[]

yavru kedının kendını temızlememesı / kablo kemirmeye calısması

kedimizle bugün 4. günümüz. Yeme/içme, tuvalet, miyavlama vs gibi sorunları hiç yok; fazla adapte geldi kendisi, keyfi de yerinde fakat temizlenme konusu biraz sıkıntılı. tuvaletten sonra kendini asla temizlemiyor, arkasından ıslak mendil ile dolaşmak zorunda kalıyoruz, tabii temizlerken de resmen savaş veriyoruz. Kuyrugunu kaldırır kaldırmaz ciyaklamaya başlıyor. e öyle bıraksak da poposunda kakayla dolaşıyor. bir de bugun severken farkettim, tüyleri de hafiften kokmaya başlamış. patilerini vs yalıyor ama komple temizlenemiyor belli ki. Temizlenmeyi öğrenmesi için bizim yapabileceğimiz bir şey var mıdır? ıslak mendille sürekli silersem buna alışır, hiç temizlenmez diye korkuyorum.

bir de ara ara kabloları kemirmeye çalışıyor. bunu nasıl engelleriz?

kendisinin 45 günlük oldugunu da belirleteyim. belki de çok kucuktur bu işler için. tesekkur ederım sımdıden herkese.

 
kablo kemirmek bazı kedilerde huy sanırım, benimki patilemeyi seviyor mesela. henüz ben de eğitim veremedim kedime çıkma dediğim yerlere çıkıyor ama uzun süredir kedi besleyenlerden aldığım tavsiye şöyle; yapmasını istemediğiniz davranış için parmağınızı sertçe sallayarak hayır diyin.
temizlenme konusuna gelince benimki 4 aylık şu anda yalanmayı 50.günden sonra yavaş yavaş öğrenmişti. bana da kokuyor gibi geliyor, ağzı da kokuyor mesela napsam yıkasam mı bilmiyorum.

  • pushing up the daisies  (11.09.17 16:00:06 ~ 16:23:49) 
maalesef çok küçük. annesinden öğrenmesi gerekiyordu yalanma ve kum işlerini. tam öğreneceği zaman da sizin yanınıza gelmiş.
bunları içgüdüsel öğrenmesi biraz zaman alacaktır:)biraz sabredin. yakında poposunu da yalayacaktır, patilerini de:) o zamana kadar biraz kokabilir:)

  • artci sarsinti  (11.09.17 16:12:14) 
duyuruda biri vardi, kediye cis egitimi vermek icin kedi kumuna bir iki damla isemeye kalkip sonra durduramayip komple iseyen. siz de kediyi yalamayi deneyebilirsiniz. saka tabi :) daha cok kucuk, buyudukce daha iyi temizler kendini. disiler erkeklerden daha iyi bu konuda. bir de fis fisli siselere su koyup popoya bir fis yapip islatsaniz o histen rahatsiz olacagi icin mecbur yalanir bence. biraz buyuyunce de bir tur yikariniz. senede bir iki yikansa bir sey olmaz sonrasinda guzelce kurularsaniz ve sogukta kalmazsa.

kablo icin yuksek sesle hayir demek ve tabi genel olarak kediyi egitmeye calismaktansa evinizi kediye uydurmak daha kolay. yani kablolari aliminyum folyo ile sarmak, cicek kemirecekse cicekleri kaldirmak, hali tirmalayacaksa oraya baska bir sey sermek vs.
  • jimicik  (11.09.17 16:13:55) 
Aşağıdaki benim eski duyurum. 3.5 sene geçti, hala kemiriyor. Daha dün jakuzinin kablosunu kemirmiş. Huylu huyundan vazgeçmiyor. www.eksiduyuru.com

Hijyen konusunda biz şanslıydık. Sadece ishal olduğunda temizlik yapmamız gerekiyordu. Zaman'la öğrenir bence. Saf sulu bebek ıslak mendilleri var. Silecekseniz onunla silin bence. Diğerlerinin tadı çok kötü. Bir de yıkayıp kurularsanız belki kurumak için kendini yalar.
  • Lim5  (11.09.17 16:24:35) 
Ya öyle deli gibi gidip kemirmiyor aslında, sadece biraz zaman geçirdikten sonra kemirmeye yelteniyor. Ağzına alıp cikariyor. Zaten minnacık dişleri var, kemiremiyor sanırım.

Annesi bakmayı bıraktığı ve hastalandigı için erken almak zorunda kaldık, haliyle yalanma olaylarını da pek öğrenemedi.
  • fraise  (11.09.17 16:33:05) 
eczaneden vicks alıp kablonun yakınlarına sürün. kokusunu sevmeyip kablo kemirmeyi bırakabilir. bizimkinde işe yaradı. bir de kokusu bir süre sonra geçiyor, kedi alışkanlığını bırakana kadar koku azaldıkça sürün. ısrarcı olun.


  • slow like honey  (11.09.17 16:45:34) 
Lim5'e kullanmadığınız kabloyu verin, onu kemirsin demişim; ama işe yaramamış anlaşılan. :) Kemirdikçe tatlılıkla uzaklaştırıp başka bir şeylerle oyalayabilirsiniz. Isırabileceği bir oyuncağı olsun illa ki.
Temizlik de yazıldığı gibi zamanla oturur bence de. Popo bölgesindeki tüyler çok uzun olmadığı müddetçe temizler kendini ev kedileri.

  • auroraaurora  (11.09.17 16:46:53) 
daha çok küçük :) kablo konusu için şimdi zarar veremiyor olabilir ama ilerde evde şarj bırakmaz, hatta sizinle de öyle oynamaya alışırsa canınızı baya yakabilir dişleri çıktığında.

artık o kadar maceralarını biliyoruz, bir fotoğraf isteriz. :)

edit: bir önceki duyuruda varmış. olsun, uyanık foto isteriz. :D
  • piremses  (11.09.17 16:49:42 ~ 16:50:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.