[]

İstanbuldan 18 yaşında ev satıp afyondan 0 ev almak. Fikirleriniz? Resimli

Merhabalar

2 sene önce 80.000 TL'ye istanbul bahçelievler soğanlı merkezinde bodrum katı bir ev almıştım. 2+1 idi önce, sonra arka oda küçük diye orayı mutfak yaptırdım. 1+1 oldu. 80 m2. 750 kira alıyorum.

Şimdi akrabam afyon'da 0 daireler yapıyor 1+1 ve 2+0 (ki hangisi daha iyidir bilemedim, sizce?) Yakın akrabasına 80.000 liraya satmış, sana daha da uyguna, maliyetine yakın veririm diyor. Kira 700 oluyormuş. Erenler mahallesinde orada. Kaç m2 olduğunu resimlerden okuyamadım. Siz okuyabilirseniz söyleyin lütfen. Ama 40m2 civarıdır muhtemelen. Ama muhtemelen buradaki evden küçüktür.

Ekteki resimlere bakabilirsiniz.

Şimdi ikiside de oturmayacağım için, kira amaçlı düşünüyorum. Ama bir yerde istanbuldaki 18 yıllık bodrum kat ev mi, yoksa afyondaki sıfır ama muhtemelen çok daha düşük m2'li ev mi diye karar veremedim.

Siz ne dersiniz? Fikriniz ne olur?

Başka sormak istediğiniz bir bilgi varsa yazın lütfen.
Teşekkürler.

 
istanbul tapusu her zaman iyidir. yarın öbür gün kentsel dönüşüme girerse yeni daireniz olur.


  • kveldulv  (12.09.17 22:18:50) 
İstanbuldan daire satıp eskişehir veya ankaradan daire almak mantıklı ama afyon biraz afedersin köy gibi olduğundan yaşam belirtisine dair bir emare yok yani.Yine sen bilirsin


  • smokee  (12.09.17 22:23:42) 
Hocam uzakta olan mal ile uğraşması zor akrabam ilgilenecek desen bile tüm detaylara vakıf olamayacaksın. Büyük ihtimalle satamamış daireleri müşteri arıyor kurban seni seçmiş 80.000 lira olan evin kirasıda 700 lira olmaz kiracı sayın 2 olacak toplamda ne kadar kiracı o kadar problem birde ucuz evde ona göre insan oturuyor.900 liralık evde oturan ile 3000 liralık evde oturan aynı değil Yani ugrasacak
durumun varsa ona göre düşün hele iyi bir kiracı varsa İstanbul'da ben kimildamazdım. Bana cazip gelmedi.

  • alp9900  (12.09.17 22:34:24) 
Salla hacı kira olarak bakılır mı olaya. Yarın kentsel dönüşüm gelir zengin olursun. Afyon ne ya asgaha


  • glamdr1ng  (12.09.17 22:51:50) 
istanbuldakini satma


  • basond  (13.09.17 00:47:03) 
Hayatımın ilk 18 yılı Afyon'da geçti, sonra sırf bayramlarda falan gittim ama bu "Erenler Mahallesi" dedikleri yer Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin karşısına kurulmuş -yani şehir dışında aslında- yapay-yeni bir mahalle diye biliyorum. Hiç gitmedim görmedim, ama sanırım sırf öğrenciden oluşan ayrı bi kasaba gibi bişey olmuş orası :D

yani oradan ev alırsan kesinlikle öğrencilere 2'li 3'lü vereceksin diye düşün. Kira 700 olmuyor da olabilir, Afyon'da kişi başı 350 verdiklerini hiç sanmıyorum ama önce bi araştırın. Normalde şehir merkezinde kiralar yüksek ama öğrenciler Afyon'da... sanmam.
  • rodriguez2  (13.09.17 01:01:57) 
1-eldeki kuş daldaki kuştan iyidir, aldığın kiradan vazgeçme.
2-sen Istanbul'da isen afyon ile ugraşma. yakın olan evladır.

satma detim.
  • babilbaligi  (13.09.17 10:04:59) 
Ev almak istediğin Afyon'un o bölgeleri için bilgi vereyim sana.

Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi 80 bin liraya satılan 1+1 evler ya Erenler Bölgesinde ya da Devlet Hastanesinin olduğu bölgededir.

Bu daireler 80-100 bin liraya satılıyor. Kira bedelleri ise 700-1000 lira arası değişiyor EŞYALI OLARAK. Eşyasız kimse ev tutmuyor o bölgede çünkü hepsi geçici olarak buralarda olan öğrenciler.

Ayrıca Kira bedelinin tamamı salt sana kalmıyor. Buradaki daireler internet + yakıt + aidat dahil olarak kiraya veriliyor. Yani bunlar da yanlış hatırlamıyorsam 200-250 lira tutuyor. Yani sana kalacak para 500 lira falan olur büyük ihtimal. Öğrencilerin evleri nasıl kullandığı da muamma. Ayrıca öğrenciler 9-10 aylık sözleşme yapıyor. Yani ev 2 ay boş kalıyor. Böyle hesaplarsan yıllık 5000 lira kira gelirin olur bu da aylık 410 lira olur esasında aidat yakıt vs da düşersek. Zaten ilk yıl eve alacağın eşyalar 4-5 bin lira tutar. Bu para oraya gider.

Afyon'da emlak piyasası çıldırmış durumda. Dar gelirlinin alabileceği daire yok, zengin kesim daha da ev alıyor. TOKİ bile 250 bin liraya ev yapıyor.

Ben de oradan ev almayı düşünmüştüm ama çok baş ağrıtır gibi gelmişti.
  • akatreil  (13.09.17 10:45:18 ~ 10:46:45) 
Ayrıca illaki almak istersen bana evin olduğu sokak ismini söyle üniversiteye uzaklığını söyleyeyim. Üniversitede çalışıyorum zaten. Ön taraftaki evler kapış kapış gider, kolay kiralanır ama biraz arka taraftaki evler -yine üniversiteye yürüme mesafesinde olmasına rağmen- çamurların içinde, yolların tam yapılmadığı bölgededir. Onlar sonlarda mecbur kalanların tuttuğu daireler olur.

Ayrıca Erenler bölgesinin altyapısı çok kötüdür. Çünkü esasında orası "köy" altyapısı da köye göre belirlenmiş ama birden emlak piyangosu oraya vurdu ve köy altyapısı olan bölgeye binlerce ev yapıldı. Su sık sık kesilir. elektrik sık sık kesilir. yeni yapıldıysa 3-5 ay internet ile uğraşırsınız. aylık 250 lira aidat-yakıt parası vermenize rağmen parayı cebine atıp kömür yakmayan yöneticilerle uğraşırsınız.
  • akatreil  (13.09.17 10:51:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.