[]

orta sınıf eğitimli kürt insanlar

ben acaba kendi dar çevremden baktığım için mi bazı konularda genelleme veya çıkarım yaparken yanılıyorumdur diye sormak istedim. başlıktaki tanıma girdiğini düşündüğünüz insanlar (veya siz de olabilirsiniz bu tabi) ne yapıyorlar? yani politik görüşleri nedir? bulunduğunuz şehirde nerelerde yoğun bulunurlar. (şehrin hangi mahallesinde, solcu/molcu barlara mı takılırlar mesela genelde?) örgütlüler mi? çevreleri nasıl insanlardan oluşur? ne yerler ne içerler? aşk meşk işlerinden veya işten güçten kafayı kaldırabildikleri boş vakitlerinde ne yaparlar?

sizin tanışık olduklarınız hakkındaki (veya sizin kendiniz hakkında da olabilir) yorumlarınızı, okumlamalarınızı duymak isterim vaktiniz varsa. bana özelden de yazabilirsiniz isterseniz.

çok teşekkürler.

not: orta sınıf ve eğitimli kelimelerinden herkesin anladığı aynı şey olmayabilir, siz nasıl kategorize ediyorsanız kabulüm.
ben orta sınıf derken basitçe hanereisi veya kendisi, çok zengin olmayan ancak asgari yaşam standartlarının üzerinde yaşayan insanları; eğitimli derken üniversite okuyan veya üniversite mezunu, sosyal olaylara az çok ilgili, bazı niteliksel konularda kendini geliştirmiş veya bu gelişime açık insanları kastediyorum.

 
benim çevremdekiler ya örgütçü ya da liberal.

Ama örgütçü diyince aklınıza zozan arkadaş gibi insanlar gelmesin; açlık derecesinde okuyor bu adamlar/kadınlar , delirmişcesine. Ben kendimi birşey zannederdim ki normalde fena değilimdir ama bu arkadaşları görünce ilk başta inanamadım. Zaten bunlar bir de dücane cündioğlu benim bu konuda çok ilgimi çekmişti. Delirmiş gibi okuyorlar.

Ve kendilerine anlatılan kültürel coğrafyadan dolayı da çok zengin bir sanat/tarih bilgileri var. Bunu da okuyarak geliştirmişler. Sen mesela iran hakkında bir sav geliştiriyorsun adam zamanında kaçakcılık yaparken oraya gitmiş, o toprağı halkı görmüş oluyor. Sen türk siyasetini anlatıyorsun adam o jopun tadına bakmış anasını gözünün önünde dövmüşler bunu anasının gözünün önünde dövmüşler köylerinden göçe zorlanmışlar, öyle ki örgütün kurduğu mahkemelerin daha adaletli olduğunu savunur hale gelmişler.

Örgütün de hatalarını kabul ediyorlar, şiddet konusunda çok değişik bir yaklaşımları var. Bir de şiire çok meraklılar özellikle dindar olanlarında daha da yoğun gördüm.

Bunun dışında da ne olursa olsun bölüşmeye alıştıklarından birbirlerini çok tutuyorlar ve meslektede hızlı yükselip iyi paralar kazanıyorlar. Çok kalabalıklar zaten aile olarak da arkadaş olarak da fakat türklere biraz önyargılı davranıyorlar, hep bi' mağdurluk güdüyorlar.

böyle.
  • mete kudur  (19.09.17 01:12:49) 
Ğstad afedersin ama bu nasıl soru ya?

Normal insanlar işte. Burda verilecek cevaplar da hep şahsi olur. Anket şirketlerinin bu tarz çalışmaları olabilir ama
  • paintov  (19.09.17 01:51:22) 
@paintov, ben sizin tanıdıklarınız arasından gördüklerinizi aktarmanızı rica ettim zaten, sorum bu yönde. anket şirketleri de yapabilir ama yapmıyorlar işte. burda bir avuç fikrine değer verilecek insanlarız. 3-5 kişi kendi genellemesini yapsa hangimiz yanılıyoruz, hangimiz nasıl bakıyoruz az çok fikir sahibi olabilirim diye sordum.


  • lucky strike  (19.09.17 01:55:21) 
Anket şirketleri bu tarz çalışmaları yapıyorlar hayata bakış açıları, dini, siyasi vs. Parayla satıyorlar tabiki

Bunlar ölçülebilecek veya fikir sahibi olunabilecek konular. Boş vakitlerinde ne yapıyorlar gibi bir soru çok absürt. Normal vatandaşlar bunlar. Yan komşun da bir kürt olabilir veya mesai arkadaşın da.

Kaçakçılık yapıyorlar, hep mağdurlar vs ırkçı ifadeler bunlar
  • paintov  (19.09.17 02:14:00) 
valla senin dar çevreni bilmem ama benim gözlemlediğim 2 gözü 1 ağzı var, işte nefes alıyorlar gibi özelliklerini geçersek, yoğunlukla sol görüş oluyorlar. Okuyan, tartışabilen, oturup konuşmayı sevdiğim insanlar genelde.


  • lcha  (19.09.17 10:20:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.