[]

YGS/LYS için hangi yayınevini önerirsiniz?

kardeşim için kaynak alacağım hangi yayınevi iyidir? bilal'e anlatır gibi konu anlatımlı olursa pek hoş olur, çocuğun temeli biraz zayıf da.

- eşit ağırlık


 
Esen


  • balpolen  (14.09.17 20:36:20) 
selamlar,

yayınevleri maalesef her derste güçlü değil. o yüzden her dersin en iyi yayınını almak en iyisi. eşit ağırlık için şöyle bırakayım,

* edebiyat -> limit el kitabı, limit soru bankası kesinlikle. bunlar bitince yayın denizi olabilir, diyelim o da bitti karekök olabilir.

* coğrafya -> limit soru bankası hoşuma gitti. yine yayın denizi bakabilirsiniz.

* matematik -> 3-4-5 yeni basım çıkarsa onu alın, çıkmazsa almayın. karekök kesinlikle çözülmeli, zor falan diyenlere bakmayın ama her seviye adam çözemez. o seviyeye çıkmaya çalışsın. seviyesi pek iyi değilse fem simetri alsın, oradan en temelden başlasın. ortaysa da alabilir, pekişir, daha iyi olur. simetri zaten konu anlatım gibi bi şey.

* geometri -> birey b geometri soru bankası. o biterse karekök -zordur bu-. ama birey çözmeli. hem çözümlü falan, güzel bi kitap. seviyeyi yükseltirse pekiştirmek için karekök mps alabilir, son testlere doğru zorlaşan bi kitap o da. karekök kolay olmaz zaten.

* türev-integral-limit-trigo -> fasikülle çalışsın. artık konu anlatım devri bitti. fasiküller çok faydalı, çok iyi. yüzde yüz yayınlarını kesinlikle ama kesinlikle çözmeli. matematikte fasikül bu adamlardan sorulur. bi tık daha altı apotemi fasikülleri. apotemi fasikülleri de çok güzel ama ben limitini beğenmedim. türev ve trigosu iyi.

* matematik için ayrıca behzat rasuli diye bi adam var. konuyu uzata uzaya anlatıyor, bi parabol 2,5-3 saatte falan bitiriyor. ama uzun demezse öyle da böyle öğrenir. çok iyi anlatıyor. pahalı biraz, yani bi dersi 10 lira. türev mesela 40-50 lira. kitapları var barış ayhan yayınları, onlara da bakabilirsiniz ama onlar da biraz daha orta-üst sanırım. videolar için bana mesaj atabilirsiniz, bende varsa atarım size de.

* diğer sosyal bilimler için yayın denizi güzel bi kitap. cevap anahtarı yanlış olan kitapları var, hangileri tam bilmiyorum. ama yayın denizi iyidir. limit de keza sosyal bilimlerde iyidir. limit zaten sözelci kitabı.

* ygs fen de bakacaksa eğer, ki bakmak zorunda ygs tm-mf fark etmeden hepsinin çözülmesi gereken bi sınav, palme'den baksın. kimya bonus derstir, biyoloji de ezber. sayısala kafam basmıyor derse en kötü bi kimya çalışmalı, çalışmak zorunda. biyoloji de basit, bi haftada biter ygs kısmı. bu ona sıralama atlatır çünkü tm'ler ygs fen çözmüyor ve çözen öne geçiyor.

* ygs denemesi konusunda da bi şeyler söyleyeyim. hiçbir yayın ösym gibi değil, hangi yayını çözerse çözsün sınavda başka bi sonuç alma ihtimali yüksek. kendimden biliyorum. 3-4-5 bi kere denemeleri alıp çözülmeli, altın karma var o da alınabilir farklı yayın görmek adına, kültür'ün tüm kitaplarından, yayınlarından, okulundan uzak dursun. denemeleri de çöp, okyanus da keza deneme olarak son derece başarısız. fem bulabiliyorsanız fem alın. öyle ya da böyle, yıllarca sınavları yapan adamlar fem'i yazdı. fem'in ders ders denemeleri var, kapsül, denge denemeleri. onları alın. mutlaka alın.

* paragraf çok önemli. ki özellikle tm için. fem paragraf denemelerini bulun. var internette. onları çözsün, yayın denizi çözsün. ama şunu söyleyeyim, yani sadece paragraf çözerek hız kazanmak ve çok net yapmak herkese nasip olmaz o yüzden kitap en kötü bi yarım saat kırk dakika kitap okusun. ygs zaman sınavı çünkü ve paragraflar çok zaman alıyor, hızlanması gerek.

* problemlere çok ama çok ağırlık versin. ygs'de bu yıl 12 tane çıktı milletin anası ağladı. paragraf paragraf problem. piyasadaki problem kitapların tamamına yakını boş. hiçbiri ösym gibi sormuyorlar, ösym tarzı diyenlere de ben inanmıyorum çünkü değiller. bence zorlasın, zor çıkıyor çünkü mutlaka bir iki tane. bu yıl çoğu zordu orası ayrı. behzat'tan problem dinleyip karekök ve apotemi'den yürüsün. problem çözmek zorunda ayrıca, problemi ayrı bi ders olarak alabilirsiniz. 12 soru yani.. coğrafya 13 soru, öyle diyeyim.

edit: ayrıca donanımhaber'da kitap tavsiye konuları var, yeni bi şey alacağı zaman onlara bakabilir. onun dışında donanımhaber her zamanki gibi boş ve salak dolu bi platform. yine de iyi yerler kazanan çocukların açtığı tavsiye konularına bakabilirsiniz.
  • mehmed resad  (14.09.17 20:53:42 ~ 21:04:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.