[]

sağlıklı deodorant arayışı.

sabah evden çıkarken ve akşam spor sonrası olmak üzere günde iki defa deodorant kullanıyorum. Haliyle nivea deodorantları çabucak bitiyor.

Fakat 24 saat etkili deodorant kullanmanın sağlıklı olmadığını okudum, çokta kullandığım için endişe ettim.

Merak ettiğim ter kokusunu engelleyecek(teri değil) kokusuz veya kötü kolu engelleyecek doğl bir çözüm veya sağlıklı bir marka önerebilir misiniz koltukaltı vb için.

cinsiyet erkek

 
hocam rossman'da kendi markasının deodorantları var. Alüminyum ve alkolsüz.


  • chaoslord  (18.09.17 15:22:43) 
(bkz: deotak)


  • baldur2  (18.09.17 15:23:20) 
en sağlıkı ve doğal çözüm karbonat.
bildiğimiz düz karbonat.

duştan sonra, yani koltukaltın temizken sürmen gerekiyor. parfüm/deodorant gibi çiçek kokmuyorsun ama ter de kokmuyorsun.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (18.09.17 15:25:37) 
Bir tarif vardı bir ölçü hindistan cevizi yağı, üç ölçü de karbonat. Bunlara ek olarak kokusunu sevdiğiniz bir yağdan da karışımın içine birkaç damla ilave edebilirsiniz. Ben üşenip yapamadım bir türlü gittim yves rocher'dan aldım bir tane deodorant ama bence kendin yapmadığın sürece doğal diye bir şey yok.


  • blueprints and cigarettes  (18.09.17 15:55:24) 
Rossmanda çok var seç beğen al.


  • jazzabel  (18.09.17 15:55:34) 
sağlıklı deodorantlar maalesef ter kokusunu engellemiyor.
sebamed in parabensiz alkolsuz aluminyumsuz roll on u var, onun da kokuya engel olduğu söylenemez.

Ben 4 aydır doğal şeyler kullanıyorum. Denediklerim:

Sadece Karbonat: duştan sonra sürüyorsun bir süre idare ediyor. Benim gibi obsesif biriysen günde 3-4 kez yenilemek lazım. Bir de koltuk altını tahriş edebiliyor.

Karbonat, kaya tuzu, aromatik yağ ve su içeren sprey: bu karışımı spreyli şişeye doldurup sıkıyorsun. Tuzdan dolayı nisbeten kuru tutuyor ama giyside lekelenme yapıyor. Yine sık sık yenilemek gerekiyor.

Hindistan cevisi yağı + karbonatı hiç denemedim bile, çünkü yağ giysilere kesinlikle iz yapar.

Sebamedin roll onun Ph ı düşük. Ben şimdi düşük Ph lı yeni bir karışım yapmayı düşünüyorum. mesela kayatuzu ve limontuzu karışımı. işe yararsa söylerim.

Kısacası sağlıklı deodorant kullanmaya başlayınca 24 h etkilileri çok özleyeceksin.
  • betsy  (18.09.17 16:20:47) 
Çok net söylüyorum deodorantlar, roll-on'lar falan hikaye. Karbonat ne olum diyordum, bir kere kullandım, o günden beri duştan sonra karbonat sürüyorum koltukaltlarıma. Deodorantları sabah sıktıktan sonra akşama doğru ekşi ekşi kokmaya başlıyorsunuz, bir tuhaf oluyor. Karbonat ile günün sonunda sıfır koku (abartmıyorum).


  • synesthesia  (18.09.17 16:20:49) 
Karbonat+hindistan cevizi yağı ile roll on yapabilirsiniz. Sadece karbonat da iş görüyor.


  • tahin pekmez yoğurt  (18.09.17 16:48:53) 
Karbonat ve pudra karistirip sur.


  • stavro  (18.09.17 16:50:42) 
sadece karbonat neredeyse 2 gün kokutmuyor. ama ph dengesini bozduğunu düşünüyorum. ara sıra karbonat ara sıra normal nivea deodorant kullanıyorum


  • dieselsingle2  (18.09.17 17:53:40) 
İsana marka deodorantlar (şu Rossmann'da satılan) diğerlerine göre nispeten masum görünüyor. En azından içlerinde alüminyum ve alkol yok +1 Ayrıca bayağı çok çeşidi var. Ben de geçen gün aldım ilk kez, duştan sonra sürdüm bayağı memnun kaldım. Tüm gün hiç koku olmadı. Sadece deodorantın kendi kokusu geldi burnuma (ki koku gayet güzeldi, saatler sonra hala taze geliyordu burna).


  • i m cool with that  (18.09.17 18:08:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.