[]

Oda arkadaşımla sorunlarım var, çok çekingenim napmalıyım?

oda arkadaşım değişti mayıs ayında, yeni gelen kızla pek samimiyetim yok, yazın da yoktum pek kalmadık birlikte. 1 haftadır buradayım ben. Bugün odaya girdiğimde kulak üstü kulaklığımı alıp taktığını gördüm, hiç seslenmedim, baak dedi, hıı onu mu aldın falan dedim ama surat astım. Hiç sallamadı, kulaklık takılı şekilde odadan çıkıp bi yere gitti. Ben çok çekingen bi insanım, kulak üstü olsa bile bu durumu hiç hijyenik bulmuyorum ama seslenemedim. Napmalıyım, nasıl davranmalıyım bilemiyorum bana yardım eder misiniz?

Diğer sorunları da anlatayım, odadan çıkarken ışığı kapatıyor ben orda uzanmış bilgisayarda iş yapıyorum, niye kapatıyosun diyorum bakmadan gidiyor. Tuvalet kağıdı almıştım yaz başında 24'lü, dolaba koymuştum. Bütün yaz yoktum, geldiğimde bitmişti, 1 haftadır böyle yaşıyoruz, havlu kağıt götürüyorum ben kendisi hiç seslenmiyor, resmen benim almamı bekliyor heralde. 24 rulo kağıdı tek başına bitirdiğine göre kullanıyor yani, kullanmıyor da değil. Pazar sabah 8'de uyanıp duş aldı, 2 saat saç kuruttu, dün gece arkadaşımın doğumgünü vardı, geç geldim nevrim döndü, pazar sabah bi yere mi gideceksin diyorum yoo ben böyleyim diyo. 9'dan sonra 10000 adım attı heralde odanın içinde, fıt fıt gezip durdu, 2'den 5'e yattı uyudu, sabah yatsana amk. Erkek arkadaşımla geçen ay 2 gün gelmiştik, bira almıştık, içemedik sonra dolaba koyduk o bi daha geldiğinde içeriz dedik, geçen mesaj atmış kanka biralar vardı dolapta gömdüm diye, ya bunu diyene kadar alıp yerine koysana. Eve çıkmayı düşünür oldum normalde çok memnun olmama rağmen, napim ben ya. :(((((


 
Bunun napayım'ı yok ki, konuşmak zorundasınız. Haklı olduğunuz noktalar da var, haksız olduğunuz noktalar da var. Misal, X saatte yat, şu saatte kalk gibi bir arzunuz olabilir ama bence bunu dile getiremezsiniz. Siz partiden geç geldiniz diye başkaları bunu önemsemek zorunda değil, herkesin hayatı kendisine göre önemli. O da isterse gece üçte kalksın, her şeyi sessiz halletmek zorunda tabii. Benim eski ev arkadaşlarım bir sene boyunca benim iş günü de tatil günü de sabah 5'te kalkıp duş almama dayandılar mesela, ama sağolsunlar "yoo hiç sorun değil" falan diyorlardı ben her mahçup olup da kusura bakmayın dediğimde.

Ev arkadaşı toplantısı yapın bir nevi. Ortak ürünler nelerdir, onları belirleyin. Misal, tuvalet kağıdı, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, temizlik malzemeleri gibi şeyler. Bunları almak için bir sistem geliştirin. Her ay herkesin belirli miktar para vermesi olabilir, markete gidip alıp o anda ikiye bölüşerek vermek olabilir, bir ay biri bir ay biri alsın gibi olabilir. Hangisi en güvenilir geliyorsa.

Size ait bir şeyi yiyip içiyorsa ve siz "ya salla boşver" diye bakamıyorsanız - ki bakmak zorunda değilsiniz, mümkün olan en direkt şekilde söyleyin. "Erkek arkadaşım bu hafta yine gelecek, bira içip film izleriz diye düşünüyoruz. Bir iki gün içinde bir markete gittiğinde bizimkileri yenilersen çok iyi olur" deyin.

Eşya konusunda ise kesinlikle katılıyorum. Size ait bir şey kullandığını gördüğünüz anda "dostum ben onu alayım, pimpirikliyimdir ben, hiç hoşlanmam böyle özel şeylerin paylaşılmasından" deyip hop diye alıverin o anda.

