[]

stadyumlarımız neden bu kadar küçük

deli gibi futbolla yatıp kalkan, maçlara bilet bulamayan bir ırkın ahfadı olarak niye yeni yaptığımız statların bile kıç kadar olduğunu anlayan var mı?

15 milyonluk şehrin takımları 40 bin kişilik stadyumlarda oynuyor. adam san siro'da 80 bin kişinin karşısına çıkıyor.


 
40bin kisilik stadyum doluyor mu ki? talep ne kadar ona bkamak lazim :) biletin bulunamadigi mac sayisi cok az oluyor genelde.


  • fakyoras  (18.09.17 23:51:24) 
Turkiye gibi tasarruf birikiminin olmadigi ulkelerde millet futbol diye yatip kalkar ama amac once her zaman daha temel ihtiyaclardir


  • baldur2  (18.09.17 23:57:33) 
40 bin kişi fazla bile. arazi işgalinden başka bir şey değil. 3-5 maganda hafta sonu küfretsin diye bu kadar şey olmaya gerek yok.
4 bin kişilik stat yapsınlar en büyük takım hangisiyse. yeterli.

  • lucky strike  (18.09.17 23:58:20) 
geçen arkadaşla konuşuyorduk. beşiktaş maçına gidecektim, anında tükendi biletler dedi. hangi tribün videosunu açsam youtube'dan full gözüküyor.

talep var gibi yani.
  • antikadimag  (18.09.17 23:58:47) 
muhtemelen futbolu ya da sporu sevdiğimizden daha çok bir taraf tutup kavgayı, çatışmayı sevdiğimiz için.

Adamın derdi birisiyle itişmek. bunun için stadyumdaki çim kokusunu içine çekmesine, sevdiği futbolcuyu izlemesine ya da bir genç yıldızın ilk maçını canlı izlemesine gerek olmuyor.

Bunun yerine laf çaksın, biz koyduk desin vs. bunun için spor sevmeye ve maça gitmeye de gerek yok. Akşam ahmet amcasını, rok dayısını izler bir de güler göbeğini kaşırken.
  • nifak tohumu  (19.09.17 00:04:31) 
www.stadiumguide.com

Bazen kompakt bir stadyum iyidir
  • freebird5406_2  (19.09.17 00:05:21) 
Daha kompakt olabilmek için, 15 milyonluk şehirlerisn stad ortalamaları şampiyonluk kovalasalar bile maksimum 30 binlerde oluyor, yani bileti ucuzlatıp sürümden kazanma yolu da var ama olimpiyat stadındaki devasa boşlukların nasıl psikolojik etki yaptığı dönemleri hatırlarım, bir de bunun güvenliği, ulaşımı, altyapı gibi sorunları var. 80 bin kişinin geldiği maça eve gitmek için 3-4 saatini harcarsın şu anki şehirde, yaşı yetenler olimpiyat stadındaki maceraları hatırlar.

Kısaca en başta daha geniş bir stad için önce talep olması lazım ki yok, talep de günlük maç biletinden çok kombinelerden olur aslında, galatasaray en şaşalı olduğu dönemde bile 30 bin kombine satmıştı.
  • gezegen olan pluton  (19.09.17 00:10:41) 
stadyumların doluluk oranına bakınca bence çok bile.


  • wilhelmwasmuss  (19.09.17 00:12:55) 
passolig zıkkımı kalkmadığı sürece beşiktaş-fenerbahçe-galatasaray-bursaspor-trabzonspor-göztepe-gençlerbirliği ve bu tarz takımların iç saha maçları derbiler hariç full çekmez. çekmesi için takımın şampiyonluğa oynaması ve ligin de 3-4 haftası kalması gerekir. ayrıca bizde futbol seyircisi az sayıda, gereksiz ve içi boş bir fanatik taraftar profili var genel olarak. kaos ve kavga seviliyor ülkemizde. insanların "derbi günü taraftarlığı" da bu yüzden. zaten senede 6 tane derbi maçı izleyip bir de üstüne kavga ediyorlar. neymiş hasta x takımlıymış.


  • golgi aygıtı  (19.09.17 00:20:23) 
bu sene stadyum soluluk ortalaması 9000 miş. sorunun cevabı burada


  • oscar  (19.09.17 00:40:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.