[]

Hayvanlarda Eşcinsellik Var mı?

Merhaba, hayvanlarda da eşcinsellik var mı? Yoksa sadece insanlara özgü bir durum mu bu?




 
var.


  • nickimin hakkini veremedim  (15.09.17 15:54:37) 
Cinsiyet değiştirip dişi olan hayvanlar bile var.


  • angelus  (15.09.17 15:59:17) 
var +1


  • seyduna6687  (15.09.17 16:03:35) 
  • captainobvious  (15.09.17 16:04:20) 
var
ensest falan da var

  • basond  (15.09.17 16:11:01) 
Danimaarka hayvanat bahçesindeki gay penguenler epey haber olmuştu
www.ntv.com.tr

  • wendyangelamoiradarling  (15.09.17 16:18:21) 
maymunlarla ilgili belgeselde görmüştüm. ensest, pedofili, anal, oral hepsi vardı.


  • japon askeri  (15.09.17 16:24:59) 
doğa bir yolunu bulur. doğada karşı cinsinden kalmadığı durumlarda cinsiyet değiştirip soyun devamının sağlandığı vakalar biliniyor.


  • eindaclub  (15.09.17 16:25:45) 
Ve dogada da oldugundan dolayi ve escinseller bunu kendileri secemedikleri gibi escinsellik anne karninda ortaya cikar.


  • Traveller  (15.09.17 16:37:00) 
hayvanlarda tecavüz de var: www.youtube.com

nekrofil homoseksüel hayvana dahi rastlanmış: mudfooted.com

This bizarre observation is unique because homosexual necrophilic behaviour has never been described before. Interestingly, homosexuality is not very rare in ducks, with up to one in 10 duck couples being homosexual. Also occasionally necrophilia can be seen, but only with males trying to mount dead females. However the combination of the two makes it an extreme case, especially since the amorous male copulated with the dead male for over an hour!

nekrofili veya homoseksüellik zaten varmış da bu ikisinin bir arada olması şaşırtıcıymış : (

neyse uyarı bakımından: hayvanla insanı kıyaslamanın da bir sınırı var. kıyas yaparken ölçülü olmak zorundayız. deniz aslanı penguen sikiyorsa bu insanlar için ya da geniş çerçevede canlılar için de bir 'norm' olamaz. doğada var diye pedofil, nekrofil olmak sağlıklı değildir.

'genlerinde var yeav' meselesine girmiyorum.
  • idexo  (15.09.17 16:46:28) 
Kedilerde var.


  • bir nick var benden iceri  (15.09.17 16:56:13) 
@idexo

Hayvanlarda olmasi durumu, escinsellik dogal degil insar asiri azginliktan kendi cinslerine yoneliyorlar argumanini yok ediyor, bu bakimdan onemli.

Zaten hayvanlarda olmasi da ozgurlukler bakimindan onemli degil, 18 yasini doldurmus iki insanin ozel yasaminda ne yaptigi kimseyi ilgilendirmez.
  • Traveller  (15.09.17 17:00:31) 
askerde sarman diye gay bir kedi vardı.


  • Tears of Devil  (15.09.17 17:15:28) 
@Traveller Bak şimdi sana ne demek istediğimi senin sözlerinin aynısıyla tekrar anlatayım:

'Hayvanlarda olmasi durumu, nekrofili dogal degil insar asiri azginliktan ölülere yoneliyorlar argumanini yok ediyor, bu bakimdan onemli.

Zaten hayvanlarda olmasi da ozgurlukler bakimindan onemli degil, 18 yasini doldurmus iki insanin ozel yasaminda ne yaptigi kimseyi ilgilendirmez.'

Bütün kelimelerin aynı duruyor, nekrofiliyi ve ölüleri koydum oraya. Kulağa nasıl geliyor söylediğin şey?

Ayrıca '18 yaşını doldurmuş' diyorsan işte burda kültür devreye giriyor. Bunun ölçüsü doğada yok çünkü. Bazı batı ülkelerinde 15, bazılarında 21 dahi olabiliyor bu yaş. Neden? Çünkü kültür. Oysa her birey başka yaşlarda ergenliğe giriyor, ergenliğini tamamlıyor.

