[]

Arkadaşlık kavramı ve hangi durumlarda ''yeni'' arkadaş edinebilrisiniz ?

Öncelikle bu aslında kamuoyu yoklaması. Yani şimdi arkadaşımla burada uzun uzadıya millete sormayı bi tarafımızın yemediği bir konu hakkında ''bence'' anketi.


Aklımıza takılan mesele de şu; ben arkadaşlığın ihtiyaç duyan-duyulan olarak asla sağlanamayacağını bir aktivite-hareket ya da ortak bir durum içinde şekilleneceğini iddia ediyorum. Zaten bu insanlarda ki yalnızlık psikolojisini de buna bağlıyorum.

Yalnızlık psikolojisi bir girdap, içinde olduğunuzu farkettiğiniz an çıkmanız neredeyse mümkün değil.
Yeni bir aksiyon ya da hamle yetinizi o hamlenin sizi çekmesinden değil de sosyalleşme çabanızdan dolayı kurarsanız eğer eninde sonunda patlarsınız kanısındayım. Bu yüzden de bu klüp(kitap, fotoğraf v.s) olaylarına sosyalleşmek için girenlerin amaçlarına ulaşamayacaklarını ya da yine en az kendisi kadar zavallı bünyelerle tanışıp birlikte bu klüplerden ayrıldıkları kanaatindeyim.

Bence arkadaşlık ihtiyaç duyulanın - ihtiyaç duyanı farkettiği anda artık onunla İLGİLENMEMESİYLE asla başlayamayacak bir eylem, hatta ve hatta bu ihtiyaç sahibi hiçbir şiddet içine girmese dahi, bu ihtiyacını beyanda ısrar ederse modern dünya bu tutkuya taciz ve hastalık adını veriyor. Ve önleyici kolluk güçlerini devreye sokuyor, bu da sağlıklı insanların bu duygularını daha da kırbaçlıyor. Vazgeçmesi için gerekli olan süreyi uzatıyor. Yuh ne yazdım parmaklarım ağrıdı. Neyse işte, sonuç itibariyle ben kalıcı arkadaşlık için dinamik bir süreç içinde bulunmanın gereklilik(zorunluluk) olduğunu düşünüyorum.



Ama üstadım tam olarak ''hacı senin bildiğin yanıldığına yetmez, misal ben burada caara içerken hiçbir amacı olmadan dolanan birine laf atıp nassın iyimin memleket nere sizin memleketde şu vardı diyerek konuya girip onunla kafalar uyuşursa uzun süre arkadaş kalırız. hatta bu xxxxx anlatmıştı istanbulda sosyete livmoça filan birşey yapıp gidiyormusun kadına randevu alıp kendini anlatıyormuşsun o da sana arkadaş buluyormuş kafalar uyuşursa evleniyorlarmış filan, çok yani böyle şeyler. gold klüpleri büyük klüpler filan niye var'' diyor.



Ben de bu 2. tip insanların eninde sonunda ayrılacağı kanaatindeyim. Yoklama sorusu şu; arkadaşlık dinamik bir süreç sonucu ortaya çıkan alışkanlık mıdır, yoksa başa gelip kendisi bir hedef olabilir mi ?


Bu arada, çayyolu newcastle'dayız burada malum bira fiyatları da öyle fena değil hava da güzel dileyen gelip sohbetimize yüzyüze de dahil olabilir. Ben de zaten mouse almak için çıkmıştım ama kendimizi içinde bulduğumuz duruma bak.

edit: haa bu benim anlattığım şey, kadınlarda ki efendi yerine piç tercihini de açıklıyor bence. Arkadaşımın bu sava karşı fikride yakışıklı ve niyetli(yani kız arkadaş niyeti) olman yeter, sen bi' kızdan ders notu almak için bi' ton şey yaparsın elin oğlu gelir bi' merhaba der ders notunu alır diyor.

 
Sevdiğin işi yaparken arkadaşların da olabilir, arkadaş bulmak için sevmediğin bir iş de yapabilirsin. İkisi de geçerli.
Yazıyı okuyamadım bu arada direkt soru işaretine yöneldim, daha sade yazmalısın.

  • diffarentiationation  (12.09.17 17:17:47) 
Okurken bezdim yeminle..

Neyse özetle her iki tür insan da var ama şu başarılı olur şu başarısız olur demek tamamen yanlış.

1- Hedefin netse başarırsın: kızı tavlıycam dersen tavlarsın, arkadaş bulucam dersen bulursun.
2- Sosyalleşmek kendi kendine gelişirci isen de ona göre gidersin yalnız da kalsan bu sana koymaz "seçtiğim yol bu" dersin.

Yani %100 doğrusu yanlışı yok. Bana sorarsan, üniversite ile birlikte değişen ortamım nedeniyle eş bir ortamda muhabbet açabildiğim herkesle muhabbet edebilirim. her muhabbet ettiğime arkadaş demem, tanır sınarım. sonra daha çok görüşmek istediklerim kalır, ordan yürür hikaye.
  • lcha  (12.09.17 17:43:36) 
Arkadaşlık kendi içinde seviyelere ayrılabilecek bir kavram bana göre.

1-Tanıdık seviyesinde olabilir. Sadece bir selam verip ismini bildiğin bir "arkadaş" olabilir. Paylaşım yoktur.Karşılıklı beklentiler buna göre şekillenir.

2-Geçici bir seviyede olabilir. Tanıdıktan daha yakın bir durumdadır biraz daha zaman ve paylaşım yapılmıştır. Ancak belli başlı bir amaç için veya benzeri bir motivasyonla arkadaşlık yapılıyordur. Sürekli olması beklenmez. Karşılıklı beklentiler buna göre şekillenir. Kötü zor durumlar durumda akla gelmez.

3-Yakın arkadaş vardır. Ortak paydalarda buluşulup yeterince fazla zaman geçirilip paylaşımların olduğu bir durumdur. Hemen olmaz daha fazla zaman gerekir. Karşılıklı beklentiler yine buna göre şekillenir. Kolay oluşmaz ama kolay da bitmez. Zor durumlarda yanında olabilir.

4- bir de dost vardır. Çok büyük olayların ardından oluşabilir ya da yıllar süren bir süreç boyunca her şeyinizi paylaşabildiğiniz ve gğvendiğiniz biridir. Hayat boyu 2-3 ü geçmez. Karşılıklı beklentiler yoktur denilebilir hem iyilikleri hem kötülükleri paylaşırsınız.

bonus : irtibatın kopmadığı çocukluk arkadaşları vardır bir de bu gruplardan genelde 3'e veya 4'e girerler.


Yani sadece "arkadaşlık" başlığı altında değerlendirirseniz bir yere varmıyor. Daha spesifikleştirince durum daha kolay gözüküyor.
  • AlsterWasser  (12.09.17 17:45:14 ~ 17:48:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.