[]

Hollanda da freelance çalışanlar

Var mıdır aranızda acep? Yani aslında soru şöyşe olmalıydı self employed olup bir yere bağlı çalışan (bağlı derken sadece bir yere hizmet etmek mesela, web designer sındır sadece bir şirketin işlerini yapıyosundur gibi) var mıdır böyle biri?
Hollanda da bu şekilde çalışan kişiler varsa bi bakar mısınız bikaç sorum olacak da =) ?



 
Merhaba,

Hollanda vatandasi olunmadigini varsayarak cevap vermeye calisayim.

Is kontratlari %99 ihtimalle sizin baska yere yasal olarak is yapmanizi engeller.

Durum vizeye gore degisir. Eger nitelikli gocmen ( kennismigrant ) vizesi ile gidilmisse bu vize calisilan sirketin sponsorlugu ile cikartilir ve kontrata baglidir. Kontratiniz biterse, fesh edilirse 3 ay icinde yeni bir is bulmak ya da ulkeyi terk etmek zorundasiniz. Is bulunca da yine calisma izni kontrata bagli olacaktir.

Aile birlestirme vs. gibi vizeler ile gidilmisse freelance olarak calisabilirsiniz tabi bunun icin fatura kesmeniz sart. Bireysel sirket kurmak gayet kolay ve hizli.

Bunlarin disinda herhangi bir yerde calisip disaridan is alan arkadaslar taniyorum. Vergi meselesi yuzunden genelde paypal ya da bitcoin uzerinden odeme kabul ediyorlar.

Ozet geciyorum, is kontrati resmi olarak engel. Bunu bir sekilde halletseniz de hesabinizda dikkat cekici hareketler olursa vergi dairesi nerede bu degirmenin suyu diyebilir.
  • whisky  (14.09.17 12:23:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.