Bir yandan 'doğal' bir yandan 'kültürel' dersen işler karışır. Bazılarının kültürü 'eşek sikmek' olabilir mesela, onlara ne diyeceksin? Senin kültürün '18 yaş' diyorsa onunki de 'eşek sikmek' diyor.

Nitekim kanibalizm diye bir şey var. Bazı kabileler böyleymiş. Tutup 18 yaşını geçmiş iki insandan biri ötekini yiyebilir biz karışmayız mı diyeceğiz?

Kölelik diye bir şey var, bazı kültürler böyleymiş. Tutup 18 yaşını geçmiş iki insandan biri ötekine köle olmayı kabul edebilir mi diyeceğiz?

Bu meseleleri herkes kendi kültürüne, meşrebine, yaşantısına ve tarafına göre çeşitli şekillerde yorumluyor. Maalesef meşrulaştırmaya çalışanlar kendilerince olumlu ya da zararsız gördükleri şeyleri kabul ediveriyorlar. Öte yandan ben bu insanlara bakınca dejenere olduklarını görüyorum.

Olay oldukça basit. Sağlıklı olmayan şeyleri yapan insanların akıl sağlığı sıkıntılıdır. Sonra bu sıkıntılı insanlar başkalarına örnek oluyorlar, başkalarını yetiştiriyorlar... Sıkıntı büyüyor.

www.independent.co.uk

İnsanlar bulundukları ortamdan oldukça etkileniyorlar. Hele ki küçük yaşlarda.

www.abc.net.au

hayvanlıkla insanlık arasında böyle derin farklar var.

ek olarak: Bu arada kast ettiğim bunlar genetik değildir falan değil. Olabilir; her gün hasta, sakat ya da başka anormal çocuklar da doğuyor. Sakat veya hasta kabul edilmese de bu yönelimler 'anomali'dir. Anormalliği hoş görebiliriz ama yaygınlaştırmak, moda haline getirmek yukarıda linkteki örneklere sebep olduğundan sakıncalıdır. Daha cinsel kimliği oturmamış kimseleri 'anormal'e yöneltmek hem bireyin sağlığı açısından hem de genelde toplumun sağlığı açısından olumsuzdur.
  • idexo  (15.09.17 18:17:47 ~ 18:56:29) 
@idexo

Dostum iyi ve kotu arasinda da ayrim var. Pedofili ya da nekrofilide birinin bedenine veya psikolojisine zarar veriyorsun. Escinsellikte boyle bir zarar yok.
  • Traveller  (15.09.17 20:36:23) 
Bonobo var. Şempanze ile %99 aynı ama sosyal olarak çok farklı hayvanlar. Bir araştırın gerçekten ilgi çekici.


  • catch the arrow  (15.09.17 21:36:44) 
@Traveler 'Dostum iyi ve kotu arasinda da ayrim var. Pedofili ya da nekrofilide birinin bedenine veya psikolojisine zarar veriyorsun. Escinsellikte boyle bir zarar yok.'

Yukarıdaki linklere baktın mı? Lezbiyen çiftin yetiştirdiği çocuk nedenleriyle birlikte neden homoseksüellerin evlenmemesi gerektiği hakkında bir blog açmış. Derdini de açıkça anlatmış. Belli ki kız psikolojik olarak çok zor bir ortamda yetiştirilmiş ama bunu bir şekilde aşmaya çalışmış ve başkalarının buna maruz kalmasını istememiş.

Sorun 'Gay Pride' sorun yukarıdaki linklerde verdiğim örneklerdeki ortamların oluşması. Sorun dejenerasyon. Anormalin kutlanıp moda haline gelmesi, insanların tüketebileceği bir deneyim haline gelmesi. Özendirilmesi. Kültürün yok olması. Bu medeniyetin temelini sarsan bir sorun.

Peki 10 yaşındaki bir çocuğun cinsiyet değiştirmek istemesi ve bunun aptal anne ve baba, doktorlar ve öğretmenler tarafından hoş karşılanması sağlıklı mı? Fakat Amerika'nın bir gerçeği bu ve daha da nicesi var.

