[]

Göbek eritme hk

Selamlar,

1.60 boyunda 51 kg insanım.
Biraz göbeğim var, azıcık. Başka da bir şey yok.

Kendimi bildiğimden beri 47 kiloydum ve mutluydum öyle.
Şimdi bebek düşünüyorum ve hamile kalmadan önce o 4 kiloyu vermek istiyorum.

Hayatım boyunca diyet nedie bilmedim ve ne yapacağımı bilmiyorum.
Bu 4 kilo için öncelikle sabah 7.00'de 1 adet haşlanmış yumurta yiyor, 9.00'da yeşil çay içiyor, 11.00'de 1ader kayısı 1 adet yiyor, öğle yemeğimde çorba ve yoğurt, akşam 5.00 gibi bir adet elma, akşam yemeğimi de 8.00'de sebZe ve et ağırlıklı yapıyorum. Bir de günde 1 saat akşam 9.00-10.00 arası hızlı bir tempoda yürüyorum.

Akşamları bir fincan form çayı içiyorum çünkü bağırsak düzenim değiştiği için 4 kilo aldım sanırım. O düzeni eski haline de getirmeliyim.

Teşekkür ederim.

 
dedigin gibi yaparsan o 4 kilo gider ki zaten hemen.


  • jimicik  (19.09.17 12:25:46) 
Hamilelik dusunuyorsan aldigin kalorilerden kesme derim hep bu sekilde okumustum zaten otomatikman hamilelikte cok dikkat edip saglikli beslenecegin icin eski kilona donersin


  • söylemez  (19.09.17 12:49:54) 
@söylemez standart kilomda hamile kalmak istiyorum ki çok faZla kilo artışım olmasın ben de sonrasında daha rahat zayıflayabileyim.

Sağlıksız beslendiğim bir durum yok. Doktorun dediği de bu yönde. Mesela makarna yemiyorum :)
  • makarnacanavari  (19.09.17 12:58:48) 
bence bebekten sonra yap bu yazdıklarını hamile kalınca güzel şirin bir göbeğin olacak . doğumdan sonra koşuşturmaktan ister istemez zayıflarsın.


  • devilone  (19.09.17 13:21:42) 
ZAten cok zayıfsın ayni boydayız ben 78le doğuma gittim hiçte abes durmuyordu o halim bence faZla takıntılısın bulantın falan olabilir ilk aylarda kilo verirsen çok zorlanır bünyen. Doğumdan sonra verirsin yine hiç kasma


  • hernezıkkımsa  (19.09.17 13:23:46) 
erkek olsaydiniz bolca tavsiye verebilirdim, özellikle hamilelik düsünüyorsaniz buradaki tavsiyelerin tamamini güzelce cöpe atabilirsiniz, doktora görününp oradan alin tavsiyeyi kendi bünyeniz icin.

salliyorum vücudunuzda bir seye tolerans vardir hem size hem cocuga zarar verebilir, sonra "ama eksi duyuruda öyle dememislerdi" dersiniz. hayatinizda ciddi hic bir konuda eksi duyurudan yardim istemeyin.
  • kurnaz  (19.09.17 15:26:21) 
@kurnaz şimdi hemen yapmıyorum zaten bebek :) doktorun söylediği şeyleri tüketiyorum aslında ondan yana bir sıkıntı yok. Sadece bunlar işe yarar mı diye düşünüyorum.


  • makarnacanavari  (19.09.17 19:03:18) 
7 ayda 24kg vermiş, sonrasındaki 6 ayda six packlere kavuşmuş ve son 8 aydır yağ oranını %9.0'da tutan biri olarak sesleniyorum.

öncelikle genel sağlık durumunuz önemli. ne zaman kontrolden geçtiniz en son bilmiyorum ama genel değerleri ölçtürmekte fayda var.

yağ yakım sürecinde yazmış olduğun beslenme planında küçük oynamalar yapıp biraz da antrenmanla desteklersen çok kolay başarılı olabilirsin.

şunu ye, bunu ye gibi diyet listesi önerileri yanlış olacaktır. hele mucize zayıflatıcı şeyler falan saçmalık ötesi. yağ yaktıran besin diye bir şey yoktur. öyle bir şey diyen varsa kaçarak uzaklaşın.

ama bazı prensiplerden bahsedebiliriz.

1- öncelikle kalori hesabına çok girmemek gerekiyor. nicelikten çok nitelik önemlidir. yani x kalori'lik besinin hangi makrolardan oluştuğu önemli. vücudun, şekerden aldığı kalori ile bir kompleks karbondidrat olan tam tahıldan aynı değerdeki kaloriyi enerjiye çevirme uğraşı farklıdır. o yüzden sadece kalori hesabı bizi yanlışa götürür.

2- her gün aynı şeyleri yememek gerek.. düşük karbonhidrat, yüksek protein ve ortalama kaliteli yağ dengesini kurmalıyız. mevcut vücut yağ oranı, metabolizma hızı vs. gibi değerlere göre bakıp düzenlemek gerekiyor. ortalama ideal değerler (vücut yağ oranı %20-25 oranında olan bir erişkin için) yağ yakım sürecinde %25 karb., %45 protein %35 yağ seviyesinde oluyor. (yağdan kasıt, hakiki tereyağ, zeytinyağı ve fındık, badem, fıstık gibi yemişlerin çiğ olanlarından alınan yağlar.)

3- işlenmiş gıdalar, gazlı içecekler, şekerin her türlüsü (her gün, gün içinde olmak kaydıyla 1 adet meyve olabilir.), unlu mamuller, pirinç vs. tüketmiyoruz.

4- kahvaltı önemli. bol yeşillik ve süt ürünleri, yumurta vs olabilir. max. 1 dilim tam tahıllı ekmekle desteklenebilir. (bence gerek yok ekmeğe)

5- ana öğünümüz öğlen. bol protein ve sıvı tüketimi (ama aynı anda değil, mideye yüklenmiyoruz.)

6- akşam yemeği gereksiz bir öğündür (eğer gece aktivitesi yapan biri değilseniz). çok acıkırsanız, 1 kase yoğurt, salatalık vs. gibi şeyler tüketilebilir.

7- başlıca içeceğimiz su, gerisi fasa fiso.

8- en sona yazıyorum, bu önemli.. hangi gıdaların, vücudunda nasıl reaksiyona girdiğini, vücudundaki sistemlerin neye nasıl tepki verip işlediğini deneyerek bulman gerekiyor.

antrenman konusuna gelirsek, 15-20dk süreli evde yapabileceğiniz HITT antrenman programlarına göz atabilirsiniz. bolca kaynak var internette.

kolay gelsin.
  • coder6006  (19.09.17 19:38:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.