[]

enerjisa 4 senelik fatura borcun var diyor

4 sene once kaldigim evi arkadasa devrettim. sonra daha da ustume fatura almadim. arkadas faturayi odememis anlasilan.

elektrik firmasi ayedas idi, enerjisa satin almis. 4 sene onceki borctan dolayi odeme yapmami istiyorlar. faiz nedir diye soruyorum. odedikten sonra ortaya cikacak diyolar. faiz orani gunluk binde 4 imis. odenmemis borc 200 tl. faizi hesapladim 4 sene icin 1200 tl falan tutuyo.

enerji firmalari kafasina gore bekleyip faiz toplayabiliyor mu? 4 sene degil de 10 sene beklese, 20bin tl borcunuz var dese odemek zorunda miyim? bana neden ulasilmadi dedigimde "ulasilmaya calisilmis gorunuyor" cevabi aldim ama bana gelen giden bi sey yok. kaldi ki bu bildirimi bana 4 sene onceki telefonumdan yapiyolar bugun. 4 senedir neden yapilmamis? nasil istir cozemedim.

bu konuda bilgisi, deneyimi olan varsa ve paylasirsa cok sevinirim.

 
Ödediğinize dair bir kanıt yoksa bir borç var, binde 4 yüksek bir faiz oranı, anlaşmaya varmaya çalışın, yasa ne kadar faiz oranı uygulanabileceği hakkında bir şey diyor mu bakmak lazım ama ayda 3%'ü geçmemelidir bence nerede olursa olsun.


  • atom karincanin torunu  (19.09.17 14:45:14) 
Bence ödemeyen kişi ile anlaşmaya çalışmak da doğru olabilir. Sonra enerjisa ya gidersiniz. En azından faiz kısmında bir çözüm olabilir.


  • iddaaci  (19.09.17 14:54:52) 
ayedaş zaten senelerdir enerjisa'nın.

şimdi öncelikle siz evi devrederken elektrik aboneliği hala sizin üzerinizde mi kaldı? öyleyse işin muhattabı sizsiniz ödeyeceksiniz bir şekilde. ayedaş ile konuşur ödeme planı talebinde bulunursunuz taksit yaparlar belki. sonra borç takan arkadaşı meşe odunuyla döver paranızı alırsınız.
abonelik sizde değilse yine dilekçe verirsiniz ben aboneliğimi şu tarihte şu kişiye devretmiştim fatura tarihi de devir tarihinden sonra olduğu için borcun muhattabı ben değilim diye. o arkadaşın peşine düşerler.
  • argent dawn  (19.09.17 16:39:10 ~ 16:39:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.