[]

Portreler neden 55mm'de müthiş gözüküyor?

Fotoğrafçılığın teknik kısmından anlamıyorum. Elimle kit lensi olan bir DSLR var. Birini 1 metreden 18mm ile çektiğimde çok tipsiz çıkıyor ama üç dört metre ileriden 55mm'ye aldığımda süper gözüküyor. NEDEN?




 
Goze en yakin aci 50-55 mm ondan olabilir


  • mor oje  (12.09.17 00:29:06) 
diyafram aralığı meselesine bir bak


  • eriksatie  (12.09.17 00:50:18) 
aynı lensle bu sonucu alıyorsan da yukarıdakiler dogru cevap


  • eriksatie  (12.09.17 00:51:11) 
  • orient blue  (12.09.17 00:59:32) 
Çünkü bak: 9gag.com

i.kinja-img.com

Geniş açı lenslerde mesela burnunla gözün arasındaki mesafe gibi derinlikler çok daha abartılı görünüyor ve bozuluyor, dar açı lenslerde bunlar basıklaşıyor. Aynı etki arkaplanda da olur, zoom yaptığında ya da tele lens taktığında önlü arkalı duran iki obje çok daha yakın gibi görünür. Bu optik etki güzel görünüyor demeni sağlıyor işte.

Bu arada 55mm dediğin de çok büyük ihtimalle aps-c (croplu) sensörlü bir makine üzerinde ve yaklaşık 85mmye falan tekabül ediyor.
  • rodriguez2  (12.09.17 02:53:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.