[]

Bir Dönemde Bütün Dersleri Almak Şart mı?

Merhaba

Ünide bir dönemde bütün dersleri ve stajları almak şart mıdır?

Sadece istediğimiz dersleri ve stajları alıp gerisini bırakabilir miyiz?

Yoksa belirli bir kredi yükü mü var asgari alınması gereken?

Saygılar

 
değil. istediğin dersleri alıp gerisini bırakabilirsin.


  • mete kudur  (14.09.17 22:11:32) 
30 ects şart.
istersen 10 daha alabilirsin.

istemiyorum desen de 30 ects seçmen gerekir. ama derse girmezsin, kalırsın. zaten seneye alacaktın yine almış olursun. seçmenle seçmemen arasında bir fark olmaz.
aama seçmek zorundasın çünkü okul sana dönemde 30 ects ders vermekle yükümlü.
  • attirmayin makedonun kafasini  (14.09.17 22:26:27) 
hepsini seçince ve dersten kalınca ağırlıklı ortalama notum düşüyor.

o yüzden sadece geçebileceklerimi alsam, kalanı da seneye alırım hem böylece not ortalamam düşmez diye düşündüm.
  • Mehmet Ersoz  (14.09.17 22:43:57) 
hiçbir şey almak zorunda değilsin. o dönemin zorunlu dersi diye de bir şey yok. okul sadece 8 dönemde mezun olman için sana bir program öneriyor. ama sen kendi programını istediğin gibi oluşturabilirsin. sonuçta mezuniyet için zorunlu dersleri ve farklı tipte ects sayısını tamamlıyorsan mezun oluyorsun.

ha sadece okulun önerdiği programda gitmezsen ilerde alman gereken bazı zorunlu dersler filan çakışabilir eğer normalde okul onları farklı dönemlere koyduysa.

bizim okulda da normal ects yükü 30, ama iki dönem boyunca 18'er ects aldığım da oldu, bir şey olmuyor.

çok ders seçip bazılarından kalmak duyduğum en saçma şey bu arada. transkripteki o kadar F'i nasıl açıklayacaksın sonra? ayrıca kalmaktansa dersten çekilme / withdraw diye bir şey var, o yapılabilir. ama yine transkripte W gözükmesi de pek iyi değil. bu durumda mantıklı olan geçebileceğin kadar ders alıp güzel bir ortalamayla bitirmek.

not: söylediklerim özyeğin üniversitesi için geçerlidir. belki diğer okullarda farklı olabilir.
  • king lizard  (14.09.17 22:46:37 ~ 22:53:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.