[]

Fındık alım fiyatı enflasyon gerekçesiyle mi

Düşük tutuluyor? TMO'nun açıkladığı alış fiyatı 8 tl. Ancak sonuçta Türkiye fındık açısından dünyada tekel durumunda değil mi?

Alış taban fiyatı 15 liradan belirlense ne olur? Sonuçta arz az talep fazla yine satılır.

Birden bire fındığın alış fiyatının bu kadar yukarı çıkması enflasyonu büyük oranda etkileyecek bir şey midir? Bu yüzden bu politikalar uygulanıyor.

 
ucuzdan toplamak varken neden taban fiyatını arttırsınlar ki?


  • altinci nesil caylak  (18.09.17 14:26:50) 
Fındık dış ( en son italyanlar vardı zaman içindei başka firmalar da olabilir devreye giren) şirketlere peşkeş çekiliyordu. tmo yu o nedenle devreden çıkarmışllardı. sonuçlarını da yaşayarak gördük hepimiz. fındık ve fındık yağı fiyatı kaç kat arttı.

şimdi tmo tekrar devreye sokuldu. tmo alırken düşük tutup yüksek de satabilir ama hiç sanmıyorum ki hepsini göstersinler. bir kısmı tmo kasasına büyük bölümü ayakkabı kutusuna girecek. net hata noksan faslı çalışmayacak gibi görünüyor zira para muslukları kısıldı. o kutuların bi şekilde dolması lazım.

üretici tmo ya satamadığını özele düşük fiyattan satmak zorunda kalacak, tmo hepsini almıyormuş çünkü. firmalar da küstürülmeyecek bu şekilde.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (18.09.17 14:39:08 ~ 14:41:14) 
Şimdi olayın aslı şöyle, normalde önceden tüccarın yanı sıra fındığı fiskobirlik(fındık kooperatifi)alırdı ve tüccardan farklı şekilde fındığı işleyebileceği entegre tesisleri vardı. Şimdi TMO alıyor ama onun fındığı ne depolayabilecek ne de işleyebilecek doğru dürüst tesisi yok.

Eskiden en büyük tüccar Oltan gıdaydı, Oltan Gıda üreticiden toplar yurtdışına ihraç ederdi.
Geçen senelerde Oltan Gıdayı Ferrero satın alınca istediği fiyattan topladı, istediği fiyattan fındığı almaya başladı ve TMO'da fındığı işleyemediğinden ve depolayamadığından sonuçta yine Ferrero'ya sattı. Yani kısacası Ferraro er ya da geç istediği fiyattan almış oldu.
Fındığın kurtuluşu için Fiskobirliğin tekrar devreye girmesi şart gibi görünüyor, benim Ordu'da duyduğum dedikodular böyle.
  • uzaydan kumanda  (18.09.17 14:49:17 ~ 14:50:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.