[]

İlk defa gözlük alacaklara öneriler

herkese selam
gözlerimin birinde 0,75 birinde 1,00 derecelik bir bozukluk vardı ama önemsemedim gözlük mözlük takmadım. şimdi gözlerim bir garip, dalar gibi oluyor sürekli, buğulanma mı denir ne ise bilmiyorum öyle bişi yaşıyorum. yarına randevumu aldım ve gözlük takmak istiyorum doktor da önerirse.
nereden alayım, nelere dikkat edeyim, fiyatlar ne durumda gibi sorularım var bilgilendirirseniz çok sevinirim.
yer istanbul anadolu yakası. kadıköyde alabileceğim yerler varsa çok iyi olur..

 
Fiyat konusunda söyleyeceğim tek şey aracı, torpil, tanıdık vs. arkadaş ne varsa çok çok daha uygun alırsın. (markalı güneş gözlükleri de dahil)
Gözlüğün hafif olmasına dikkat et,silmek için peçete kullanma, çizer.

  • 1adam  (13.09.17 23:47:51) 
buğulanma bilinen yakını uzağı görememe değil de göz hastalığı gibi duruyor. doktor çözecektir zaten, yalnız nacizane tavsiye tek bir doktorla yetinmeyin göz olaylarında. ben bundan tam 10 yıl önce birşeyler okurken tek gözümü kapatıyorum diye doktora gitmiştim, bakmıştı makinelerle ve birşey yok demişti(özel hastahane). geçenlerde bi' üniversite hastahanesi gittim ve elimle kapattığım gözümü kapatma sebebim göz kaymasıymış. Erken farketseydin daha antremanlarla daha hızlı çözerdik dedi doktor. 10 yıl sonra.

Bunun dışında, gözlük yazıldığında devlet size çerçeve ve cam için cüzi bir miktar ödeme yapıyor. gözlükçüklerde bu devletin ödediği meblağaya çerçeveler var, ama camlarda yok buhar tutmayan kolay kirlenmeyen filmli milmli diye fiyat farkı doğabiliyor.

Alternatif olarak marka çerçeve isterseniz -ki daha öncede belirtmiştim eğer kenarda timsah işaretini görmek sizi memnun etmeyecekse çok bi' farkları olmuyor sadece biraz daha sert kalabiliyor bu çerçeveler, bu markalara göre de fiyat makası çok açık. yani hiç para vermeden de devletin ödediği çerçevelerden alabilirsiniz yada gucci'nin ne bilim dg'nin çerçevelerine de bir maaş bayılabilirsiniz. size kalmış.

gözlük biraz saat gibi, yani ben daha hiç bozulan saat görmedim mesela ama fiyatları çok farklı seyrediyor. gözlük çerçevesi de öyle. düşürürseniz çoğu kırılacaktır, zaten verdiğiniz paranın büyük kısmını sağlamlığına ve şıklığına değil(modellerde neredeyse her markada birbirinin aynısı var) marka değerine veriyorsunuz.)

gözlükçülerde fiyatlar çok oynuyor o yüzden nereden alacağınız sorusunun cevabı belli değil, çok fazla pazarlık payları oluyor. hesap makineleriyle filan çok oynarlar böyle oyunlara gelmeyin birkaç yere sorarak karar verin. gözlükçülerde sizinle bire birde satış görevlisi ilgilendiği için çoğu bu olaya düşüyor. bunu yapmayın, mağazadaki modellere ve fiyatlara bakın pazarlık edin ve sonra da diğer mağazalara bakın. ardından bu baktıklarınız arasında sizin için en uygununu alırsınız

dikkat edilecek pek unsur yok, cam olaylarına 2dk internetten bakın hangi özellikleri size lazım hangisi değil(mesela benim için kolay kirlenmemesi pek mühim değil, o yüzden onun için ekstra bir ücret ödemek istemiyorum gibi) bir de markaları vardı bu camları kalitelerine göre ona bakın ve yüzünüze uygun bir çerçeveyle birleştirin. hepsi bu.

Yerinizde olsam çok fazla markalara para vermezdim -ki özellikle ilk gözlüğüm olacaksa çünkü bir süre sonra sıkılabilirsiniz.
  • mete kudur  (13.09.17 23:54:44 ~ 23:55:11) 
ağır bir çerçeve seçersen çok üzülürsün, burnunda da iz yapar. o agırlık baş ağrısı bile yaratır.


  • turk kizi  (14.09.17 10:45:18) 
ağır alma, bi de çerçevesiz alma. kenardaki vidaların etrafını temizlemesi çok zor oluyo.

ha bi de özellikle bilgisayar başında kullanacaksan üç kuruş fazla ver o yeşil parlayan filtrelerden de yaptırt.
  • yuto  (14.09.17 15:34:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.