[]

İşin içime sinmemesi

Bu kadar işsiz insan varken şımarıklık mı yapıyorum bilmiyorum ama, moda ve tekstil tasarım mezunuyum (daha yeni mezunum), bir tanıdıkla iş buldum iş tasarımla ilgili değil orada satış yapılacak firmalarla yazışma, fiyat belirleme, koleksiyon takibi yok işte mal gitti mi geldi mi diye kontrol etmece falan yapacağım. Şimdi bunları yazmak bile tüylerimi diken diken ediyor inanılmaz derecede can sıkıcı buluyorum ama bu tanıdık olan kadın 20 sene boynerde çalışıp sonra kendi yerini açmış. Bu sebeple çok tanıdığı var. Bu aşamada tasarıma ihtiyacımız yok şu an zaten 2 tasarımcı dışardan çalışıyor ama ilerde bir firma ile birleşmeyi düşünüyoruz işte o zaman ne olur bilemiyoruz falan tadında konuştular.

İş benim için kabus gibi, günah kadar çirkin. Her sabah bunu kendime yaptığım için söverek gideceğim ama şu an için başka bir iş teklifi yok. Parası iyi olduğu için de madem öyle gireyim biraz da para biriktireyim diyorum. Yine bir tekstil firması olduğu için, işin iç işleyişini öğreneceğim ve tek umudum da kadının "ay ayça sen böyle harcanıyorsun seni tasarımcı yapalım ya da x firması tasarımcı arıyormuş senin referansın olayım" deme ihtimali.

Eğer olursaaa bir güüün bana başka kapılar açılır, çevre edinirim falan diye bu kadar nefret ettiğim bir işe girmek ne kadar mantıklı sizce? Herkes gir 5 6 ay çalış olmazsa çıkarsın ne var sanki falan diyor ama tanıdık falan da var ya aradasanki bileklerime beton döküp beni denize atmışlar gibi hissediyorum. Yardım edin :(

 
para kazanmaya ne kadar ihtiyacın var? öncelikle bunu değerlendir. ardından da, işe belli bir deneme süreci ver ve o süreçte de sana geleceğe dair hiç imkan sunup sunamayacağına dair fikirlerin de netleşir.


  • i drive the hearse  (13.09.17 13:31:31) 
Boşver canım, otur evde fasulye kır. Annenden babandan harçlık al, arkadaşların bir yere çağırınca "acaba pahalı mıdır?" diye düşün, hatta gitme. Hayalini kurduğun o kusursuz, mükemmel iş kapına gelir.


  • yirmisantim  (13.09.17 13:46:50) 
başka bir teklif yoksa çalış tabii ki şimdilik. çalışırken iş aramayı engelleyen bir şey yok. tamamen alakasız bir şey de değil üstelik, kendi sektöründe bir şirket. tecrübe tecrübedir, illa sana ileride yarar sağlar.


  • king lizard  (13.09.17 13:49:32) 
@yirmi santim +54215125125125


  • tosunpasa  (13.09.17 13:50:35) 
simariklik yapiyosun, ayrica yirmisantim +1


  • evde liyakat kalmamis  (13.09.17 13:53:02) 
Memlekette kaç kişi okuduğu mesleği yapabiliyor ki?
Artık şanslı gözüyle bakıyoruz bu insanlara. Hele ki okul biter bitmez istediğin gibi bir işe girme düşüncen, hayal gücü geniş bir arkadaşsın sanırım.

Özellikle şu içinde bulunduğumuz dönem iş seçmek için pek doğru bir dönem değil bence.
Bir süre idare edin aynı anda iş aramaya da devam edin tabii.

Ve olumsuz düşünme. Böyle düşünerek daha da yıpranıp işten soğursun.
Kendini motive et. Her yaptığı işin insana katkısı olur. Yaşadığın sıkıntılı zamanlar bile ileride bambaşka bir konuyla ilgili fikir verir.
Çalıştığın yerden ve her olaydan bir şeyler kapmaya bak.

Kolay gelsin, iyi şanslar.
  • mutekebbir  (13.09.17 13:58:51) 
Size simarik diyebilecek son insanim. Benim de icimden cekip gitmek geliyor bazen ama benim tecrubem cok. Benden cok gencsiniz, ilk isiniz. Sonradan uzulmemek adina bir abla tavsiyesi, is bulmadan cikmayin. Zaman dogru zaman degil.


  • loveisallaround  (13.09.17 14:33:33) 
Çalışırken tasarım da yapabilirsin istersen. İster bi firmayla anlaş ister yap yap biriktir. Mesai dışında sevdiğin bir uğraşın da olmuş olur.

Güzel sanatlar mezunu bi yakınım da aynı şekilde iş bulmuştu hiç kaçırmadı. Konumu gayet de iyi, tasarımcılardan daha iyi kazanıyor bildiğim kadarıyla. (O epey eskidi emekli bile olacak neredeyse) İşinden doyum olarak memnun.

Sektörün tozunu yutarsın, çevre edinir kendini tanıtırsın. Hiç kaçırma derim.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (13.09.17 14:50:54) 
işi içine sinen insan %10 u geçmez, iş hayatına hoşgeldin, zamanla biraz daha alışılıyor, ama benim gibiysen her gün kafayı yersin.


  • brayn  (13.09.17 14:56:48) 
Sen iyi biliyorsundur, benim en yakın arkadaşlarımdan biri tekstil öğretmeni, ben de onun arkadaşları ve öğrencileriyle ilgili anlattıklarından biliyorum; sizin sektör özellikle tasarımcıya çok acımasız. Yeni mezunları asgari ücretten deli gibi çalıştırıp, kısa vadede alacakları tasarım fikirlerini aldıktan sonra derhal şutluyorlarmış.

Dediğin gibi sektörün işleyişini içerden öğrenmen bakımından iyi bir işe benziyor bahsettiğin. Aracı olmasa, hiç deneyimin yokken belki bunu bile bulamayacaktın. Bence kahretmeden başla ve max fayda sağlamaya çalış. Ama beton meton diyip de 3 gün sonra bırakacak gibiysen ne adamları oyala, ne de başkasının önünü kapat derim.
  • manuel mandalina  (13.09.17 15:40:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.