  (20.09.17 03:05:53) 
fetöcü olduğundan şüphelendiğim bir grup toplaşıyor diyerek bimere şikayet et. olmadı balkona çıkıp benim adım sedat peker ulan diyerek ana bacı söv. sonra onların karşılık verdiği videoyu çekip youtube'a yükle. gerisi paket servis hallediliyor.


  • shinigami ryuk  (20.09.17 03:27:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.