[]

Brüt maaş ve agi sorulari

Merhabalar, ilk işimde brut maas üstünden anlastim. Ekimde ilk maasim yatacak. Vergi muhabbetinden kesinti olacak ama ocaga kadar azalip ocak ayinda o kesinti sifirlanacak mi-inş- yoksa bir dahaki ekime kadar azalarak mi gidecek?

Ayrica sozlesmede agiden bahsetmiyordu ama agi brut maasin icinde mi yer alir yoksa ayri odenir mi? teşekkürler simdiden


 
Yanlışım varsa biri düzeltsin ama yılsonunda sıfırlanıp gelecek yılın başından itibaren dilimlere girdikçe düşüyor maaş diye biliyorum.


  • passion rules the game  (18.09.17 22:39:53) 
Agi brüt maaşın içerisinde yer almaz.
Diğer konu ise passionın dediği gibi 2018 başında yeniden başlicak ocak diliminden.

  • archery  (18.09.17 23:01:02) 
bir dahaki sene yaz aylarında vergi dilimine girince düşer maaş, ağustos aylarında falan ocak'a kadar öyle gider. normalde agi brüt ücrete dahil değil ama işveren ses çıkarmazsan vermez.


  • planoryum  (18.09.17 23:05:27) 
yıl sonunda sıfırlanacak. sonrasında vergi dilimine göre kesinti olacak. 2018'de değişebilir, şu anda böyle.
www.gib.gov.tr
ocak ayında aldığın ilk brüt maaştan itibaren;
brüt kazancın 13.000 tl'yi aşana kadar brüt gelirin %15'i gelir vergisi olarak kesilecek. 13 bini geçtikten sonra 30 bin liraya kadar olan kısmın %20'si kesilecek, 13bin için %15'i(bu da 1950 tl ediyor) kesilecek. devam eden dilimler de aynı mantıkla hesaplanıyor.

agi brüte veya nete dahil değildir çünkü agi işverenin cebinden çıkmaz, işçiden kesilen vergiden devletin yaptığı indirimdir. parayı veren işveren olmadığı için bu ücreti kendi veriyormuş gibi gösteremez. tabii olması gereken bu, yoksa görüyoruz duyuyoruz agi'yi içine katarak maaş söyleyenleri.
  • Bruce  (18.09.17 23:08:46 ~ 23:14:18) 
  • alkolsuz icecek  (18.09.17 23:14:26) 
Herkese teşekkürler. Tamamen sans eseri ekim maasimi gördüğümde internetten maasimi hesapladigimda agisiz olan miktar cikiyodu o yüzden içinde mi acaba diye merak ettim. Onu da vermezlerse pes ya, zaten kus kadar maas:\


  • livaist  (18.09.17 23:38:29) 
normalde agi, maaş içinde yer almaz, ayrı ödenir. ama bunun bir kuralı yok. siz brütten anlaşmışsınız gerçi, bu dediklerim pek sizle alakalı değil ama aklınızda bulunsun.

diyelim ki 3000 lira net ücretle anlaştınız. agi'niz de 133 lira diyelim (bekarlar için).

şimdi sizin sözleşmeye "ücret net 3000 liradır" yazdılarsa ve imzaladıysanız 3000+agi alırsınız. ama ne yapıyorlar? "ücret net 2867 liradır" yazıyorlar, imzalıyorsunuz. onlar da size 2867 lira net ücret + 133 lira agi = 3000 lira ödüyorlar. bunu yapmalarında kanunen bir sakınca yok, gayet yasal. hatta devlet bile asgari ücreti açıklarken yapıyor bu çakallığı, agi dahil rakam açıklıyor fazla gözüksün diye.

o yüzden "agi kesinlikle maaşın içinde olmaz" diyemiyoruz.
  • kibritsuyu  (19.09.17 08:55:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.