[]

Bonzaiden kurtulmak mümkün mü? kesin çözümü yaşayan bilen var mı?

Görüntüsüne baktığınızda asla anlamayacağınız kullanıcı 20 yaşında bir genç için çözüm istiyorum arkadaşlar. Çevrende olmayınca sanki hep sokak çocukları, ilgisiz sevgisiz insanlar bu illete yakalanır sanıyorsun, meğer ne yakınmış.

Çocuk diyorum, gözümde o kadar küçük. Çalışıyor, açıktan üni okuyor, gündelik hayatına devam ediyor, insanlarla iletişimi iyi, oldukça zayıf ama güpgüzel masum yüzlü bir çocuk. dün öğrendiğimde şok oldum, direkt diyaloğum olmasa da ailecek ailesini tanıyoruz, çok seviyoruz.

Yaşadıkları yaşından büyük sıkıntılardı, 6-7 yıl önce babası bir gece beyin kanaması geçirdi, o günden beri kendini bilmiyor, eşinin herşeyiyle annesi ilgileniyor, amcası ve teyzesi hep bir aradalar, destekler. Sultanbeyli'de yaşıyorlar ve çevre inanılmaz kötü. Muhtemelen babası rahatsızlandığı dönemde al iç kafanı dağıtırsın dediler. Ara ara oradan taşınmaya kalkıştıklarını biliyordum ama sebebini bilmiyordum, en sonunda geçtiğimiz aylarda çevre kötü olduğu için benim oturduğum yerde yurt gibi temiz yer var 2 kişilik ayrı ev şeklinde, oraya geldi çocuk ama 2 haftaya gitti, dün öğreniyorum ki meğer ortamdan uzaklaşmak için gelmiş ama yine kullanmış.

Aile perişan, bazen çocuğu yollardan toplamış, kurtarmak için maalesef şiddete de başvurmuş, Kartal'da bi yer varmış oraya götürmüş, ama ilaç verip gönderiyorlarmış. En son dün psikoloğa götürmüşler, kendinin istemesi lazım demiş. Ben çıldırdım, evet kendinin istemesi gerek ve istiyor ama şu an sağlıklı düşünebilecek halde mi ki bi bu lafla psikolog gönderiyor, ordan oraya değil en iyi yeri bulup düzenli terapiyle olacak işler bunlar, eğer şiddete devam ederlerse kaçıp gider izini bulamazlar, çareyi araştıralım dedim.

Aile artık ne yapacağını bilemiyor, çocukları gözlerinin önünde eriyor. O yüzden sizlere de soruyorum, kesin çözüm bilginizi, tecrübelerinizi bekliyorum. Kulanıp kurtulan var mı? Nereden, ne şekilde işin ehli kimden yardım alabiliriz? Ne yapabiliriz?

 
Kendinin istemesi şart, çünkü 'he, tamam, iyi, güzel' der; belki önce zorla da olsa arındırılır sonra bir daha başlar.

Sigara bırakıp bırakıp başlayanlar gibi düşün. Bir yerden bir ilham alması şart. Kendini de ailesini de umursamıyor şu anda belli ki.
  • idexo  (16.09.17 17:53:02) 
Ya bir adam vardı, ismini ne yazık ki hatırlayamıyorum ancak buraya yazıyorum ki tanıyan çıkar ve belki ismini yazar diye umut ediyorum. Televizyona da çıktığı olmuştu sık sık. Ben de o şekilde görmüştüm ilk kendisini de gayet mantıklı bir insana benziyordu. Kendisi eski bağımlı, daha doğrusu bonzai değil tabii genel olarak eski bir uyuşturucu bağımlısı ve zamanında kullanmadığı şey de yokmuş. Yani bağımlının dilinden anlayan birisi. Bu çok önemli işte. Bu kişi, ilaç dayamadan bağımlıları topluma kazandırmaya adamış kendisini. Uyguladığı teknikler gayet sıradan gibi gözükse de etkili olduğu söyleniyor. En son bir rehabilitasyon merkezi kurma adına uğraş veriyordu, sonra ne oldu bilmiyorum.

Kesin hatırlayan, bilen çıkar şimdi, yazar ismini. Ben de bakacağım şimdi tekrar.

Bonzai bildiğimiz uyuşturuculardan dahi çok farklı bir şey olsa gerek, inanılmaz da yaygınlamış sanırım, çok yazık.

edit: Buldum ya bulması zor değilmiş meğer, youtube'da birkaç röportajı var.

