[]

nargilenin populer olmasinin araplasmaya etkisi yok mu?

heryer nargileci olmus ya. hayir detayli dusununce damardan damardan arap kulturu enjekte oluyor bence. tamam bizim kulturumuzde de kismen var. ama kaynagi araplar. yurtdisinda bile shisha diye geciyor. suriyeliler ve diger araplarla costu sanki. siz ne diyosunuz?




 
2010dan once baslamisti seruven. gelen araplarin etkisi oldu biraz ama ic talep de cok.


  • fakyoras  (19.09.17 00:21:56) 
nargile zaten popülerdi. gerçekten var ise eğer nargileci artışı araplaşmaya yol açmaz. araplaşma nargileci artışına yol açar.


  • zgrydn  (19.09.17 00:24:57) 
nargile orta avrupa'da bile içilen birşey. budapeşte'de gece kuluplerinde masanın ortasına getirip koyuyorlardı. çok araplaşma olayına etkisi yok. bu tür şeylerin aslında araplaşma ile alakası yok. bir ülkenin doğuya mı yoksa batıya mı bakacağı o ülkenin/toplumun bakış açısı ve politikasıdır.


  • total paranoia  (19.09.17 00:29:54) 
Balkanlarda, ukrayna'da da cok populer. Araplarla ilgisi yok.


  • stavro  (19.09.17 00:50:33) 
ben de tekrarlayacağım ama hep vardı zaten, daha da mı coştu? aşağı yukarı her semtte nargile cafe bulunurdu, kızlı erkekli grup şeklinde bazen okul çıkışlarında gidilirdi. bi 13-14 sene öncesinden bahsediyorum. ergenliğim geçti tophane'de orda burda boş boş. bağdat caddesi'ndeki tiki gençliğinin de uğrak mekanlarıydı nargileciler. keza idealtepe sahilde güzel bir nargilecimiz vardı sıklıkla gittiğimiz, malatyalı ali abi vardı, hoş sohbetti baya. çok iyi sütlü cappuccinolu nargile yapardı. çok içerdim, ailem de bilirdi, nargile sigaradan 10 kat zararlıdır şeklindeki haberlerin ilk çıktığı dönemde bırakmam yönünde baskılar yedim. "yok yahu, tömbekiden, gerçek nargileden bahsediyorlar" diyerek baskıları üzerimden atmıştım, çok biliyorum ya. ulan eskiye döndüm be, ne dertsiz tasasız günlermiş.

yani bizde hep vardı da asıl yurtdışında fazlalaştı sanki. araplaşmaysa toplumda tabii var da nargile ondan önce de vardı. "kebapçılar arttı" demek gibi bir şey bu bence.
  • soso  (19.09.17 00:53:39 ~ 00:57:18) 
Araplarla ilgisi olduğunu sanmıyorum, 2009 yılında arkadaşla nargile içmeye gittiğimizi hatırlıyorum. O zamanlar çok popüler olduğu için deneyelim demiştik, 2009 diyorum. Üzerinden 8 sene geçmiş. İlk ve son gidişimiz olmuştu, ehe :)


  • hayirsiz  (19.09.17 01:17:05 ~ 01:17:38) 
nargilenin popüler olmasının araplaşmaya etkisi yok, araplaşmanın popüler olmasının nargileye biraz etkisi var :)


  • regardless of what they say  (19.09.17 05:27:00) 
Araplarin gelmesi sart degil, kulturumuz Araplasiyor olay bu


  • Traveller  (19.09.17 08:46:09) 
muhafazar zengin zümrenin oluşmasıyla birlikte kahveci ve nargileciler önem kazandı; çünkü bu zümreye ait insanların bir kısmı alkol satılan mekanda dahi bulunmak istemiyor. Sosyalleşmek için de uzun uzun oturup bir şeyle meşgul olmak gerekiyor (sonuçta ne kadar çay kahve içebilirsin), nargile de bu noktada devreye giriyor. işletmeciler de kazanacağı paraya baktığı için talep doğrultusunda iş yapıyor.


  • kayranin kedisi  (19.09.17 13:26:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.