[]

üniversite eğitimiyle alakalı soru varsa alırım bir hukukçu

derdim çok ilginç, isteyen laf edebilir.

şimdi önümde bir tercih yapmamı gerektirecek bir şey var. hani diyorum ki mesai saatleri sonrası yapabilirsem bir üni okuyayım, bu konuda da içimdeki ukteyi kıracak hukuk okumak var. biraz ıkınırsam kazanırım iö diye düşünüyorum. parası sorun değil, bitmese de olur.

abi, iü ile marmara'yı kenara ittiğim zaman çünkü istanbul, çalışacağım il olmayacak öyle görünüyor. konya ya da erzurum olabilir. ama içime nasıl işlediyse direkt akademik personellere bakıyorum ve hoca göremiyorum. ar gör kaynıyor bölümler. yard. doç kaynıyor.

ne bileyim bi iü hukuk'a bakınca tam istediğim yer diyorum ama yok, malasef istanbul olmuyor işte.iü hukuktaki sadece prof kadar atatürk'te hoca var.

hayır, bir halt bildiğim tabiki yok ama sanki yanlış düşünüyormuşum da gelebilir ama yanılmıyor da olabilirim. ne bileyim değişik değişik hocalardan ders almak istiyorum.

ne düşünüyorsunuz?

 
devam zorunluluğu yoksa seç beğen üniversiteyi oku ne olacak. istanbulun kalitesi elbette başka yerlerle kıyaslanamaz. ben en iyi hocalardan öğrenmek istiyorum dersen de istanbul üniversitesindeki derslerin ses kaydı notları çıkıyor onlardan alabilirsin kargoyla. veya hocaların kitaplarını alabilirsin, veya çok istiyorsan hepsini alabilirsin.


  • loser blueser  (16.09.17 00:06:12) 
bir insanın prof olması en iyi eğitimi vereceginin garantisi değil. ustel ik özellikle 80 sonrası prof olan hocalar maalesef (iyi emsalleri dışarıda tutarak soyliyorum) yetersiz. çoğu dil bilmeden yurtdışı literatür taramadan ve kolayca makale yazarak prof unvanı almışlar. (10 sene uni.de calsitim) yeni dönemde atanma kriterleri epeyce zorlastirildi. bu yüzden size uygun bir yerde eğitim almanızı tavsiye ederim. üniversite eğitimi size bir vizyon verir, asıl başarıyı bu vizyon dahilinde kendinizi geliştirerek edinirsiniz.

başarılar.
  • balik kraker  (16.09.17 02:08:56) 
mobil edit: mobildeyim. yazim yanlislarinin kusuruna bakmayın.


  • balik kraker  (16.09.17 02:09:41) 
İü hukuk daha iyidir tabi ama devam zorunluluğu yok, bazı arkadaşlarımız var sene boyunca hiiç derslere girmeden ses kaydı notlar ve kitapları okuyarak gayet iyi notlarla geçiyordu. İüde sistem şöyle; teklere prof girer, çiftlere doç, iölere yar doç. Tabi değişebilir durum, istisnalar var, mesela idarı yargılama dersinde tüm gruplara farklı profesörler ders anlattı yıl boyunca. Ama genel olarak proftan ders almak istiyosan zaten birinci öğretim-tek olman lazım.

@balik kraker haklı bence, adam prof diye çok iyi ders anlatır diyemezsin, mesela tek olan arkadaşlarımın derste çok sıkıldıklarından yakındığı olurdu, ben ikinci öğretimdim, bizim derslerimize giren hocalar daha enerjik ve sistemli ders anlatırdı, tekler bize özenirdl.

İü çektirdi bana ama eğitim kalitesi de başka yerde yoktur diye düşünüyorum açıkçası. Ama senin gelme imkanın yoksa hocaları falan düşünüp vazgeçme, bulunduğun yerde oku.

Konyada zaten hoca kalmadı 15 temmuzda hepsi gitti haberin vardır zaten. İcra dersine medeni hukuk hocası giriyor haberin olsun.

Bi de sen bu bölümü ilerde meslek olarak yapmak için mi okuyacaksın, yoksa hobi olarak mi anlamadım ben. Eğer hobi olaraksa napcan hoca kalitesini, dersleri rahat verirsin daha iyi.
  • turuncu tonlarda  (16.09.17 10:38:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.