[]

Kadınlara ökkkküz gibi bakan adamlar

ben 30 yaşındayım ama yeni fark ettim desem yalan olmaz. bana bakan kadınların dahi yüzüne bakamayan bir mal olduğum için olabilir.

arkadaş gerçekten hepimiz işi gücü bırakıp şu durumun yok edilmesi için uğrraşsak yeridir. hatta 1 ay resmi tatil olsun, fabrikalar kapatılsın, seferberlik ilan edilsin de kadınlara sanki duyguları yokmuş da mala bakıyormuş gibi bakan zembereği s...ikleri gece-gündüz avlayıp soylarını kurutalım...

geçen gün epey uzunca bir kadının paralelinde yürümek zorunda kaldığımda fark ettim. çekici bir kadındı. kadına sanki ucubeymiş gibi bakıyorlar. görüş açısı kaybolana kadar yüzüne mal gibi bakıyor erkekler. bu ne kadar aşağılayıcı, ne kadar rahatsız edici bir şeydir. yemin ediyorum yıllardır kadınlara kezban kezban diyenlere hak verirken aniden kadınların tarafına geçiverdim. kadınlar böyle o..spu çocuğu gibi bakan adamlar yüzünden efendi erkeklere de sözümona kezbanlık yapmakta haklı lan.

en zoruma giden de böyle adamların karısı-kızı bu bakışlara maruz kalsa cinayet işleyecek olması. o kadar kanıksamışız ki bu durumu bu anormalliği fark edemiyoruz bile. farz edin ki uzaydan, duruma yeni uyanan biri geldi ve durumun ne kadar tuhaf ve iğrenç olduğunu size hatırlatıyor. böyle bir şey olamaz.

edit: yahu bu ilişki sorusu değil ki.

 
Dünyamıza hoş geldin.


  • rusyalı kozmonot  (17.09.17 19:55:40) 
Haklisin.

Ilkel, yabani, bagnaz, cahil ama sozumona muhafazakar bir toplumda yasiyoruz.

Bu duyurudaki gercegi de icine alan bir duyuru acacagim musait olunca.
  • runagain  (17.09.17 20:05:53) 
Yaşına göre çok iyi uyanmışsın. Sevindim. Kızın olursa harika bir baba olacan sen.


  • yaren  (17.09.17 20:18:33) 
Soru neydi?


  • catch the arrow  (17.09.17 20:25:52) 
yok soru. yorum yaparsan okurum.


  • ya ben lan neyse  (17.09.17 20:26:50) 
  • Apocalypse  (17.09.17 20:38:16) 
Cinsel olarak bastırılmış toplumlarda daha yüce ahlak değerleri değil tam tersine cinsel sapıklık ve değersizleltirilme görülür.

Afganistan'da Taliban bile bir yerleri yönetmeye başlayınca bir yandan okullardan kızları kovup, bir yandan da kimsesiz erkek çocuklarını dansöz olarak oynatmaya devam etti.

İtiraz edecekler olabilir. İtiraz etmeden öncelikle o sol elinizdekini bi bırakın, sonra da en son ne zaman tanımadığınız karşı cins birine (sevişmek istemeyeceğiniz halde) 10 sn ve daha uzun süre gözünüzü dikip baktınız, bir düşünün.
  • otonomo  (17.09.17 20:44:39 ~ 20:45:44) 
bütün erkeklerin adına konuşamam da, kendimi biliyorum; dışarıdan bakan birine ya da baktığım kadının öküz gibi baktığımı düşünmesinde sadece bakışımdan rahatsız oluyo olması da olabilir. yoksa benim içimden gayet şiirsel naif şeyler geçiyor hep. valla bak.

günah çıkarmam bitti hehe bir de şu var; bu bakış bakma olayının temel suçlusu şehir dediğimiz yapılanmanın kendisi. ve ne alaka denilebilir ama ben de bazen bana bakılmasından rahatsız oluyorum kadın erkek farketmeksizin. ama metroya bindin mi bir çarşı caddesinde yürüdün mü tanımadığın birinin bakışına maruz kalmak kaçınılmaz.

bu bakma olayında kılık kıyafetin "o da öyle giyinmesin o zaman" denilen şeyin etkisinin bir mikdar olduğunu düşünüyorum. asıl etken şehrin iğrenç kalabalığı ve sıkış tepişliği.

ayrıca kimse bakma bakılma konusu üzerine şahsi düzeyde bile (felsefe yapalım dicem de malzeme belli milletçene ondan demiyorum) kafa yormuyor. hani birisi kendine ben buna niye bakıyorum acaba bu kalabalık ne niye sıkış tepişiz sorusunu sormuyor. soran da zaten nihai nokta oymuş gibi verilmiş kabataslak cevaplar üzerinden argüman üretip düşündüğünü ve bir konuda fikir! edindiğini falan zannediyor.

cevap "erkekler bakmasın o zaman" demekle de "kadınlar öyle giyinmesin tek başına çıkmasın o zaman" demekle de değişcek şey değil.
ek: konu toplumumuz "cinsel olarak bastırılmış" demekle de çözüme ulaşmıyor.

daha temel, esas şeylerde problem var. kabaca söylemeye çalışayım, kimse gündelik rutin eylemlerinin ne?si niye?si üzerinde düşünmüyor ya da genelleyici argümanlarla konuyu çözdüğünü düşünüyor, mesela bahsettiğin mevzu da salt bu olmasa da bununla alakalı.
  • dafaisss  (17.09.17 20:45:55 ~ 21:30:30) 
ben kendimce bi yöntem buldum geçenlerde. onlara aynı onların baktığı gibi bakmak.
kızıma ökkkküzzz gibi bakan bi sersemde denedim. denenmiş bi yöntem yani ve güzel çalışıyor. ne yapacağını şaşırdı kulaklarına kadar kızardı gözlerini koyacak yer bulamadı sıpa.

biliyorsunuz ben yaşlı sayılırım artık, öyle öküzlüklerle muhatap olmuyorum pek fazla ama kızlarla beraber bi yere giderken yaşıyoruz ister istemez. hani beğeniyle bakar bi nebze anlarım gençler sonuçta ama gözlerini dikip biz uzaklaşana kadar bakmak nedir arkadaş yaa.
şuursuz dangalak!
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (17.09.17 21:02:39) 
Yalnız bunun kezbanlık kavramıyla alakası yok, kezbanlık farklı bişe. Kalabalıkla da alakalı değil. Zihniyet, yakın çevre etkisi, erkekler arası sohpetler gibi şeyler ve tabii ki cinselliği aşırı bastırılmış toplum olmayla yüksek oranda alakalı bi durum bu.


  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (17.09.17 21:24:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.