[]

Batıdaki Kürt nüfuslu okulların kötü yanları neler?

bahsettiğim doğu ya da güney doğu'daki okullar değil.

genellikle ankara'nın batısında olup kürtlerin göç ederek çoğunluğa ulaştığı köy-mahallelerdeki okullar il yada ilçe merkezlerinde olsa bile meb tarafından daha fazla puan veren -tayin için kullanılan puan. eskişehir merkezdeki okul 10 puan verirken şırnak köyündeki okul 30 puan veriyor örneğin- okullar oluyor. buradan anlaşılıyor ki öğretmenlerce çok tercih edilmeyen okullar bunlar.

neden? öğrencilerinin ortalamaya göre başarısız olduğunu biliyorum. bunun yanında çok mu saygısızlar öğretmenlere bu öğrenciler? ya da veliler mi öğretmenlere çok sorun çıkarıyor?

 
Egitimci bir arkadasim Kurtlerden illallah ettigini soylemisti. Edt: No offence.


  • stavro  (11.09.17 16:34:35 ~ 16:52:48) 
Cirkef insan tipi vardir ve bu insanlarla muhatap olmak hep zordur ya bu insanlarin cogunlugu boyle oldugu icin ne yazik ki her anlamda zor. Cocuklarinin birini dovmustum de el kadar cocugu(beni) dovmeye sulalecek gelmislerdi.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (11.09.17 16:39:33) 
Genelleme yapmak istemem ama seviyeyi düşürüyorlar. Bunların büyük bir kısmı meslek lisesine gider. Meslek lisesinde gerçekten eğitim almak isteyen öğrenciler oluyor. Bu kişilerin eğitim almalarını da engelliyorlar. Örneğin batıda yaşayan biri meslek lisesinde iyi bir eğitim alsa, mezun olunca kalifiye bir eleman olacak ama aynı sınıfa oraya gitmekten başka seçeneği olmayan Kürtler gidiyor. Bu da sınıfın dengesini bozuyor. Adam okuma yazma bile öğrenememiş. Öğrenmesi teşvik edilmemiş. Bu adamı sen liseye sokarsan diğerlerine kötülük yapmış olursun. Bu okullarda kavga çok olur. Uyuşturucu satışının olduğu okullar bile var. Bir çocuğun böyle bir okula gitmesindense cahil kalması daha iyi olur.


  • dissendium  (11.09.17 16:39:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.