[]

ingilizce konuşmayı güçlendirme

vosscreen'den ya da netflix gibi yerlerden dinleme çalışması yapıyorum.

örneğin az önce bu cümlelere denk geldim:
"I've never been more serious about anything in my life."

"Do you remember what I said to you when we first met?"

duydum, anladım ama günlük hayatta konuşacağım zaman bu uzunlukta cümleler kuramıyorum.

napabilirim sizce? bu tarz cümleleri not alıp gerçekten spontane konuşuyormuş gibi birilerine mi söyleyeyim?
nasıl yapıyorsunuz? :D tıkanıyorum ben.

 
Cümle yapılarını biliyor musun? Yani diyelim konuşmuyorsun, evde kendi başına yazıyorsun. Bu cümleyi çok düşünmeden kuramıyorsan bilgi eksikliği var demek. Yok rahatça yazıyorsan durmadan dizi izle İngilizce altyazılı ya da altyazısız.


  • i was made for you  (19.09.17 00:28:25 ~ 00:28:34) 
cümle yapılarına çok fazla hakim değilim. gramerde eksikliğim var evet ama çok vasat değil. gramer kitaplarına göz atıyorum ama konuşmaya yansıtamadım.

nasıl çözeceğimi de bilmediğim için böyle şeyler yapıyorum.
  • a man alone  (19.09.17 00:32:43) 
Seninle ilk tanıştığımızda sana ne söylediğimi hatırlıyor musun gibi bir cümleyi anca sevgilinle baş başa muhabbet ederken romantizm amaçlı kullanabilirsin. Not alınıp, herkese söylenecek bir şey değil bence. Makbul olan kısa ve öz konuşmak. İngilizcem aksın diyorsan ya yabancı arkadaş bulup, karşına oturtacaksın ya da Skype gibi yerlerden birileriyle görüntülü konuşacaksın.


  • dissendium  (19.09.17 00:33:13) 
yaklaşık 1,5 yıldır tr dışındayım. almanya'ya geldiğimde ingilizcem yok gibiydi. arkadaş çevresi var ama ingilizce konuşan pek yok. ingiltere'de olsaydım orası ayrı.

@dissendium o dediğin "kısa ve öz" ün birazcık ilerisi iyi olurdu şu an. sorun o aslında.
  • a man alone  (19.09.17 00:39:34) 
@a man alone, ben örnek verdiğim cümleyi sadece o cümle özelinde her yerde kullanılmaz dedim. Bu yapıdaki tüm cümleler sık kullanılmaz demedim. Daha da önemlisi bu yapının karmaşık bir yapı olduğunu söylemedim. Bu yapı gayet de sık kullanılabilir. Sadece dediğin cümleyi kullanabilmek için uygun ortam oluşması lazım dedim. Bir şahıs yine ilgi çekmek için cümlelerimi kendisine göre değiştirip söylemediğim şeyleri söylemişim gibi yapmış. Her zaman yaptığı şey. Sadece benim dediğim örneği yanlış anlama diye açıkladım.


  • dissendium  (19.09.17 00:50:12) 
"tandem" diye bir app var, sözlükte de konusu var.

insanların birbirine dil öğrettiği bir app. lokasyon istanbul ise şaşırtıcı derecede türkçe öğrenmek isteyen yabancıyı göreceksin. sen onlara türkçe onlar sana ingilizce vs derken bir şekilde muhabbet ilerler.
  • ampri kuka  (19.09.17 02:39:15) 
Uzgunum ama dinleme yaparak speaking gelismez. Hangi skill'e calisirsan onu guclendirirsin.

Ozel ders imkanin yoksa ses kaydi yapabilirsin.
  • Traveller  (19.09.17 08:45:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.