Zor geldiğini anlayabiliyorum, fakat başkasının sizin hayatınız üstünde bu kadar kontrol sahibi olması daha zor gelmeli size. Olabilecek en en en kötü şey, biraz kaba saba laflar edip ağzınızın tadını kaçırması olur, ki kaçmış zaten.
  • sopiro  (17.09.17 20:22:10) 
çekingenliğini üzerinden atman için fırsat ayağına gelmiş. sen de ona onun gibi davrancaksın, o da kendi tavrı olan şeylerden bıkıp anlaşmacı tarafa döncek kuzu gibi olcak. sen de onun tuvalet kağıdını birasını kulaklığını vs. izinsiz kullancan vs. anlattığın kadarıyla vurdumduymaz birisi, karşına alıp anlaşmaya çalışarak bir yere varamazsınız.


  • dafaisss  (17.09.17 20:29:56) 
ufukta bir kavga görüyorum kaçarı yok kavganı et geçebiliyorsan başka bir odaya geç böyle böyle haklarını savunmayı öğreneceksin ne yazık ki hayat böyle


  • birdposing  (17.09.17 21:13:12) 
Ya bu saygısız insanlıktan anlamaz ya, çat çat söyleyeceksin başka yolu yok.
Tuvalet kağıdı gibi ortak kullanılan şeyleri ayrı ayrı alsın herkes kendine, sen kedine ayrı al kendi dolabında sakla ki ortak kullanma amacında olmadığını anlasın, biraları da söyle, erkek arkdaşım gelince içicez alıp yerine koyar mısın de. Sen uyırken ses yapınca da kafanı kaldır, daha sessiz olur mısun de, ışığı kapatıp odadan çıkınca da geri gelecektir nasılsa, gelince ona "odadan çıkarken ışığı kapama benim ışığa ihtiyacım oluyor, olmazsa kendim kapatırım zaten" de. Eşyalarını alırsa "cnm ben pek hoşlanmıyorum k.b. senle alakalı değil" de.

Samimiyetiniz daha ilerlememiş 1 hafta olmuş, o yüzden hoşlanmadığın her şeyi şimdi söyle, yoksa ilerde hiç mi hiç söyleyemezsin, söylemeye kalksan "en başından beri böyle yapıyorum, şimdi mi aklına geldi söylemek, ne oluyor" falan tarzında tepkiler alıp fesat insan konumuna düşersin, dikkat et, saçma sapan bi insanla karşı karşıyasın.
  • turuncu tonlarda  (17.09.17 21:17:11) 
kulaklığımı alabilir miyim diyemedin mi, geri isteseydin ya bu kadar mı çekingensin. biraz seninki çekingenliği geçmiş enayiliğe dönmüş. başkasının malı kullanılacaksa bile nezaketlice istenir benim bildiğim. verip vermemek senin bileceğin iş. ha çok yüzsüz biriyse ve sen de hır gür çıksın istemiyorsan eşyalarını onun ulaşamayacağı yere koy, kilit vur giderken.


  • for day to break  (17.09.17 21:24:02 ~ 21:25:09) 
Bir üstteki yoruma sonuna kadar katılıyorum seninki çekingenlik değil salaklık olmuş kusura bakma.

Gayet ağır konuşacaksın, çat çat söyleyeceksin, eşyalarımı izinsiz kullanamazsın diyeceksin. Bu kadar basit.
  • mutlusismankedi2015  (17.09.17 21:45:55) 
Baştan tepkini koy önce güzel üslupla, sonra gidişata göre karşı tarafın altında kalmayacak şekilde bir yere kadar, ama karşı taraf insanlık dışı noktaya geçtiği anda kaliteyi bozmayıp yolları ayırmak en güzeli. Anlattığın tip insanlar genelde yola gelmez, "aa sevmiyo muydun, tamam bi daha olmaz kusura bakma" demezler. Ama Sen yine bir dene, olmuyorsa ayrılın. Bu cins insanlarla birlikte yaşanmaz. Dinsizin hakkından imansız gelir.


  • sekerse tehlike  (18.09.17 02:03:30) 
eve çıkın.evden yazıyorum :)


  • regardless of what they say  (18.09.17 02:12:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.