[]

Yurtdışı Para Transfer

Amerika'da olan arkadaşıma Iphone için para göndermem gerekiyor, Western Union filan çok fazla kesinti yapıyor. Şimdi elinde Bonus Genç kart var, kartının numarasına direkt kredi kartı borcu ödeme şeklinde para yatırsam o da kredi kartıyla ödese herhangi bir sıkıntı olur mu?




 
bence olur ama garanti ekstreleri dolar olarak kesip çevirirken kurdan yüzde 2-3 falan fazla kesiyorsa, arkadaşla konuşun ona göre para yatırın ya da ektsre gelince üstünü tamamlayıp farkını ödeyin. arkadaş da abd'den gelmiş olur sanırım

ekleme: olur derken bu iş olur manasında. sıkıntı olmaz yoksa.
  • rosencruz  (15.09.17 19:12:21 ~ 21:43:10) 
Hayır sıkıntı olmaz. Kredi kartı usd hesabına bağlıysa direkt ödediği ücret (örneğin 1150 usd) hesap ekstresinde gözükür.

Kredi kartı ile yüksek ücretli işlem yapmıyorsa banka yapılan işlemi şüpheli görüp kartını kapatabilir. Ama onu yapmadan bu işlemi siz mi yaptınız diye sms email vs gelir
  • elon  (15.09.17 20:45:03) 
Hocam aynı işlemi ben de yapacağım ne kadar kesiyor?


  • unhombresinnombre  (16.09.17 02:24:40) 
Daha bugün sanal kart ile yüklü bir miktar dolar ödeme yaptım işbankası kartımla. Sanal kart üzerinden limit ayarladım hatta epey bir miktar da fazla belirledim limiti ama ödeme bir türlü başarılı olmadı. Sonra limite biraz daha ekleyince ödemeyi çekti ama gördüm ki iş bankasının kredi kartı üzerindeki kuru oldukça insafsız öyle böyle değil. Garantinin de farklı olacağını sanmıyorum mümkünse TL kartınızla yapmayın o alışverişi.


  • goodz  (16.09.17 02:30:40) 
200-300$ ustu alisveris yapiyorsaniz bankayi arayip usd hesap ozeti talimati verin. Bu sekilde kur farki yasamazsiniz. Aksi halde tum bankalar feci kazikliyorlar.


  • teqali  (16.09.17 23:59:46) 
Günlük kurdan 2445 TL olan harcamayı 2548 TL olarak kesmiş Garanti. Dediğim gibi yaptım bir sıkıntı olmadı, şu an yeni telefondan yazıyorum :)


  • captainimsi  (25.09.17 21:26:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.