[]

solidworks

alüminyum bir profile plastikten iç kapak çizdim. sıkı geçmesi isteniyor. profilde kapağın gireceği yuvanın uzunluğu 1.9mm genişliği 10.6mm. sıkı geçmesi için aynı ölçüleri mi vermeliyim yoksa bir miktar küçük mü çizmeliyim ve o miktar nasıl belirleniyor tecrübeyle mi yoksa bir formülü var mı? çizdikten sonra kalıba girecekler. ilk iş tecrübem yardımcı olursanız sevinirim. anlatamadıysam fotoğrafta atabilirim




 
merhabalar, benim de bu konuda tecrübem yok ama sıkı geçmenin ölçüleri olduğunu biliyorum araştırabilirsin belki diye söylüyorum.


  • Apocalypse  (12.09.17 20:38:14) 
toleransları olması lazım şuradan bak bir;

www.muhendislikbilgileri.com

web.itu.edu.tr
  • rain when i die  (12.09.17 20:40:40) 
sıkı geçme tolerans tablosundan belirttigin ölçüleri çakıştırarak bulabilirsin. Tolerans sınıfını malzeme ve koşula göre seçiyorsun. internette sıkı geçme diye arattır aradıgını bulacaksın.


  • paudi  (12.09.17 20:55:52) 
tatlı bir sıkışıklık isteniyor ne güç bela giren ne de sallanan bunun icin hangi h'li kodu seçiyoruz.Ayrıca tabloyu nasıl okuyorsunuz? mesela linkte 1.6dan büyük 3mmye kadar olan h5 kodlu toleransa göre 0 -4 yazıyor. 0.4mm mi demek oluyor anlamadım www.konikkilit.com


  • toro  (12.09.17 21:04:43) 
abs plastikten olacak kapak. sıkı geçecek çokta zorlanmadan


  • toro  (12.09.17 21:11:43) 
kalıp çekmesini bilmeden bir kerede doğru yapmanız çok zor. deneyerek yapardım ben olsam. öncelikle sıfır ölçü verir çıkan sonuca göre rev. ederdim. veya kapağın iç yüzeylerini açılı yapabilirsiniz, dolayısıyla vurunca tak diye oturur. pahın en altında da +.3mm gibi büyük yaparsınız.


  • tukenmez adam  (12.09.17 22:56:29 ~ 22:57:38) 
Genişlik dediğin delik çapı olarak düşün birim delik sistemi hesabı yap delik için H olur.
Ona göre kalite sınıfı var Smax Smin ne kadar isteniyor ona göre hesap yapacan.
Makine elemanları 1 veya makina tasarımı 1 diye kitap bul boyut ve toleranslar ünitesinde aradığın cevaplar bulunur.
Ayrıca tablo gerekecek.
  • kararsızataletfilozofu  (13.09.17 00:17:55) 
Merhaba, öncelikle alüminyum profilin iç ölçülerinin toleransı da önemlidir. Kapağın gireceği derinlik belli değil. Fakat kapağın gireceği uzantıları açılı yapacaksın. Zaten kalıptan çıkması içinde bu açı şart ve en az 3 derecelik bir koniklik olmalı.Bu kapak az malzeme gitsin diye et kalınlığı 3 mm geçmez çogunlukla. Plastiğin türüne göre yumuşaklığı değişir. Benim tavsiyem kapağın profile oturduğu yerdeki son ölçü profilin iç ölçüsünden yaklaşık 0,3 mm buyuk olursa sorunsuz bir şekilde oturur. yani yuvaya giren kapağın on ölçüsü 2,2 mm ve 10,9 mm olacak. bundan sonra açı ile ölçü küçülecek. Eğer kapak bol olursa düzeltme sansın var kalıpta ufak bir revizyon işini çözer. Fakat kapak büyük gelirse işin zor. Onu hesaba katarsan iyi olur.


  • Restclean  (13.09.17 00:24:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.