[]

yeni taşındığımız evdeki tuhaf tavan yapısı + bonus soru

arkadaşlar bu inşaat işlerinden çok anlamadığım için soruyorum.

şimdi bu evin banyo, küçük tuvalet, koridor, ebeveyn banyosu ve yatak odasının ebeveyn banyosuna denk gelen hizası arasında kalan dikdörtgen kısmın tavanı, evin diğer yerlerindeki tavana göre daha alçak. o kadar ki elimi uzattığımda tavana değebiliyorum.

bu kısımlarda niye özellikle tavan alçak olur ki? içinden boru moru mu geçiriyorlar acaba?

öyle asma tavan falan da değil, bildiğin beton tavan.

bonus soru: mutfak havalandırmasında bir sıkıntı var sanırım. birinin pişirdiği yemeğin kokusu aynen eve geliyor. tahminimce davlumbazın bağlı olduğu bacadan geliyor. zira başka gelecek yer göremedim. kendi deliğime davlumbazdan çıkan spiral flex boru takılı ama öyle sadece ucunu sokmuşlar. ben bu kokunun gelmesini bir şekilde engelleyebilir miyim?

 
Eski evdir muhtemelen. Dediğin gibi tesisat, özellikle de varsa hela taşının tesisatını bağlayabilmek için yapılırdı.

Hangi kattasınız o önemli. Alt katlardaysanız, bazen bu havalandırma boşluklarını üst katlardaki ev sahipleri tadilat falan yaparken kapatabiliyorlar. Veya açıksa, çatıda radyal aspiratör olması lazım, havanın çekilmesi için. Belki o yoktur falan... Kapıcıya bir sorun.
  • malheiros  (14.09.17 13:53:28) 
ev o kadar da eski değil, yani tahminimde 200'li yıllarda yapılmış bir ev. yani maksimum 12-15 yıllık bir bina olduğunu tahmin ediyorum.

ev 4 katlı binanın 3. katında.
  • kibritsuyu  (14.09.17 14:47:23) 
1- banyonuzda küvet vs var ise, veya genel olarak tesisat ve bu tür aparatların takılması için banyo ve tuvaletlerde tavan alçak olabilir.

2- Mutfak havalandırmasında sizin veya alt kattakinin bacasını iş bilmezin birisi bağlamıştır. Aynı bacaya bağlanınca da koku geçişi ister istemez olur. Öncelikle siz doğru bacaya mı bağlısınız onu kontrol ettirin, eğer doğru ise, klavuz ayna vs. bir şekilde bacaya diğer bağlı olanı bulun ve sorunu çözün.
  • cursor  (14.09.17 15:28:59) 
bacamatik işinizi görür. bir araştırın.


  • conrad moricand  (15.09.17 01:20:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.