[]

Ram ve ssd

Daha önce buradan sormuştum, bilgisayarımda hız sorunu var.Ram ve ssd önerdiler. 5 yıldır benimle. Garantisi biteli çok oldu. Lenovo marka. Bu bilgisayara Ram ve SSD yatırımı yapmak riskli mi? Yarın bir gün çok farklı bir sebebten çalışmamaya başladı diyelim bu aldığım ram ve ssd boşa mı gidecek?Çıkarıp satılabilir mi o parçalar?İkisinin toplam masrafı 370 tl ediyor.(4 gb ram ve 120 gb ssd)




 
9 yıllık casper nirvanaya ssd taktım büyük fark var tavsiye ederim. uyumlu ram bulamadım ram bulsam 8gb'ye yükselticektim. hala kullanıyorum laptopu. özellikle photoshop'da performans gözle görülür arttı.


  • deligine yuvarlanmis tavsan  (15.09.17 12:39:44) 
SSD bir şekilde kullanılır da ram'in kullanılmaz muhtemelen. Ben olsam ram alırdım daha ucuza gelir ve en azından günü kotarır. Sonraki bilgisayarınızda ssd olmasına dikkat edersiniz.


  • reactionic  (15.09.17 12:49:05) 
Eski bilgisayarda hiz sorunu icin bence en iyi is SSD almak olacaktir. PCIe baglantili, baska bi sistemde de kullanilabilir SSD olursa super. HDD/SSD farki, 5 yillik RAM/yeni RAM farkindan cok daha buyuk olacaktir.


  • cinsiikinoktaustustesapik  (15.09.17 14:58:53) 
işlemci ne? soran olmamış ama işlemcinin çok etkisi var ssd ile birlikte.


  • safepassage  (15.09.17 15:35:59) 
@safepassage

Özellikleri: İNTEL(R) PENTİUM(R) CPU B980 @ 2.40 GHz

Islemci de berbat sanirim.
  • maria puder  (15.09.17 16:28:01) 
pentiumsa cok faydasini goremezsin diye biliyorum. yine de bi arastir istersen.


  • safepassage  (15.09.17 16:47:09) 
i5 veya i7 bir makinaysa değer. çok fark ediyor.


  • orpheus  (15.09.17 22:29:14) 
İşlemci düşükse buna yatırım yapmak yerine uygun fiyatlı yeni nesil bir şeyler bakmanızı öneririm.


  • içe doğru kaslı olan çocuk  (16.09.17 22:56:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.