(bkz: yavuz tufan koçak) (bkz: aybuder)

Bilmiyorum, kendisini tanımıyorum tabii ki. Öte yandan kendisi Antalya'daymış ama bir ulaşın bence.

aybuder.org

Bu videoda da anlatıyor biraz bonzaiyi adam: www.youtube.com
  • soso  (16.09.17 18:25:37 ~ 18:43:19) 
önce zorlamadan guzelce yaklasip tam olarak hangi maddeyi kullandigindan emin olun.engellemeye calismaniz fayda vermez. sonra her madde icin ayrı tedavi uygulandigini bilmeli ve kullandigi maddenin gercekten de yerini tutacak tedavi yöntemleri olduguna ikna etmelisiniz. Son 5 yilda gercekten basarili tedaviler uygulaniyor.


  • hebanon  (16.09.17 18:28:20) 
O tip bir bağımlılığı şak gibi kesmek çok zor olur herhalde. Psikiyatr'lar önce daha hasta etmeme ilkesi gereğince ilk olarak daha güvenli bir madde veya kullanım şekline alıştırtabiliyorlar. Bazı hocaların kitaplarında var böyle vakalar.

Bonzai yerine esrar içmeye başlasın. En azından beyin hücreleri ölmez. Ayrıca kesinlikle psikiyatrist takibi ve ilaç desteği alması lazım.
  • otonomo  (16.09.17 18:38:57) 
kendinin istemesi lazım bir de onu destekleyecek motive edecek, en az birlikte bonzai içtiği kişiler kadar yakın ilişki içinde olduğu biri/birileri lazım ona. psikolog şu açıdan da haklı, kendi istemiyosa ama ille de bıraksın bu onun iyiliği için diyosanız içtiği yeri öğrenir polise ihbar edersiniz ya da prosedürü bilmiyorum tam ama bağlarsınız.

nesi oluyorsunuz bilmiyorum ama mesela siz ilgilenin. takın kolunuza zevk alabileceği başka şeyler olduğunu da görsün, gezin, birlikte takılın muhabbet edin yiyin için bir yerlere gidin ilh.
  • dafaisss  (16.09.17 19:08:15) 
@soso,çok teşekkür ederim, şu an önerinizle kendisinin videolarını izliyorum, hiçbir bilgim olmayan konuda bilinçleniyorum. inşallah istanbulda da merkezi vardır, daha derin de araştırıp Derneği arıcam.

Arkadaşlar haklısınız, kendinin istemesi gerekiyor, en umutlu olduğum şey bırakmak istemesi ve işte çalışmaya devam etmesi. Annemden biliyorum, sigarayı bırakmak istiyordu ama bırakamıyordu, o benim tek dostum diyordu. sonra o dostu sağlığını etkilemeye nefessiz bırakmaya başlayınca önce elektronik sigarayla sonra da ondan tiksinmesiyle bıraktı, 3 ay depresyona girdi, öyle zordu ama şimdi nasıl içmişim o zehiri diyor. Düşünüyorum bu daha çocuk, öyle iradeli olabilir mi, ailesi o kadar bilinçli olabilir mi, kurtulmak istiyorum demesi ne kadar gerçektir. Ailecek tanışıyoruz, amcasıyla babam ve abim aynı yerde çalışıyor, çocuk da o kurumda çalışıyor. Benim kendisiyle direkt Diyaloğa girme olayım yok, keşke olsaydı. Abimi çok seviyor, İş hayatı ve dış görünüş kıyafet vs onu model alıyor ama demek ki kendi dünyası Sultanbeyli'de iş değişiyor. Abime de dedim sana çok iş düşüyor araştırıp bi yerden istikrarlı şekilde yol almalıyız çünkü ailesi bundan fazlasını yapamaz.
  • mslny  (16.09.17 19:42:41) 
bonzai bağımlılık yapmıyor, o arkadaş yaşamak istemiyor muhtemelen. hayatı sevdirmek gerekiyor.


  • nocturness  (17.09.17 04:58:20) 
Nasıl bağımlılık yapmıyor? O zaman iş yerindeki öfke krizleri, arada olan bayılmalar neden? İşyerinde kullanma ihtimali çok düşük,


  • mslny  (17.09.17 18:02:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.