Yukarıda paylaştığım linklerdeki çocukların yaşadığı ruhsal ve bedensel travmalar çok küçük iki örnek. Onlar eşcinselliğin ve transeksüelliğin moda haline gelmesinden, çevrelerinden etkilenen genç bireylerden sadece ikisi. Bu zararlar görüldüğü gibi hem psikolojik hem fizyolojik olabiliyor.


Bunun dışında eşcinsellik bireylerin kendilerine de büyük zararlar veriyor, yine hem psikolojik hem fizyolojik zararlar:

Şunlara da bir göz at
1: www.cdc.gov
2:www.nzaf.org.nz

'Gay and bisexual men accounted for 83% (29,418) of the estimated new HIV diagnoses among all males aged 13 and older and 67% of the total estimated new diagnoses in the United States.
Gay and bisexual men aged 13 to 24 accounted for an estimated 92% of new HIV diagnoses among all men in their age group and 27% of new diagnoses among all gay and bisexual men.'

Bu istatistikler şaka değil. Devası olmayan bir virüs bu. Bağışıklık sistemini çökertiyor.

Sen çok naifçe 'iyi' ve 'kötü' deyip geçmişsin. Kime göre neye göre bakmamışsın. Bir akıl hastasına göre iyi var bir sağlıklı insana göre iyi var...

Yukarıda anlattım. Sorulması gereken asıl soru: Bu durum ve bu insanlar Sağlıklı mı? Sağlıksız mı? Bu soruyu sorduğun zaman cevap kişiden kişiye değişmez, görecelilik ortadan kalkar. Ve cevap açık: Bu insanların kendileri de sağlıksız, büyük kısmının çevrelerine olan etkileri de sağlıksız.

Daha kötü ne olabilir?
  • idexo  (15.09.17 22:42:15 ~ 22:42:35) 
@idexo

Sanirim ortak noktamiz escinsellerin toplumdan soyutlanmamasi. Bu da aslinda ulkedeki duruma bakarsak basarili bir gelisme.

Gay pride konusunda ortak olabilecegimiz nokta su: escinsellik normal deyip ardindan pride yapinca normal olmadigi gosteriliyor olabilir cunku normal bir sey kutlanmaz.

Ancak farkli oldugumuz nokta su: Ben 18 yas ustu iki ya da daha fazla kisinin ayrica 18 yas alti iki ya da daha fazla kisinin birlikteligini kisisel hak ve ozgurluk kapsaminda degerlendiriyorum.

Gay cocuk yetistirmek gay cocugu zorla duzcinsel yetistirmek gibi cocuk istismari olabilir. Ancak her gorusun istismarcilari var. Bu durum bana gore ozgur iradeli insanlarin kimi sevecekleri konusunda onlara baski yapabilecegimiz anlamina gelmiyor.

Ozgur iradenin ne oldugu da tartisilir ama biyoloji ozgur iradenin biraz disindadir. Duzcinsel bir erkegi baska bir erkekle seks yapmaya zorlasaniz ereksiyon bile olamayabilir. Gay erkek de bir kadinla ayni sorunu yasayabilir ornegin. Ya da bir insana zorla yeni bir seks fantezisi edindiremeyiz. Tum bunlar biyolojik surecler. Bunun gibi nedenler benim gay haklarini desteklememe neden oluyor cunku secim gaylere ait degil oyle doguyorlar.
  • Traveller  (16.09.17 10:23:20) 
Hayvanlarda eşcinselliğin olması insanların azgınlıktan kendi cinslerine yönelmesi argümanını nasıl yok ediyor anlamadım. Hayvanların düşünsel ve sosyal yetenekleri, insanlar kadar gelişmiş olmadığından bu karşılaştırmayı yapamayız. Genetik açıdan eşcinsel olmayan biri sosyal çevreden gayet kolay etkilenebilir.

Bir şeyin normal veya anormal olduğu referans noktasına göre belirlenir. Bu referans noktası da genellikle toplumsal ahlak kurallarıdır. Daha aykırı bir referans noktası gerekirse evrim verilebilir. Evrimin mekanizmasının amacı çoğalmaktır. Eşcinseller bunu sağlayamadığı için evrim sürecine aykırıdır.
  • elitist  (16.09.17 10:46:33) 
@Traveler Bilinç önemli. O yüzden soyutlanmaları iyi değil. Bu insanları yok sayamayız. Öte yandan bugün artık 'gay pride' ile karşılaştırılabilir olduğunu düşündüğüm obeziteyi kutlamaya çalışan bir kitle var. Bu obeziteyi kutlayanlar büyük bir ruhsal çöküntüdeler. Sağlıklı olmaya çabalamak yerine kendilerini iyi hissetmeye çalışıyorlar.

