[]

nişan atılınca takılara falan ne oluyor?

ekşideki "nişan vs söz" başlığını görünce aklıma geldi. sanırım bu nişan, söz olaylarında falan kıza takılar makılar takılıyor bir sürü. velev ki ilerde nişan bozuldu, bu takılan takılar geri veriliyor mu yoksa kapora misali yanıyor mu:)

bu konudaki genel teamül nedir yani?

edit: bir de tek taş falan var tabi onu da ekleyelim

 
kızlar erkeğin aldığı herşeyi iade eder, etik gereği by şekilde oluyor. (tek taş filan hepsi dahil, kızın alyansı erkeğe veriliyor erkeğin alyansı da kıza)

Ama eğer ortada anlaşmasız bir nişan atma varsa boşanmada olduğu gibi konu yargıya da taşınabiliyor.
  • mete kudur  (14.09.17 16:56:06) 
mantıken 2 taraf da kendisine verilenleri iade etmeli. ama o şartlarda o psikoloji ile şunu ver bunu ver diye düşünmez herhalde iinsan


  • gazozailacatmauzmani  (14.09.17 16:58:51) 
Bizim ailede nişan atma bir kaç defa oldu ama damat beylerin şerefsizliğinden olduğu için eşyalar çöpe atıldı takıları da yedik tek laf edemediler.


  • jazzabel  (14.09.17 17:03:36) 
Eskiler Düğün sonrasında altınlar kadının derler (namus parası, bekaret parası vs vs bin türlü ismi var) o nedenle iade edilmez. Nişan için bir yorumları yoktur muhtemelen.

Anlaşmak en iyisi. Aksi halde, biri kesin üstüne çöker.
  • lcha  (14.09.17 18:02:36) 
Hediye verilen bir şeyin geri alınması ayıp değil mi? Tek taşın geri alınması gibi.


  • geçerkenugradım  (14.09.17 18:49:13) 
Kanunlara göre nişan hediyesi maksadıyla alınan her şeyin karşılıklı iadesi gerekiyor, iade edilmezse dava açılabilir. Ama şöyle bi ayrım var, mesela oğlanın kıza gönlünden koparak aldığı kolye, telefon vs. bunlar verilmez, doğumgünü hediyesi gibi şeyler geri verilmez. Aynı şekilde kızın oğlana aldığı doğumgünü hediyesi, yıldönümü hediyesi gibi şeylerin de iadesi istenemez.

Çevremde nişanı bozan kızlar nişan elbisesi ve alyans dahil her şeyi geri veriyorlar.

Şahsi fikrim, her şeyin iadesi gerekir, heerrr şeyin.
  • megalomaniac  (14.09.17 19:07:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.