[]

millet parayı nerden buluyor

herkes mi zengin? sosyal medyayla daha da görünür oluyor. geçende de başlık vardı sözlükte aylardır tatil yapanlar diye. gerçekten böyle bir kitle var. adam 6 aydır tatilde. ya da böyle sanatla falan uğraşan ama pek para kazanmayan insanlar var. böyle alternatif müzik yapıyorlar ama para kazanmaları zor. 30 yaşındalar ve gayet ortalama üstü hayat sürüyorlar. böyle alakasız bir iş yapıyorlar ama yaşadıkları hayat bambaşka. genel konuştum tabii. gayrimenkul zengini başka şirket sahibi başka. ancak millet nasıl zengin oluyor böyle?




 
parayla imanın kimde olduğu belli olmaz demiş eskiler. o görüntülere itibar etme.


  • Frederick Co  (15.09.17 12:45:54) 
Çoğu kira yiyen tipler onların. 150 bin kira geliri olan insan tanıyorum, bütün gün sporda, alışverişte.Yazın zaten full alaçatıdaydı.Abisinin orda dükkanı var,hobi olarak gider bazen kasada durur. Bu tarz insanlar genelde onlar.Alternatif müzik, sanatla uğraşma vs tamamen hobilere yönelik, para kaygıları yok.


  • maria puder  (15.09.17 12:49:19) 
Benim aylardır tatilde olan arkadaşlarım genelde işsiz. Onun bunun yanında, aile yazlığında falan takılıyorlar. Bence tatil paradan çok vakit meselesi.


  • manuel mandalina  (15.09.17 13:01:53 ~ 13:02:45) 
Eş parası yiyen de çok var. Onların da en büyük aktivitesi kombin bakım instagram, snapchat.


  • mobydick  (15.09.17 13:05:53 ~ 13:06:05) 
Sadece makarna, pilav yeyip, 5 kişi aynı evde kalıp bunu yapanları tanıyorum. Hayatım ne kadar mükkemmel diye gösteriş yapıp bok gibi bir hayat yaşıyorlar.

Aile, koca parası yiyenleri de var.
  • empedokles  (15.09.17 13:11:07) 
zengin degil yasamasini biliyor


  • lithu  (15.09.17 13:17:34) 
işsiz olup 6 ay tatil yapan epey çok
ama tabi adamın aman işe gireyim gibi bir derdi de yok zira babası zamanında evini almış, bi tane de kiraya vermiş (en kötü) veya buna benzer bi garanti geliri var, ufak tefek işler de yapıyor, misal komisyon alıyor, organizasyon yapıyor filan. gidip maaşlı çalışıp 5-5.5 gün çalışacağıma (ki süper okul mezunu da değil bunlar genelde) 3-5 bin bi maaş alacağıma onu da senede 2 hafta tatil yapmaya harcayacağıma diyor, haftada 3-5 saat çalışırım, bana kalan 1-2 bin lira para olur, mis gibi de yerim. yeri geliyor daha büyük işler bağlıyor daha büyük paralar kalıyor onunla zaten araba filan değiştiriyor :)
diyeceksin şimdi o adam bir nevi ticaret yapıyor zaten...tam olarak öyle de değil. bu hayat tarzının bir getirisi tamamen. tüm gün gezen, ortamlarda takılan adam, acayip de çevre ediniyor. tüm gün muhabbet edince biri diyor ki "ya bana şöyle bir şey/hizmet vs" lazım. Ya da yine bu ortamların adamları genelde zora gelemedikleri, uğraşmadıkları için biraz bilen ve ağzı laf yapan adam bunlardan güzel para kazanıyor.
Bunun dışında çeşitli alternatifler var.Sanatçıyım diye takılanların da garanti gelirleri oluyor genelde. Babasından kalan emekli maaşını yemek için sevgilisiyle evlenmeyen kızlar var, ev de birinin babasından kalma, 42 yaşında emekli olmuş babası, 30 sene maaş almış, ölmüş, kız da 30 yaşında şimdi mesela 40 sene böyle maaş yemeyi düşünüyor gibi.
bi de bunların sosyal medyada öyle cool takıldıklarına bakma, 3 kuruşun hesabını yapanları da çok. yılın belli dönemi muğlada yaşıyorum ben de geziyorum vakit buldukça (ama hiç sosyal medya paylaşımım yok) saatte 1500 paylaşım yapıp otostoptan başka ulaşım kullanmayan, mecbur kalıp dolmuşa binince, cüzdanının el değmemiş dehlizlerinden 40 kere katlanmış bir 10 lirayı güç bela eli titreyerek veren arkadaşlar var. yahut öyle kızlar var ki hangi gece hangi adama yıksa hesabı diye hafta başı çetele çıkarıyor, plan program yapıyor.
  • niye ama  (15.09.17 13:20:05) 
gördğün sadece bir kare fotoğraf müdür.
çok da şeetmemek lazım bence. onların da amacı zaten bunu konuşturmak. adam naapsın, bir yıl boyunca yapamadığını bir kare fotoğraf ile yıl boyunca anlattırıyor.
üstelik şu da var: gerçekte o karede görünen şeyleri yapıp yapmadığını da bilemiyoruz. yani oradan geçiyor mu? veya birine rica mı etti içkinlen bi poz verebilir miyim diye? vs.
  • fempusay  (15.09.17 13:20:30) 
yok sadece tatil değil. az paraya da gezilir sonuçta. ama belli bir yaşı geçip hala öğrenci gibi takılıp zengin gibi yaşayan insanları kastediyorum. adamın tek işi müzik mesela. böyle az ünlü müzisyen çok. adam müzikten para kazanıyor olamaz. ama rahat rahat yaşıyor. ya da şu belli başlı youtuberlar falan. adam/kadın kaç yaşında takılıyor öyle ama para nerden geliyor? bir de sadece gezen bir kitle var. bunlar maaşlı çalışan birinin yapabileceği şeyler değil. adam mesela tüm festivallere gidiyor. bordrolu insanın toplam tatili belli. işsiz olsa parası yetmez, çalışıyor olsa zamanı olmaz. sadece sosyal medyaya bakmıyorum. kimini uzaktan tanıyorum ama ayıp olmasın diye soramıyorum da :D


tabii biraz genel bir soru oldu. yani şeyma subaşı da bu kategoriye girer 3 bin lira kira geliri olan adam da. ama bambaşka hayatlar.
  • black mamba  (15.09.17 13:25:07) 
Senin dediğin kira geliriyle bu işi döndüren adamla bordrolunun temel farkı, ilkinin rahat bi tip olması. Gelecek kaygın yoksa ya da garantici bi tip değilsen ve de raadsan, cebinde kuruş olmasa bile gayet güzel gezip tozarsın millete yancı ola ola. Garantici tipsen, cebindeki paranla bile gezmek kaygılandırır insanı.

Bi de tik at ya, bu nedir?
  • manuel mandalina  (15.09.17 13:46:21) 
aynen maaşlı çalışan olamaz bu insanlar. işi bıraksa geri dönemezler. ki zaten çalışmıyorlar :D ifşa etmek olmasa söylerdim de ayıp olur. mesela bir arkadaş vardı uzaktan. geçenlerde bir tatil yöresinden ev kiralamış. amaç da şu arada kafasını dinlemek için kaçmak istiyor. lüks bak. kiraladığı evi birçok insan oturmak için bile kiralayamaz. ama ailesinin şirketi vs. falan var sanırım. 35 yaşında sürekli goy goy yapıyor.


  • black mamba  (15.09.17 14:09:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.