[]

Almanya'nın hangi şehirleri? Neden?

Master için Almanya'yı araştırmaya başladım.

Almanya'nın hangi şehirlerinde yaşanır? Neden? (Ucuzluk, ırkçılığın azlığı, kızların güzelliği, ingilizce bilme oranı vs.)


 
bence asıl kriterin gideceğin üniversitedeki eğitimin kalitesi olmalı.


  • passion rules the game  (19.09.17 11:21:58) 
berlin, berlin, berlin.


  • neynep  (19.09.17 11:23:27) 
ben güney şehirlerini tercih ederdim. havası güzel, insanları cana yakın, doğası mükemmel. ama tabi yaşam daha pahalı. konstanz, freiburg, münih, friedrichshafen.


  • japon askeri  (19.09.17 11:58:33) 
Gencsen Berlin. Cunku tam genc sehri. Ozgur, rahat, kim kime dum duma, eglencesi sonsuz falan filan.


  • stavro  (19.09.17 12:01:00) 
Berlin: cok kulturlu olmasi (dolayisi ile irkcilik daha az), diger sehirlerden cok buyuk. genc nufusun yogunlugu ve dolayisi ile ingilizce bilen daha cok, diger sehirlerden daha canli olmasi, 7-24 acik yer bulmanin kolayligi, ogrenci icin is bulmanin kolay olmasi, ucuz olmasi avantaj. Dezavantaji ise diger sehirlere uzak olmasi.

Hamburg: cok kulturlu olmasi, berline benzer yapida olmasi ve ayrica deniz olmasi.

Koln, Duseldorf, Bonn (tum NRW): cok kulturlu olmasi, bircok sehrin ic ice yarim saatlik mesafede olmasi. Hollanda Belcika gibi diger ulkelere yakin olmasi. Dezavantaji ise almanca ogrenmek zor cunku ikinci en cok bilinen dil turkce.

Munich: Tam bir alman sehri, kis sporlari ve doga severler icin alplere yakin olmasi avantaj. Avusturya gibi doga harikasi bir ulkeye yakin. Buyuk sirketler hep burada. En buyuk dezavantaji neredeyse kira ve yasam diger alman sehirlerinden iki kat pahali.

Stutgart: endustri var, sehir doga guzel. fransa ve isvicreye yakin. dezavantaji ise diger sehirlerden pahali.

Frankfurt: Almanyanin merkezinde. finans ve bankacilik alaninda olanlara is cok. dezavantaji ise cok canli bir sehir degil, daha cok is sehri.

Dresden, Leipzig gibi eski dogu alman sehirleri: cok ucuz ama irkcilik cok, inglizce bilen orani daha az, ayrica is yok. her yere de cok uzak.

Bunlar disinda almanyada cok guzel ogrenci sehirleri var ama bu sehirlerden hangisi olacagina karar verirken oncelikle universitenin buyuklugune, okulun hangi alanda daha uzman olduguna, buyuk sehirlere yakinligina ve en onemlisi eski dogu alman sehri mi yoksa bati alman sehri mi ona bak. bati ise tercih et.
  • emrahday  (19.09.17 12:26:06 ~ 12:28:55) 
almanyada 3 sehirde yasadim. 1 tanesi cok ufakti onu eliyorum.

kesinlikle münih derim. hem diger sehirlere göre günesli, hem daha yesil, sessiz, sakin lakin sehir yinede. hava olarak viyanaya cok benzemesi bence artisi.
  • kurnaz  (19.09.17 15:33:30) 
@passion rules the game
En iyi üniversiteler sıralamasına Almanya nerdeyse her okulunu sokabilmiş bir ülke. Kaliteli okul çok sayıda var, o yüzden mesele şehri doğru seçmek.

@neynep
Neden?

@japon askeri
Master öğrencisi olarak gideceğim için pahalı olması benim için iyi olmaz. Part-time çalışarak halledebilirim ama bence pahalı olsa da.

@seyduna6687
Neden?

@kurnaz
2.si ne olur peki?

@emrahday
Ellerine sağlık :) Tam bir rehber olmuş.
  • hümanist tabutçu  (19.09.17 16:33:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.