[]

Dünya düzdür diyenlerin amacı?

Gerçekten merak ediyorum, buna argüman üretip, pompalayan arkaplan kesim bu işi bir proje mi yoksa deney olarak mı yapıyor?




 
yıl 2017 hala dünyanın yuvarlak olduğuna inanan cahiller mi var yoksa ?






not: %95'i trollük yapıyor.
  • AlsterWasser  (18.09.17 18:26:07) 
Deney olarak yapıyor. Örnegin yürüme deneyinde yürüyünce başaşağıya düşmediğini gören cenah kafası sığ olunca bunu düz dünya olarak yeniden yorumlamayi marifet sayiyor. Onun teknoloji ilim sanat vb icin ayiracak para ve zamani yoktur.


  • hebanon  (18.09.17 19:01:38) 
ABD'de cok onemli bir grup dunyanin duz oldugunu, iklim degisikliginin olmadigini iddia ediyor.

Bu grubun Turkiye versiyonu ekonominin cok iyiye gittigini, Almanlarin bizi kiskandigini dusunuyor.

Yani her ulkenin comari ayri.
  • Traveller  (18.09.17 19:18:28) 
(bkz: inanç)

mantıktan daha güçlü olabilir.
  • idexo  (18.09.17 19:51:29) 
@traveller cok iyi demis.

Trump da iklim degisikliginin hikaye oldugunu düşünüyor.
  • runagain  (18.09.17 20:01:30) 
O kadar yazdım ama özeti şu vidyodur, okumak istemiyorsanız izleyin: www.youtube.com

Konu biraz kayıyor belki ama bugün artık 'küresel iklim değişikliği' diyenler daha önce 'küresel ısınma' diye bağırıyorlardı. Söylemlerini ılımlılaştırmak ve yuvarlamak zorunda kaldılar. Bunun nedeni konunun subjektifliğiyle alakalı.

Problem nerede? Bu iddialarda bulunanlar, üniversitelerde kendi bölümlerine yatırım gelsin, bağış gelsin, para gelsin diye bazı şeyleri abartıyorlar ya da çarpıtıyorlar. Bazı verileri gizliyorlar ya da beğenmedikleri çalışmaları yayınlamıyorlar. Tıpkı ilaç şirketleri gibi kendi görmek istedikleri sonuçları aldıkları zaman bunu 'delil' olarak ortaya koyuyorlar. Karşı çıkanları bir şekilde bastırmaya çalışıyorlar.

Sonra bir de şöyle düşünün: İnsanlar zannettiğiniz kadar güçlü değil. Daha adam gibi depremden, selden, fırtınadan, başka felaketlerden dahi korunamıyoruz. Bırak iklimi değiştirmeyi.

www.independent.co.uk

Ben açıkçası kendi adıma, dünyadaki ve evrendeki düzene iyi kötü insanın da katkısı olduğunu düşünüyorum. Fakat insanın, zannettiği kadar kudretli olduğunu düşünmüyorum. Zira insanlıktan önce evren vardı. İnsan evrenin bir sonucudur, egoisttir ama evreni kontrol edemez.

Bana göre mutlaka bir kötülük ediyorsak kendi kendimize ediyoruzdur. Dünya da evren de bizsiz kalmaktan dolayı üzülmez muhtemelen. O yüzden 'çevrecilik' bana biraz yapmacık geliyor.

Ama ne olabilir?

Şu olabilir: Dünya nihayetinde belli jeolojik evreler geçirmiş, belli soğuk ve sıcak zamanlar geçirmiş bir gezegen. Bu anlamda bir değişim olabilir, gözlemlenebilir. Bu da maalesef doğaldır.

'dünya, hop, burada biz de varız olum, napıyorsun öyle?!' diyemezsiniz. İnsanlık olarak böyle bir tehlikeyi ön görebiliyorsak elimizden gelebilecek şey ya uyum sağlamak ya da başka gezegenlerde koloni kurmak, sürdürülebilir başka yerler bulmak olabilir.

Daha üzerinden çok geçmedi: 'Milenyum'a giriyorken 'Bilgisayarlar bize ne yapacak?' ya da 'Bilgisayarlar çökecek!' diye ortalığı velveleye verdiler.

Arada bir uzaylı mı diye salak salak vidyolar paylaşıyorlar.

Zaman zaman böyle şeyleri ortaya atıp milletin algısını yönetiyorlar.

Farkında değilsiniz, çünkü bir muamma yaratılıyor ve bu muammayı konuşan çok insan var. Bu kadar çok kişi konuşuyorsa bu da bir etki uyandırıyor.

'Secret' diye bir kitap nasıl satılabiliyor? Çünkü insan irrasyonel.

Şunu bir izleyin:

Bugün hala uzaylıların amerikada bilmem kaçıncı bölgeye gelip insanlarla temas ettiğine inanan insanlar da var,

www.webtekno.com
  • idexo  (18.09.17 20:42:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.