Gay, şişman, fakir, sakat, nerd, normal, anormal, sağlıklı, sağlıksız fark etmez. Toplum içerisindeki hiçbir grubun bu kadar büyük bir psikolojik çöküntüye düşmesine müsade edilmemeli. Kurban psikolojisi çok kullanışlı ve rahatlatıcı bir psikoloji. Bu da benim kültüre bakış açımla ilgili.

Tekrar tekrar önemle, bıkmadan vurgulamaya çalıştığımda şudur: Mesele, iyi hissetmek değil, iyi olmak. İyi olmak = Sağlıklı olmak.

18 yaş meselesini esasen eleştirmiyorum bile. Çünkü bir sürü insan var çok genç yaşta olgunlaşmış, aklını başına almış. Bunları ben de görüyorum. Yine bir sürü insan var gelmiş 30-40 yaşına hala kendi hayatını sağlıklı idame ettirecek bilinç, anlayış, akıl bir türlü bu kişide gelişmemiş. O yüzden akıl yaşta değil baştadır.

Peki iş makrolaştıkça, bireyden topluma çıkıldıkça ne olacak? O zaman demokrasinin de bir anlamı olmaz. Ünlü mankenimizin derin sözüne geliriz: Dağdaki çobanla benim oyum bir mi?

Burada 18 yaşın önemi başlıyor. Kuralların mikro-manage etmeden, toplumu belli bir düzen tutması şart.

Benim ideal anlayışımda dahi birey yetişirken onun kendini geliştirmesine yetecek ortamı sağlayıp özgür bırakabiliriz; ama gerçek toplumla yüzleşince benim idealimin bir kaosa dönüştüğünü görüyorum. Maalesef kitaplardaki tanımlar, idealardaki fikirler gerçek hayat için çok kaba. O yüzden sözlük anlamıyla hayatı yaşayamayız.

'Gay cocuk yetistirmek gay cocugu zorla duzcinsel yetistirmek gibi cocuk istismari olabilir. Ancak her gorusun istismarcilari var. Bu durum bana gore ozgur iradeli insanlarin kimi sevecekleri konusunda onlara baski yapabilecegimiz anlamina gelmiyor.'

Esasen ordaki çocuğun hissettiği baskı çok sevdiği insanların kırılmasını istemediğinden geliyor. Evladı gay olan ebeveynler bunun tam tersi konumdalar ve bence hissettikleri duygular o çocuğunkiyle aynı. Umarım paralelliği kurabiliyorsundur.


'Ozgur iradenin ne oldugu da tartisilir ama biyoloji ozgur iradenin biraz disindadir. Duzcinsel bir erkegi baska bir erkekle seks yapmaya zorlasaniz ereksiyon bile olamayabilir. Gay erkek de bir kadinla ayni sorunu yasayabilir ornegin. Ya da bir insana zorla yeni bir seks fantezisi edindiremeyiz. Tum bunlar biyolojik surecler. Bunun gibi nedenler benim gay haklarini desteklememe neden oluyor cunku secim gaylere ait degil oyle doguyorlar.'

Benim anlayışımla 'özgür' irade diye bir şey yoktur. Bu da oldukça biyolojik ve fiziksel bir durumdur. Çoğumuz 'istediğimiz' için değil içimizden o an öyle geçtiği için bazı şeyleri yaparız. Kaldı ki 'istediğimiz' şeyler de bazı hormonların işidir. Fakat kabul ettiğim özgürlük şu: 'yapabilme, edebilme özgürlüğü'. Yani yukarıda dediğim gibi insanlara alan verilmesi şart.

Konuyu uzatmamaya, dallandırıp budaklandırmamaya çalıştım. Seviyeli tartışma için teşekkürler.
  • idexo  (16.09.17 11:50:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.